kuba123 Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Tu EU tu US Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 hobby king przyjmuje płatności tylko w $. ceny na stronie w EU są tylko przeliczane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 AA no faktycznie, się wystraszyłem i nawet dobrze nie spojrzałem dzięki faktycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
collins Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Koledzy. Dostałem telefon z UPS, że mam przetłumaczyć pozycje na fakturze do obliczenia cła i vat i to nie było by niczym dziwnym gdyby nie prośba o podanie rzeczywistych kosztów przesyłki. Skorzystałem z promocji w HK wysyłki za $0 przy zakupach za ponad $150, a teraz UPS chce ode mnie dokumentu z kosztem przesyłki większym od 0 (ponieważ na fakturze nie może być pozycji z kwotą 0). Pani z UPS poinformowała mnie, że może mi policzyć przesyłkę lotniczą z kosztem ponad $50!!!, wolałbym tego uniknąć, bo to dodatkowy koszt vat prawie 40 zł. Napisałem do HK żeby wysłali mi rzeczywisty koszt, czekam już drugi dzień i nic. Miał ktoś podobny przypadek? Co można z tym zrobić? (...) Hobbyking nie udostępnił mi faktycznego kosztu nadania mojej przesyłki. Dlatego niestety nie udało mi się uniknąć dodatkowych kosztów... Faktura z UPS uwzględniała oprócz wyliczonego podatku VAT od towarów również VAT od kosztu przesyłki przyjętego z taryfikatora ($55) 48 zł dodatkowo koszty pośrednictwa 68 zł + VAT = 83,64 zł. W sumie dodatkowy koszt "o zgrozo!" 131,64 zł. Warto mieć na uwadze moją nauczkę. Chciałem żeby było taniej, a wyszło podobnie jak zakupy zrobione w Polsce. Pozdrawiam, collins Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Czy udało się Wam zapłacić za zamówienie poprzez opcję PayDollar? Nie posiadam konta PayPal, ale mam debetową kartę do płatności w internecie. Karta jest wypukła, powiązana z kontem walutowym w dolarach. Przy zakupach na aliexpress działa bez problemu.W hobbykingu wybrałem opcję płatności przez PayDollar, ale i tak przekierowuje mnie na stronę PayPala gdzie można wybrać opcję płatności kartą. Problem jest taki, że PayPal odrzuca moją kartę. Kontaktowałem się z mBankiem i z ich strony wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekSz Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Panowie, czy to oznacza że do paczek doliczają cło i vat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Chcę zamówić kilkanaście rzeczy na HK o łącznej wadzę ponad 1.5kg (całe zamówienie z magazynu EU) i mam tylko do wyboru taką wysyłkę: Registered (Tracking) Parcel - Netherlands to Poland Żadnego kuriera albo transportu lotniczego. Czy to może być dlatego że to moje pierwsze zamówienie na HK? Zamawiał ktoś coś tym typem wysyłki, w ile może dojść i czym? (kurier, PP, coś innego?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Normalna rejestrowana przesyłka,która dotrze naszą pocztą polską. Nie obawiaj się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Dobra, dzięki, czy w HK można płacić za zamówienie kartą? Znalazłem na stronie że można ale potrzebne jest jakieś 3D, co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Możesz po prostu założyć konto PayPal, dodać karte i z niego zapłacić. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Z europejskich zawsze mi szkło DHL za 10$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ale dla zamówień z jaką wagą, i z lipolami czy bez? Pewnie nie mogę inaczej bo pierwsze zamowienie. Ten Paypal pobiera jaką prowizje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jakiej by nie pobierał nie masz wyjscia jak chcesz kupic. Dolicz srednio 10groszy wiecej do oficjalnego kursu nbp. w porównaniu do kursu w kantorze internetowym różnica wynosi 15gr. Brak sensownej płatności kartą, to teraz dość duży minus tego sklepu. Ja jeszcze sprawdzam czy się uda, dzwoniłem do PayPala i zmienili mi walutę rozliczeniową karty na dolary. Od HK dowiedziałem się, że obecnie to PayPal realizuje płatności kartą (a nie PayDollar jak to jest na stronie) i doliczają chyba 2,5% do kwoty zakupów, co i tak wychodziło taniej niż przeliczenia PayPala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kupuję w Chinach i akurat aliexpress bije HK na głowę jeśli chodzi o płatności. Natomiast jeśli chodzi o HK, to jak dla mnie sens mają jedynie zakupy z magazynu europejskiego. Wysyłka z Chin za pośrednictwem kuriera to baardzo duże prawdopodobieństwo zatrzymania w urzędzie celnym i doliczenie vatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekH Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 No to nie bierz przesyłki kurierem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 No to nie bierz przesyłki kurierem... o ile się nie mylę, to nie wszystkie rzeczy da się wysłać zwykłą przesyłką lotniczą. Muszę cofnąć moją niepochlebną opinię o płatności kartą, bo okazuje się, że to raczej PayPal namieszał, a nie HK. Gdyby kogoś interesowało jak zapłacić wypukłą kartą debetową powiązaną z kontem walutowym prowadzonym w dolarach (przy zakupie waluty w kantorze internetowym to chyba najtańszy sposób ) - w podsumowaniu płatności wybieramy nie PayDollar (ta opcja i tak przekieruje nas do PayPala, a dodatkowo naliczy niewielką opłatę) tylko zwykły PayPal, - nie musimy posiadać konta PayPal, wystarczy skorzystać z konta gościnnego i wybrać płatność kartą, - tu zaczyna się problem, bo PayPal domyślnie ustawia złotówki jako walutę karty. Przy próbie płatności ta rozbieżność złotówki-dolary powoduje problemy. Niestety użytkownik nie jest w stanie sam zmienić waluty przypisanej dla karty. Konieczny jest telefon na polską infolinię PayPala. Po krótkim potwierdzeniu tożsamości, operator od ręki ustawia rozliczenie karty w dolarach (są dwa banki, których karty nie są obsługiwane przez PayPala. Niestety nie pamiętam które. - teraz tylko ponowne uzupełnienie danych w formularzu płatności i tym razem wszystko działa. Tym sposobem zamówienie zostało opłacone i udało się uniknąć niekorzystnego przewalutowania przez PayPala. Potwierdzenie płatności jest niemal natychmiastowe i już w kilka minut później otrzymałem informację o kompletowaniu zamówionych rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Witam, chcę zapłacić za zamówienie kartą debetową ale przy stronie paypala jest: "Karta została odrzucona przez wystawcę". Przy zamawianiu wybrałem płatność paypalem. Dzieję się to zarówno zarówno przy próbie płatności przez konto jak i bezpośredniej. Czy mogę dodać pieniądze na saldo pp a później zapłacić w HK? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Jak? Po wybraniu "pay now" przenosi mnie do pp gdzie mam tylko płatność kartą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vegasser Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Zaloguj się na konto PP na stronie PP i dodaj środki do konta. To powinno być po lewej stronie. Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 7041X przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheKuba1414 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Wiem jak doładować, nie mogę wybrać płacenia z konta paypal - jak loguję się przy płaceniu to od razu wybiera mi kartę. EDIT: Usunąłem kartę i mam to ehhh... jednak nie mam nic. Co do płatności błyskawicznej kartą - jest "wydawca karty odrzucił transakcję" - co mogę z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.