Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postaraj się jakoś lepiej ułożyć te przewody, może wykonać delikatne rowki i zamaskować taśmą, żeby uzyskać gładszą powierzchnię. Teraz jest lekka masakra, pomijając już wygląd, to będziesz miał strasznie turbulentny opływ powietrza na górnej powierzchni. Poza tym wydaje mi się, że stateczniki są krzywo wklejone.

• Odpowiedzi 806
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość Anonymous
Opublikowano

"naleśnik" oblatany. Oczywiście skoro 3 min lotu można liczyć jako oblot. Przy wietrze 8 m/s bo tak wskazuje pogoda IMGW na moim terenie lot jest praktycznie niemożliwy.

To była walka o utrzymanie się w powietrzu :-). Nie jestem w stanie nic powiedzieć o właściwościach lotnych, bo po wyrzucie modelu walczyłem tylko żeby utrzymac go w powietrzu, zrobić kółko i jakoś w miarę bezbolesnie posadzić na ziemi.

Kable poprawię, zrobione były na szybko żeby tylko wypróbować czy poleci. :-)

Opublikowano

To ja też się pochwalę co dzisiaj skończyłem :)

delta1t.jpg

delta2vf.jpg

Silnik GE A-2212+6T 2200KV

Śmigło: TGS Sport 7x4E (na razie)

Pakiet: Rhino 2150 mAh 30C

Regulator 30A

Waga gotowej do lotu 520 g.

Teraz pozostało mi tylko czekać na odpowiednią pogodę.

Opublikowano

To w takim razie jestem ślepy. Jedynie co to widać grubość wstawki i wymiary pod silnik oraz lotki. A miejsca w którym zaczyna się "garb" nie oznaczono.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

jakiś czas temu popełniłem deltę bzika żeby nabrać wprawy przed lotem modelem sklejkowym (nigdy wcześniej nie latałem). Jak do tej pory zaliczyła kilka konkretnych kretów, połamały się wszystkie listwy wzmacniające, porozrywał depron ale trochę uhu tu i tam, jakiś przeszczep depronu i lata prawie jak nowa.

Dzięki bzik za ten projekt :) I accucela - spisuje się :)

Opublikowano
kamilolo, SC w tym modelu to 26cm od dziobu, ja dałem troszeczkę przed mniej więcej 20cm od dziobu.

Daj przepisowe 26cm bo będzie miała problemy z lotem. delty sa bardzo wrazliwe na zmiany SC! Masz zamontowane winglety?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.