ExPrezes Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 Niedzielne przedpołudnie spędziłem dziś na śmietniku (uwielbiam obserwować reakcję "niewtajemniczonych" na takie stwierdzenie ). Trzeba było po zimie zdmuchnąć kurz z modeli, no i ulotnić ostrożnie swojego pierwszego czterowirnikowca. Bardzo szczególnego pierwszego, bo wydrukowanego. Lata zacnie, więc wiosna zapowiada się obiecująco. https://vimeo.com/120340162 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Ostatni dzień lutego to pierwsze zawody ESA w sezonie 2015r i pierwszy start Eskadry Kraków zakończony doskonałym wynikiem Rafała, który zakwalifikował się do obu finałów i zajął ostatecznie 2 miejsce w wwI i 5 miejsce w wwII. Ja byłem na feriach i miałem znacznie mniej emocjonujące zajęcie, czyli loty widokowe z nartami Mocno wysłużony Easy Cub doskonale radził sobie na ciężkim śniegu i pozwolił dzięki FPV na zwiedzanie okolicy bez moczenia butów. Z jednego z lotów powstał krótki filmik: https://picasaweb.google.com/111364731422052630499/FilmyZLatania#6121376156234217762 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mig Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Mam prośbę - czy znalazł by się ktoś tak dobry (i mieszkający gdzieś w okolicach centrum Krakowa), żeby pożyczyć mi na czwartek/piątek (nawet nie cały, po południu w piątek oddam) baterię lipol 3S około 5000-6000mAh. Oferuję 4-pak jakiegoś dobrego piwa wedle preferencji . Będę bardzo wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Lata ktoś jutro DLG w Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Kto nie lata w taką pogodę ten gapa Dziś rano na Czyżynach testowałem przed zawodami Balillę która przewietrzyła skrzydła pierwszy raz po zimie a wczoraj wraz z Wojtkiem byłem w Zesławicach i rozpoczeliśmy sezon wodnolatania. Najpierw zalew sprawdził Drake ...... ......... a potem wystartowała Bulinka. Lotny sezon można zatem uznać za rozpoczęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Ja dziś od rana walczyłem z czterowirnikowcem - kontroler gimbala jeszcze się wzbudza, ale to już drobiazg do cierpliwej regulacji https://vimeo.com/124706100 Latał jeszcze metrowy FW-190A z Cyber-Fly i Solius, w ramach relaksu na krzesełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mam pytanie do wszystkich z południa. Czy ktos z kolegow lata na czubatce w Kluczach? Miejsce wydaje sie byc idealne dla mniejszych szybowcow a i zachodnie zbocze sprzyja. Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Całą zimę na to czekałem, więc teraz szkoda spać w weekend dłużej niż do 6.00 https://vimeo.com/126044596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Gdzie to zbocze? Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Arek, jeśli pytasz o miejsce z mojego wpisu powyżej, to Pychowice znane jako krakowski “śmietnik”, tam gdzie ul. Rodzinna przechodzi w gruntową Skotnicką. ...Tylko do miana zbocza raczej się to nie kwalifikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Znam smietnik. Jakos ogladajac fragmenty filmu wygladal inaczej ☺ Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omen Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam, na Czyżynach w niedzielę od 8:00 także pogoda była wymarzona do latania, przed 9 praktycznie pusto ( chyba wszyscy poszli na śniadanie), nie obyło się bez strat, jedno śmigło zgięte od quadro i zgubiony piszczek od lipoli, gdyby ktoś natrafił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 W minioną sobotę zawodnicy "Eskadry Kraków" wystartowali w Płocku w zawodach aircombat modeli spalinowych. W ostrej konkurencji 22 zawodników z całego kraju pierwsze miejsce zajął Adam Lenik a mnie udało się w finałowej walce wskoczyć na miejsce trzecie. Tadek był o włos od kwalifikacji finałowej do której zabrakło mu 1 punktu i zajął ostatecznie 8 miejsce a debiutant w szeregach Eskadry Krzysiek po kolizji w trzeciej rundzie zajął 19 miejsce. To był piękny słoneczny dzień a gościnny Płock po raz kolejny okazał się dla zawodników z Krakowa szczęśliwym miejscem do walk powietrznych. fotorelacja tu: http://aviatv.pl/viewpage.php?page_id=184#prettyPhoto ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExPrezes Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Dzień wolny od pracy ma tę zaletę, że nie trzeba wstawać o 5.30, żeby na 7.00 być w biurze. ... Można wstać o 5.30, żeby na 7.00 być na śmietniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Coś nasz wątek o lataniu w Krakowie słabo się aktualizuje Wczoraj w Marvio dowiedziałem się o oblocie kolejnego modelu którego zdjęć próżno szukać na forum a zdjęcia z sobotniego oblotu łodzi latającej Ospre-y zbudowanej przez Callab-a trafiły jedynie w temat o budowie, do którego nie wszyscy zaglądają. Warto zaprezentować co się wydarzyło w słoneczną sobotę w Przylasku Rusieckim - na wodzie pojawił się pierwszy raz piękny konstrukcyjny model były próby pływania i ślizgu aż wreszcie pilot pokonał tremę, zciągnął ster a model wystrzelił w powietrze .... - polecam lekturę wątku o budowie tego pięknego modelu: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/51128-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-lataj%C4%85ca-x-28-osprey-model-wg-w%C5%82asnego-projektu/page-3&do=findComment&comment=563854 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Zgadza się ,oblatałem Gee Bee.Oblot wyszedł "tak jakoś przypadkiem". Miał jeszcze nie lecieć. Kończę poprawki i wymieniam łożyska w silniku.Na sobotę powinien być gotowy do oblotu po poprawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 7 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Może jakieś zdjęcie i kilka słów opisu? W sobotę jadę na zawody ESA i znów nie zobaczę tego modelu ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matviec Opublikowano 24 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2015 Dzień dobry! Jestem nowy na tym forum. Przyjechałem z Ukrainy. Model samolotu trwa około trzech lat. Mam włączone helikopter Furion-6 i maszyna Xray-XT8 Gdzie w Krakowie latać helikoptery i przewrócił samochód? Byłbym bardzo szczęśliwy, aby przyłączyć się do firmy, aby zarządzać modele razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Foczka Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dziś w końcu pogoda pozwoliła na polatanie na Czyżynach. Filmu tym razem nie ma żadnego ale zrobiłem parę zdjęć obecnych dziś modeli: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matviec Opublikowano 31 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Gdzie można latać? Czy miejsce na mapie pokazać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi