f-150 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Wrzuć do zamrażalnika. Za tydzień odmrozimy. Jak nadal będzie taka pogoda ,to zdążę się załapać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 No niestety jutro ma być jeszcze bardziej deszczowa niedziela. W związku z tym (i jeszcze paroma innymi przeciwnościami) prawdopodobnie przy kiełbaskach spotkamy się dopiero w czerwcu. A dziś w miarę ładnie, ale chyba nie uda mi się polatać, czego Wam nie życzę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam. Czy Ktos wybiera sie dzis na CZYZYNY? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Ja będę między 19-20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 A to ja też wpadne na drugą rundkę latania. Będziesz bliżej 19 czy 20? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 no to i ja moze przed 20 sie zjawie z najladniejszym modelem jaki udalo mi sie w zyciu stworzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Aż się boję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Nie chodzcie i nie umawiajcie sie z nimi....bo sie zarazicie..... Kurna latanie FPV wyglada 1000 razy lepiej na zywo, nie mowiac o obrazie....Kompletuje sprzet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 No i wyskoczyliśmy na Czyżyny z Matajem na chwilkę o tej 20-tej. Zdążyliśmy przed deszczem. Nawet sporo wiało, ale na szczęście od tyłu Film z latania tutaj: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=294258#294258 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Na popołudnie był zapowiadany deszcz, dlatego walki ESA rozegralismy dziś (sobota) na Czyżynach między 9-11. Było prawie bez wiatru i nawet na kilka minut pojawiło się słońce. 6 walk pomiędzy me-109 i P-47 zakończyło się wynikiem 2;2 :-) Remis zadowolił obie strony ..... szkoda, że tylko z "mmm" latamy w ESA i nikt nie chce się do nas przyłączyć. Dużo fajnych przeszkód terenowych do ćwiczenia...... ćwiczenia czego ? :rotfl: prawdopodobnie przy kiełbaskach spotkamy się dopiero w czerwcuPodobno dobra pogoda ma być dopiero w sierpniu :lol2: ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 No prosze...czyli nie tylko ja slyszalem te rewelacyjne wiesci pogodowe...MAm tylko nadzieje ze taka prognoza jest podobna do wrozenia z fusow bo juz dosc mam takiej aury. Co zas tyczy sie latania esa to podczas pikniku lotniczego 26 czerwca maja byc ponoc pokazy walki w esa....Zastanawiam sie czy cos Wam wiadomo w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 No prosze...czyli nie tylko ja slyszalem te rewelacyjne wiesci pogodowe...MAm tylko nadzieje ze taka prognoza jest podobna do wrozenia z fusow bo juz dosc mam takiej aury. Co zas tyczy sie latania esa to podczas pikniku lotniczego 26 czerwca maja byc ponoc pokazy walki w esa....Zastanawiam sie czy cos Wam wiadomo w tej kwestii. Ooo Może to będzie pierwsza walka którą zobaczę na własne oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 podczas pikniku lotniczego 26 czerwca maja byc ponoc pokazy walki w esa. Skąd ta informacja ? Nic nie wiem na temat tych walk ..... kto to organizuje? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Skąd ta informacja ? z fusów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 informacja sprawdona bo z kregu osob pomagajacych w obsludze pikniku. Ponoc jakies kolo nauikowe politechniki krakowskiej to organizuje. Moze we wtorek bede cos wiedzial wiecej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 To daj znac jak dowiesz się coś więcej .... może ktos lata ESA w Krakowie i tylko brakuje kontaktu. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Rozumiem, że pogoda kiepska, ale od 3 tygodni nikt w Krakowie nie lata? Ja wczoraj po popołudniowym spacerze z dziećmi nie wytrzymałem. Chociaż trochę zimno i mokro pojechałem na Czyżyny. Na miejscu byłem przed 8. Pogoda bezwietrzna i warunki idealne. Tylko niestety na początku pasa, tam na skrzyżowaniu rozkładali jakąś scenę. Chyba będzie koncert przeniesiony z błoni. Musiałem więc latać nad kawałkiem łączki zaraz koło tych bloków. Trochę mało miejsca, bo wokół trochę drzew i stałem na drodze bo na łącze wysoka mokra trawa. Więc byłem skierowany akurat na zachód. Na szczęście słońce już było za horyzontem, ale i tak trochę raziło,ale latać się dało. Zanim się ściemniło wylatałem dwa pakiety. Niestety byłem sam i żadnych fotek ani filmów nie mam P.S. Mam nadzieję, że w weekend w końcu uda się w końcu zrobić ten piknik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 W niedzielę ma być 26 stopni i słońce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 od 3 tygodni nikt w Krakowie nie lata? Cisza na forum a jedyny nowy temat to zdjęcia z powodzi :-( Lało dość długo to nie dziwne, że modele zostały uziemione. Wczoraj z kolegą Marcinem "mmm" oblataliśmy na marchewkach pierwszego dwupłata wykonanego pod hasłem "wiosna 2010 należy do dwupłatów". SE.5A latał majestatycznie, zgodnie z duchem epoki ale na jednym locie się skończyło bo lądowanie na gruncie uszkodziło delikatne podwozie. Udało się też rozegrać dwie walki ESA Me-109 kontra P47 zanim pogonił nas drobny deszcz - tym razem w pierwszej walce 1:0 dla luftwaffe a w drugiej amerykański pilot salwował się ucieczką w młody rzepak :rotfl: Temat latania w Krakwie odżyje wraz z lepszą pogodą .... już powraca ;D ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 27 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Ja w sobotę planuję być z synem w Pobiedniku. Będą Mistrzostwa Aeroklubu Krakowskiego dla dzieci i młodzieży w klasie F1J/M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi