Skocz do zawartości

Easy Glider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Się podepnę :wink:

Wczoraj w końcu oblatałem własnego EG Pro:

:)

No to ładnie ci idzie to latanie powiedz czy masz lotki ustawne na każdy kanał osobno i czy tak jak w instrukcji wychyły asymetryczne 20/8 ?

• Odpowiedzi 565
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
:?: :?: :?: :?

Każdy z nich - wybór należy do Ciebie i zasobności kieszeni.

No ale chciałbym się Was poradzić , zależy mi głównie by był wytrzymały i DOBRZE ŁAPAŁ TERMIKĘ.

Pytania :

1.EGP jest wytrzymały ale jak u niego z termiką?

2. Robbe arcus - czy jest wytrzymały i jak u niego z termiką ???

Ale termika jest tam gdzie latasz a nie w modelu :!: :!:

A łapać termikę jak mocna to można i drzwiami od stodoły - to zależy w 99% od "pilota" a nie od modelu. Polatasz to się przekonasz ....

ps. a co do wytrzymałości - nie ma modeli niezniszczalnych ... trza się tylko postarać

Opublikowano

No proszę wszyscy się głowią jaki motor do EG załadować a tu rodzynek na zboczu śmiga bez motorka :) szacuneczek :faja: Bardzo fajne tylko przydał by się jakiś wzorek na skrzydłach bo na tle śniegu to kiepsko go widać ;)

Dzięki :):)

Właśnie z tego powodu wczoraj wieczorem po lotach nakleiłem mu parę naklejek. :wink:

fa1f98bb815661f9m.jpg

No to ładnie ci idzie to latanie powiedz czy masz lotki ustawne na każdy kanał osobno i czy tak jak w instrukcji wychyły asymetryczne 20/8 ?

Tak, lotki mam na osobnych kanałach.

Wychyły ustawiałem na oko :wink: Mniej więcej tak samo w górę i w dół.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

EG naprawdę można lapłaś dobrze termikę, swojego eksploatuje od 3 lat, miał większe i mniejsze kraksy łącznie z pożarem regulatora :) . EG lata powoli i często powrót z komina podczas wietrznej pogody jest uciążliwy. Tym modelem wciągałem się na wysokość około 500m.

Opublikowano

Kto mi wytłumaczy jaki sens był w opisie producenta Multiplex easy glider aby ustawiać wychył lotek asymetrycznie ? bo nie wiem może dla tego że skrzydła nie są proste tylko na końcach zadarte ?

Uczę się

Opublikowano

Witam

Tym modelem wciągałem się na wysokość około 500m.

No to pogratulować takiego pułapu :P , choć zastanawiam się z widocznością modelu na tej wysokości :lol: . Chyba strach było mrugnąć oczmi aby go nie stracić z wzroku :wink: .

Opublikowano
EG lata powoli i często powrót z komina podczas wietrznej pogody jest uciążliwy. Tym modelem wciągałem się na wysokość około 500m.

Przepraszam, że pytam - miałeś wariometr :?: Dopóki latałem bez - też myślałem że jest baaaaaaaarrrrrrrdzo wysoko - po zainstalowaniu wario zszedłem trochę na ziemię - 300 m pod kątem około 45stopni w górze - 2 metrowy model jest ciężko sterować a 500 to już modeliki co najmniej 3 metrowe .... i strach się bać :shock:

Opublikowano

A ile waży EGP , ,,na sucho,, tz. bez silnika ,aku itp. ?

W robbe kusi mnie niska waga :D Tylko trzeba by znowu go przerabiać pod motor a z przeróbkami to wiadomo jak jest , szczególnie gdy model nie jest tworzony pod silnik.

Opublikowano

Wario nie posiadam to moje odczucia model był nad głową i był malutkim punkcikiem, ledwo dostrzegalnym. Oczywiście zaraz z tej wysokości zmykałem, było to na granicy zdrowego rozsądku.

Opublikowano

A czy do easy glidera warto kupić inną rurkę weglową, do skrzydła ?Coś mi się obiło o uszy że nie jest ona zbyt mocna , a ja bym chciał nim beczki robić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.