Henryk S. Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Nic nie pisałem,ale śledzę ten temat od początku. Przypadkowo wczoraj przejeżdżając przez Siemianowice z Janem wstąpiłem do sklepu RCWORLD kupić balsę i śmigło. Zapytałem się o Yaczka,dostałem odpowiedz jest ostatnia sztuka na magazynie. Jak zobaczyłem tego Yaczka w kartonie byłem zaskoczony wyglądem,pomyślałem muszę go mieć,wczoraj nie mogłem go kupić gdyż miałem już w samochodzie U-Can-Do i na Yaczka nie było już miejsca. Dzisiaj pojechałem do sklepu i Yaczek już będzie nocował u mnie w domu. Nie mogłem się powstrzymać i zmontowałem do kupy,jest rewelacja za te pieniądze 700zł tyle za niego dałem gdyż jest nie kompletny,brak kabiny. Koledzy mam do was prośbę o zdjęcia samej kabinki,z boku i od spodu oraz wymiary długości samej przezroczystej kabinki,gdyż muszę to jakość dorobić. Teraz jeszcze jedno pytanie na temat silnika,gdyż latacie już tym modelem więc który silnik będzie najlepszy mam: MVVS 58 - Moki 50 VT i SW 50. Przepraszam Tomku że tu napisałem ale nie warto otwierać nowego tematu,gdyż wszystko na temat montażu Yaka już tu jest. Jeszcze fotka mojego Yaka,ale niestety bez kabiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 słaba ostrość , szczególnie na miarce ( całość ok. 67cm, przeźroczysta ok 52cm w najdłuższym miejscu)Ze sklejki zrobiona jest tylko podstawa kabiny i dwie wręgi: przednia i tylna. Cała góra to tworzywopozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Skoro już kabinkę masz to co do silnika: ja mam RCGF 50 (kuiony w modelmotor) śmigło 22x8 i jak na razie dwa krótkie loty bajka. Wydech "termos" chiński i mocy widać maaa oj maaa. Moj yaczek wyszedł 8 kilo więc ciągu jest aż nadto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Drogie te nasze kabinki 220 zł Gratuluje zakupu za tą cene pozazdrościć :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 po oblocie 10 minutowym w Puławach miałem straaaszny niedosyt latania yakiem i tak: jestem w niebie dzisiaj 6 udanych lotów... , przyznam że pierwszy był jak atak serca :shock: ale później było już tylko lepiej (pewniej) po poprzednich mniejszych modelach lądowanie tym maluszkiem jest wprost rewelacyjne.... teraz trzeba szkolić figury aby latanie jakiś sens miało a nie tylko mielenie powietrza... Jak ja się cieszę że mam pierwszą benzynkę w rozmiarze XL :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wichercat Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 no to dzisiaj polataliśmy ale zanim to... no właśnie ni jak nie mogłem odpalić silnika, i w końcu okazało się że silnik nie dostaje paliwa :shock: winowajcą okazał się wlew paliwa mp-jet poprostu nprzepuszczał powietrze :evil: no nic na dzisiejsze loty spiąłem na krótko i już bez problemu. jakich wlewów używacie, czy ktoś ma może namiar gdzie można kupić takie mam do metanolu i jest rewelacyjny: niestety rcskorpion ma ale czerwoną kropeczkę :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam Po kilku sezonach czas na mały remont Yaczka. Wymiana rozklekotanych zawiasów, popękanych i nadpalonych listewek (jeden pożar w locie). Przy okazji wymiana folii. i jeszcze rzut oka na pierwowzór Niestety nie posiadam wagi i nie wiem ile mu przybyło? P.S człowiek uczy się całe .....długie życie (wstawianie zdjęć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 24 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Przeglądałem swoją "filmotekę" i natknąłem sie na filmik z udziałem między innymi mojego Yaka.... nagrany telefonem więc jakość .... Wybaczcie, że w dziale 3D ale moje umiejętności mieszczą się akurat w kategorii "Reszta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Ja też natknąłem się na filmik z udziałem twojego yaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Łukasz ....szkoda, że nie zdążyłes uwiecznić w locie Pitts-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
choina Opublikowano 3 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2015 Nic straconego. Jak sie uwiniesz z naprawą to cos sie nagra jeszcze przed zimą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Cisza jakaś...... Spróbuję "ożywić" temat kolejną kraksą. Jako, że nieszczęścia chodzą parami 05.10.2015 Yaczek mało nie dokończył żywota. Błąd pilota Skończyło się na potłuczonej kabince , złamanym stateczniku oraz niewielkich... na pierwszy rzut oka obrażeniach wewnętrznych. Pilot i śmigło ocalały . Łukasz obiecał wstawić relację filmową to nie będę się rozpisywał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Zawsze kiedy mi się wydawało, że mam za dużo modeli, to natychmiast sypały się krety i to często parami. Sezon się kończy, zimno, palce zdrętwiałe, baterie o gorszej sprawności, to akurat będzie czas na reanimację. Model ładnie latał i jestem pewien, że znowu poleci, trzymam kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtekr Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Twoja wiara Marcinie..... daje mi siłę do naprawy Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Zawsze miło popatrzeć na ładne modele i ładne latanie, więc poniekąd mam interes W tym roku jakoś wyjątkowo dużo kraks mi się przytrafiło, ale wszystkie uszkodzone modele są nadal lotne, mimo że co najmniej w dwóch przypadkach byłem tak zirytowany, że o mało nie skończyło się na ognisku. Jeden model odleżał i po czasie gdy emocje ustąpiły okazało się, że naprawa wcale nie będzie tak skomplikowana jak pierwotnie się wydawało i od dawna znowu lata, a przy kolejnym, którego mało ze złości nie dobiłem, interweniował Andrzej i nie dość że powstrzymał dobijanie to jeszcze model przywrócił do stanu lepszego niż oryginał. Cudotwórca, znaczy się Miszczunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Wiadoma sprawa , Andrzej czyni cuda ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ja rozwaliłem extre na kawałki miesiąc później cap232 nie nadawał się do remontu także nie jesteś sam. Yaczek ma polecieć w 2016r to obiecaj sobie i nam. Pozdrawiam i wytrwałości w odbudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Marcin... przed moja próba naprawy był znacznie ładniejszy.Niemniej jeszcze kadłub w Twoim trzeba okleić ... pamiętasz, prawda :) Krzysiek - tak, tak... kiedyś leciałem piankowym yakiem i w pewnym momencie zetknął się z ziemią i ...zrobiły się dwa yaki. Zdarzają mi się cuda i cudowne rozmnożenia. Przypadkowe niestety Jak mi Wojtek pokazał jaką fajną goleń tylnego podwozia sam zrobił do tego Yaka w kilkanaście minut, to nie mam złudzeń, że jeszcze w tym sezonie nim znów polata.Podejrzewam, że dziś nie przyjechałeś na lotnisko, bo kończyłeś naprawę kabinki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek M Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Ty to masz dar , z jednego jaka dwa .. Ale fajnie , też bym tak chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Marcin... przed moja próba naprawy był znacznie ładniejszy. Niemniej jeszcze kadłub w Twoim trzeba okleić ... pamiętasz, prawda :) Protestuję, po naprawie w Twoim wykonaniu wygląda znacznie lepiej. To byłby duży nietakt, gdybym teraz popsuł taką piękną robotę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.