mirolek Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Modelik ładnie lata - gratuluję, szybowce nie są jednak tym "co tygryski lubią najbardziej" :lol2: latałeś dokładnie w miejscu naszych potyczek ESA. Ta ziemia naznaczona juz została licznymi zwycięstwami i bolesnymi upadkami .... może zrobisz sobie szybko kombata ESA i dołączysz? ms
tadek041 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Mógłbym coś wykombinować z tym combatem a co byście polecili mi po najtańszych kosztach ?
mirolek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Mógłbym coś wykombinować z tym combatem a co byście polecili mi po najtańszych kosztach ?Zamawiasz model w Cyber-fly we Wrocławiu za 90 zł, do tego klej CA z 10zł i farba w spray-u za 20zł. Wyposażenie: silnik E-max-a za 45 zł lub Tower Pro za 30 zł, regulator TP 18A za 45 zł, trzy serwa TP SG-91R po 20 zł za sztukę, kilka śmigieł i latasz. ESA to tania zabawa, jak się zdecydujesz to daj znac na priv-a, mogę odebrać model we Wrocku i unikniesz kosztów przesyłki. ms
From_heaven Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Latamy dzisiaj od 9 w Piekarach/Tyncu. Jutro w tym samym miejscu pewnie od 10.
mirolek Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Jutro tej porze to z koszykiem do święcenia :lol2: Dziś już polatałem z Wojtkiem (Callab) i jego synem na Czyżynach, rano zawsze jest przyjazna pogoda i nie wieje tak jak teraz. Wszystkim "latającym modelarzom" z Krakowa życzę zdrowych i spokojnych świąt w miłej rodzinnej atmosferze oraz bezwietrznej pogody i wielu udanych lotów ms
From_heaven Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Chyba mało kto święci te jajka, bo w sobotę rano na Czyżynach był wręcz tłok na niebie. Idą święta, więc miś Baryła dostał w prezencie bilet lotniczy. Niestety wcześniej za bardzo się najadł i samolot przekroczył dopuszczalną masę startową. CA znowu pójdzie w ruch.
sudik Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Eee o 12 były 2 samoloty i 1 śmigłowiec
mirolek Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Miś sporo podjadł bo lekko przewymiarowany do tego modelu :lol2: Na drugi raz załóż mu na głowę kask bo kolejnego takiego lotu "na oklep" a zwłaszcza lądowania nie przeżyje :rotfl: ms EDIT: zgrałem z małym opóźnieniem zdjęcia ze świątecznej walki ESA, faktycznie na Czyżynach było tłoczno a spotkanie P47 kontra Me-109 w czterech rundach skończyło się wynikiem 1;1 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4505 ms
tytan12 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Chyba mało kto święci te jajka, bo w sobotę rano na Czyżynach był wręcz tłok na niebie. A,panowie ,co sądzicie o propozycij,jak będzie pogoda :devil: mozemy spotkać się tradycyjnie na (śmietniku),w walce o jajo wielkanocne :jupi: Zapraszam
f-150 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Chyba mało kto święci te jajka, bo w sobotę rano na Czyżynach był wręcz tłok na niebie. Panie a kto by wystawiał interes na takie zimno
tytan12 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 No,czyli tradycja w narodzie ginie :twisted:Ale i tak zapraszamy w Poniedziałek :jupi:
tytan12 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 około 11.00,choć wczoraj latało się najlepjej o 17 :jupi:
f-150 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Na razie nie wieje specjalnie ,więc się pakuję i jadę. No i polataliśmy chwilkę,dwa krótkie loty zaliczone.Potem zaczęło wiać.Może wieczorkiem na Czyżynach?
tytan12 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Polatalismy w Tyńcu,na zboczu.Wiaterek się udał(południe wreszcie :jupi: )Teraz biorę elektryka i idę na swoje lotnisko :devil:
f-150 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2010 Jadę na Czyżyny o 17 zobaczę jak będzie.Posiedzę do 18 może uda się polatać.Jak by ktoś chciał się przyłączyć to zapraszam.
tukan Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 moglby ktos pokazac jak dotrzec na te czyzyny gdzie latacie?? dzieki
tadek041 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Kurcze wybieram się dzisiaj na Czyżyny polatać spalinowym trenerkiem excel 2000 zamontowałem mechanizm do zrzucania pakunku na spadochronie i chciałbym to wypróbować tylko czy, aby nie będzie padać bo coś mokro jest. Oby nie padało już dzisiaj.
From_heaven Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Ja będę na Czyzynach od 10 niezależnie od pogody. Nawet liczę na deszcz żeby wypróbować nowa wycieraczke.
Rekomendowane odpowiedzi