Eski Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Nie wiem czy widzieliście te filmiki nie jest to pełnometrażowy film jednak też związane z lotnictwem. Dla przykładu podam 1 z odcinków mojego ulubionego samolotu. Bardzo fajnie opowiedziana Historia samolotów nie tylko P-47 ale i kilku innych. Eski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Historia samolotów nie tylko P-47 Oglądałem wszystkie - bardzo fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 "Prywatna wojna Murphy,ego" czyli Murphy,s War z Peterem O,Toolem. Polecam szczególnie scenę z pierwszego startu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2010 hehe a nikt nie wymienil filmu : Amelia Earhart film fabularno -biograficzny o jednej z najslynniejszych pilotow w dziejach lotnictwa JAn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 A hicior lat siedemdziesiątych BITWA O MIDWAY , wartka akcja, kupę lotnictwa pokładowego, byłem na nim chyba z 6 razy w kinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszkin Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 MareX, mówisz ,masz http://allegro.pl/item1101667579_prywatna_wojna_murphy_ego_peter_o_toole_1971.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laminat Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 wy nie znacie klasyki HELL'S ANGELS ! kto zna ten wie, kto nie zna niech dotrze poczyta i obejrzy zapewniam takiego lotniczego kina nigdy nie widziałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja polecam dla szybowników i nie tylko "Dziennik Pilota Góry" - film 30-sto minutowy , 2006r. Film typowo biograficzny w którym m.in. pan Tadeusz Góra opisuje swoje przeżycia. Całkiem ciekawy film . Doładniejszy opis : link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 "Mirror Wars" "BAT-21" "Przeciwko bogom" Edit. Już nie ta pamięć: "Eskadra Hornet", czeski "Tmavomodry Svet", polski przedwojenny "RAPSODIA BAŁTYKU" z 1935 r, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 No to ja dodam do listy coś z ostatnich lat: "Pearl Harbor". Chyba nikt wcześniej nie wspomniał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Chyba nikt wcześniej nie wspomniał ? Pierwszy post pierwsza pozycja! :twisted: 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olecki75 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 "Jeszcze raz Pearl Harbor" - i scena jak dwa Tomcaty bawią się z Zerami "Ogniste ptaki" jak AH64 wykorzystano do walki z kartelem narkotykowym (tłukły się nawet z Darkenami) "Śmierć w słońcu" (lub pod innym tytułem "Prosto w słońce") "Bitwa o Midway" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Chyba nikt wcześniej nie wspomniał ? Pierwszy post pierwsza pozycja! :twisted: 8) No tak. Gapa ze mnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Star Wars :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Star Wars :wink: A gdzie ty tu masz lotnictwo? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Zapytaj pasażerów pociągu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Bo kierowca poszybował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Co jakiś czas na kanale TCM jest powtarzany film: The Spirit of St. Louis . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertigooo Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Właśnie a ktoś zna jakieś książki związane z lotnictwem? Dywizjon 303 przeczytałem już z 5 raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Janusz Meissner : "Szkoła orląt" , "Trzy diamenty". Polecam też serię książek o wspomnieniach, też sporo o lotnictwie. Mi się bardzo podobały. Ale dokładnego tytułu nie pamiętam, nie chcę Cię wprowadzić w błąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.