Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Modelik ładnie lata - gratuluję, szybowce nie są jednak tym "co tygryski lubią najbardziej" :lol2:

latałeś dokładnie w miejscu naszych potyczek ESA. Ta ziemia naznaczona juz została licznymi zwycięstwami i bolesnymi upadkami .... może zrobisz sobie szybko kombata ESA i dołączysz?

ms

Opublikowano

Mógłbym coś wykombinować z tym combatem a co byście polecili mi po najtańszych kosztach ?

Zamawiasz model w Cyber-fly we Wrocławiu za 90 zł, do tego klej CA z 10zł i farba w spray-u za 20zł. Wyposażenie: silnik E-max-a za 45 zł lub Tower Pro za 30 zł, regulator TP 18A za 45 zł, trzy serwa TP SG-91R po 20 zł za sztukę, kilka śmigieł i latasz.

ESA to tania zabawa, jak się zdecydujesz to daj znac na priv-a, mogę odebrać model we Wrocku i unikniesz kosztów przesyłki.

ms

Opublikowano

Jutro tej porze to z koszykiem do święcenia :lol2:

Dziś już polatałem z Wojtkiem (Callab) i jego synem na Czyżynach, rano zawsze jest przyjazna pogoda i nie wieje tak jak teraz.

Wszystkim "latającym modelarzom" z Krakowa życzę zdrowych i spokojnych świąt w miłej rodzinnej atmosferze oraz bezwietrznej pogody i wielu udanych lotów :D

ms

Opublikowano

Chyba mało kto święci te jajka, bo w sobotę rano na Czyżynach był wręcz tłok na niebie.

Idą święta, więc miś Baryła dostał w prezencie bilet lotniczy. Niestety wcześniej za bardzo się najadł i samolot przekroczył dopuszczalną masę startową. CA znowu pójdzie w ruch.

Opublikowano

Miś sporo podjadł bo lekko przewymiarowany do tego modelu :lol2:

Na drugi raz załóż mu na głowę kask bo kolejnego takiego lotu "na oklep" a zwłaszcza lądowania nie przeżyje :rotfl:

ms

EDIT:

zgrałem z małym opóźnieniem zdjęcia ze świątecznej walki ESA, faktycznie na Czyżynach było tłoczno a spotkanie P47 kontra Me-109 w czterech rundach skończyło się wynikiem 1;1

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4505

ms

Opublikowano

Chyba mało kto święci te jajka, bo w sobotę rano na Czyżynach był wręcz tłok na niebie.

A,panowie ,co sądzicie o propozycij,jak będzie pogoda :devil: mozemy spotkać się tradycyjnie na (śmietniku),w walce o jajo wielkanocne :jupi: Zapraszam :D

Opublikowano

Panie a kto by wystawiał interes na takie zimno :P

Opublikowano

Na razie nie wieje specjalnie ,więc się pakuję i jadę.

No i polataliśmy chwilkę,dwa krótkie loty zaliczone.Potem zaczęło wiać.Może wieczorkiem na Czyżynach?

Opublikowano

Jadę na Czyżyny o 17 zobaczę jak będzie.Posiedzę do 18 może uda się polatać.Jak by ktoś chciał się przyłączyć to zapraszam.

Opublikowano

Kurcze wybieram się dzisiaj na Czyżyny polatać spalinowym trenerkiem excel 2000 zamontowałem mechanizm do zrzucania pakunku na spadochronie i chciałbym to wypróbować tylko czy, aby nie będzie padać bo coś mokro jest. Oby nie padało już dzisiaj.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.