vowthyn Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Postaraj się jakoś lepiej ułożyć te przewody, może wykonać delikatne rowki i zamaskować taśmą, żeby uzyskać gładszą powierzchnię. Teraz jest lekka masakra, pomijając już wygląd, to będziesz miał strasznie turbulentny opływ powietrza na górnej powierzchni. Poza tym wydaje mi się, że stateczniki są krzywo wklejone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Jakiś taki naleśnik Ci z tego wyszedł. I jeszcze napaćkałeś tej brązowej taśmy pakowej. Błeee. Ciekaw jestem czy poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 "naleśnik" oblatany. Oczywiście skoro 3 min lotu można liczyć jako oblot. Przy wietrze 8 m/s bo tak wskazuje pogoda IMGW na moim terenie lot jest praktycznie niemożliwy. To była walka o utrzymanie się w powietrzu :-). Nie jestem w stanie nic powiedzieć o właściwościach lotnych, bo po wyrzucie modelu walczyłem tylko żeby utrzymac go w powietrzu, zrobić kółko i jakoś w miarę bezbolesnie posadzić na ziemi. Kable poprawię, zrobione były na szybko żeby tylko wypróbować czy poleci. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_G Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 To ja też się pochwalę co dzisiaj skończyłem Silnik GE A-2212+6T 2200KV Śmigło: TGS Sport 7x4E (na razie) Pakiet: Rhino 2150 mAh 30C Regulator 30A Waga gotowej do lotu 520 g. Teraz pozostało mi tylko czekać na odpowiednią pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilolo Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Witam. Poda mi ktoś ten wymiar? Bo nigdzie nie moge znaleźć. I jak wysoka musi być wstawka w tym miejscu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ARC Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wszystko masz w pierwszym poście w tym temacie ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilolo Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 To w takim razie jestem ślepy. Jedynie co to widać grubość wstawki i wymiary pod silnik oraz lotki. A miejsca w którym zaczyna się "garb" nie oznaczono. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Wiesz co, mniej więcej w środku ciężkości. Ja to robię z "Głowy" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilolo Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 15cm od dziobu jak zacznę robić wstawkę będzie dobrze? na 10mm czy na 5 lepiej wysokości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadic Opublikowano 7 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 kamilolo, SC w tym modelu to 26cm od dziobu, ja dałem troszeczkę przed mniej więcej 20cm od dziobu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBo Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Witam jakiś czas temu popełniłem deltę bzika żeby nabrać wprawy przed lotem modelem sklejkowym (nigdy wcześniej nie latałem). Jak do tej pory zaliczyła kilka konkretnych kretów, połamały się wszystkie listwy wzmacniające, porozrywał depron ale trochę uhu tu i tam, jakiś przeszczep depronu i lata prawie jak nowa. Dzięki bzik za ten projekt I accucela - spisuje się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerWithoutName Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Brawo, pięknie lata, myślę że te niepowodzenia spowodowane były brakiem wykłonu i trochę złym wyrzutem ale lata pięknie a pan pięknie pilotuje :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 2:55 jaką kamerką nagrywane ? Bardzo ładnie wygląda ta delta po noc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBo Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 2:55 jaką kamerką nagrywane ? Bardzo ładnie wygląda ta delta po noc:) Canon Powershot A720 IS. Fajnie że się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 PanBo, Super film i widać że głowa pełna pomysłów Gratuluję i cieszę się że wszystko działa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Z tym laserem na dziobku to super by wyglądało w locie we mgle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2011 Powiem Ci, że ten filmik jest super!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalman Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Moja nowa delta (już trzecia ). Wprowadziłem kilka zmian i mam nadzieje, że poleci jak 2 poprzednie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel66 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 kamilolo, SC w tym modelu to 26cm od dziobu, ja dałem troszeczkę przed mniej więcej 20cm od dziobu. Daj przepisowe 26cm bo będzie miała problemy z lotem. delty sa bardzo wrazliwe na zmiany SC! Masz zamontowane winglety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad65 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 A to loty moją deltą: Wybaczcie te koślawe figury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi