kylorc Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Bardzo ładny ten extrim :mrgreen: , a tak pozatym przydały by się jeszcze jakieś fajne nalepki :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ładny modelik podobny do mojego Ale chyba masz krzywo wklejoną wysokość:a może zdjęcie oszukuje i przekręć orczyk na serwie lotki o 180 stopni to popychacze będą prostopadłe do lotki (jednakowe wychylenie lotek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 wlasnie na twoim modelu sie wzorowalem bardzo spodobalo mi sie twoje malowanie mam nadzieje ze sie nie gniewasz statecznik jest prosto to zdjecie jakos dziwnie wyszlo szkoda ze niemoge go narazie oblatac a ochota jest wielka ale poszukuje aktualnie tranzystorow do regla moze uda sie naprawic a naklejki oczywiscie beda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aeron1 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Oczywiście że nie mam nic przeciwkom, ŚC 1 cm za dźwigarem, stery i lotki na prosto moc na 60% i powodzenia w oblocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ster wysokości do pierwszego oblotu max 1,5 cm wychyleń a lotki 1 cm ,Kierunek do woli. I tak będzie wariat , jak na pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mars_2000 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jestem z gdyni, ale oblatywałem dzisiaj na "kokoszkasz" przy Auchan w prawo i na 3 światłach w pole. Niebawem znowu się tam udam, może wspólne latanko?? Daj info na PW dam Ci swój nr kom. Hej, ja mieszkam w Rumi, ale jako że mam rodzinę mieszkającą za Gdańskiem to latam w "Twojej" okolicy swoim trenerkiem . A precyzując to - jadąc z Auchan w stronę Żukowa przejeżdżam to 3-cie skrzyżowanie ze światłami i z ul. Budowlanych i jadę jakieś 500 metrów dalej drogą na Żukowo, gdzie za szkołą po prawej stronie jest niezłe pole do oblotów...Jest to dokładnie na wysokości miejsca gdzie stoi krzyż upamiętniający ten tragiczny wypadek autobusu PKS. Jakbyś nie miał nic przeciwko, to może mógłbym podpatrzeć kiedyś jak latasz swoim Extrimem, bowiem w niedalekiej przyszłości chciałbym spróbować oblatać swojego Spitfire'a (który podejrzewam będzie również szybki) ? Przynajmniej wiedziałbym co się święci :? Pozdrawiam, Mars_2000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 No to i ja się dołączę do Extrimowców Oto efekt 2 wieczorów zabawy (dałoby się w jeden ale miałem gości...). Niestety, dzięki "szybkości" działania jednego ze sklepów (lub poczty) w dalszym ciągu nie mam folii.... Jak na razie mogę powiedzieć, że modelik składa się sam - jak klocki Lego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zupełnie... jak exTRIM! Ile waży twój model w takim stanie? Najlepiej bez śmigła i kołpaka oraz silnika - o ile jest. Własnie, jaki silnik zastosujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 witam a ja do swojego extrimka wsadziłem 50 diod super jasnych i latam kiedy inni już nie mogą , czyli całe lotnisko dla mnie , krótki filmik jest fragmentem dłuższego filmu z pikniku w Kraśniku tak że początek i koniec nie na temat extrim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 O łał! Ale odjazd... W zasadzie to odlot! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 wow, fajny temat. Jak zimą będę wymieniał folię u siebie, mocno zastanowię sie nad taki oświetleniem. Możesz podać jakieś parametry techniczne?? jak połączone, jakie zasilanie, ile to waży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 z wagą będzie ciężko, ponieważ... z reguły buduję "trochę" większe modele i jedynie do takowych mam wagę. Przymierzam się do zakupu małej, elektronicznej wagi ale.. zawsze są jakieś inne wydatki Silnik to Dualsky 2830 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 diody są połączone po 4 szeregowo a do zasilania jest drugi pakiet 3s 600 całość waży niecałe 700gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 do zasilania jest drugi pakiet 3s 600 całość waży niecałe 700gr :shock: :shock: mój ex z silnikiem welgard a22/12/10, pakietem 3s 2200mAh, reglem dynam 25A, 2 serwami HS81MG i 2 serwami e-sky 8g, śmigło APC 8*6 E i oklejony solarfilmem waży 695g. co w nim masz takiego lekkiego że diody+kable+drugi pakiet 3s waży 700g??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Oto co rzeknę: Zakupiłem xTR jak na złość, kupiłem wszystko oprócz regla (którego i tak będę ściągał z neta) i... silnika, bo u Majsterklepki ostatnia sztuka A22-12-15 już była odłożona dla kogoś z Gorzyc Ale nic to, w środę ma być dla mnie nówka sztuka. Poza tym: pakiet jest, folia jest, serw jeszcze nie ma ale będą, a jak nie będzie to wyciągnę z akrobata. I nie mogę zacząć składania - ukochana firma wysłała mnie na weekend na szkolenie do Stolycy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ukochana firma wysłała mnie na weekend na szkolenie do Stolycy dzięki niej możesz pozwolićsobie na takie cudeńka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 a i oto mój exTRIM Edit 1.09.2007 Model właśnie został oblatany:D (waga z wyposażeniem ok.600g) jak dla mnie to jest deko wolny ale może to wina śmigła mam APC 11x3.8 :?: ale poza tym to lata się świetnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Potwierdzam, model lata świetnie. Ogólnie Maciek wykonał 2 udane loty, trochę wariując i wczuwając się w model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Masz świetne śmigło do zawisów i harierów ,ale jak lubisz latać szybko to zdecydowanie 9x6 , a nawet 8x6 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Masz świetne śmigło do zawisów i harierów ,ale jak lubisz latać szybko to zdecydowanie 9x6 , a nawet 8x6 . aha no to w porządku trzeba się w modelik trochę wczuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.