alchemique Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 A te lotki to nie sa jakos za daleko od kadluba odsuniete ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Powiem krótko - mój Extrim ma gotowe w 90% skrzydła, w 80%kadłub, w 100% stateczniki, jeszcze szlifowanie i lecimy z folią...ten model ZDECYDOWANIE za szybko się składa A ja i tak muszę czekać do środy na silnik... Pytanie do tych, co latają na Welgardach serii 22-12-cośtam - przerabialiście łoże silnika? Jak dla mnie, to silnik sie nie zmieści pod osłoną... czy może się mylę? Jak ta sprawa wygląda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcel_Kaszëbë Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Pytanie do tych, co latają na Welgardach serii 22-12-cośtam - przerabialiście łoże silnika? Jak dla mnie, to silnik sie nie zmieści pod osłoną... czy może się mylę? Jak ta sprawa wygląda? Latam na A22/12/10 i silnik spokojnie mieści się pod osłoną. Praktycznie wystaje tylko ośka poza osłonę. Mogę wrzucić fotki jak potrzeba. Silnik na krzyżaku. Potrzeba tylko w łożu wyciąć otwór na zabezpieczenie ośki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 O, to bardzo super - jutro mam juz odebrać silniczek i naklejki tuningowe i będę oklejał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 No to teraz czekać na to, kto pierwszy OS 15La do niego wpakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Pi razy oko na zdechłej wadze 475g bez serw, odbiornika, napędów sterów i pokrycia. Nie wiem... Dużo czy mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krykiet Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 w czwartek w godzinach popołudniowych listonosz przyniósł mi exTRIMA. zacząłem go sklejać w piątek ok 17. powiem tyle że należy uważać żeby nie wkleić części 1B!! a po drugie warto mieć obok siebie zmywacz do paznokci bo nie raz mnie ocalił. lepiej 3 razy pomyśleć zanim się coś przykleji. a teraz fotki: jeszcze troche zostało do zrobienia ale dzisiaj sobie dam chyba spokój a może....... . jedyne co mnie troche denerwowało to to że w instrukcji chcieliby poskładać cały model na jednym obrazku :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 jedyne co mnie troche denerwowało to to że w instrukcji chcieliby poskładać cały model na jednym obrazku Bo w sumie to kadłub niemal tak się składa. Dlatego ja jedynie co przyklejam to te wzmocnienia na skrzydła ,a potem składam cały kadłub ,aż zostaje mi tylko mordka do złapania na gumki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Mój xTR (tak go skrótowo nazwę - a co, trzeba się wyróżniać ) właśnie się okleja. Kadłub i stateczniki całe, ster kier. cały, lotki i wysokość od góry (dół w innym kolorze) skrzydła czekają w kolejce na żelazko... Plan ambitny na dziś to skończyć oklejanie - jutro ma wieczorem nie wiać i chciałbym cudaka oblatać A jeszcze muszę okleić Wilgowe skrzydło - był mały wypadek drogowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Ten tego no... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 16 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Może by pomyśleć o zlocie Extrimów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 @Pawel_W nie masz przypadkiem zbyt malego smigla jak do tego modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 hehe.. zebrałaby się całkiem spora gromadka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 slawko_k - A ja wiem czy mam za małe śmigło? Ten silnik na 8x3,8 daje 750g ciągu, do pierwszych lotów (wolę mieć zapas ciągu w razie co) założyłem 9x5 i takie jest na fotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 No to i ja się pochwalę gotowym eXtrimkiem. OK, do gotowości brakuje mu wyważenia Zastanawiam się jeszcze, czy jakiej szachownicy nie zrobić od spodu coby orientacja lepsza była aha.. nie pytajcie mnie o wagę nie mam wagi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ja-Jacek Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Ciekawa incjatywa z tym zlotem!Moze Artex bylby tym zinteresowany? Bede sledzil temat!Jacek :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Może na wiosnę ,o ile coś jeszcze w zostanie do oblotu ,bo ja już swojego 3 razy łatałem (przednią część kadłuba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wszelkie pytania o dobór śmigła rozwiewam: wszystko gra, model startuje na pół gazu, lata na 1/3, i pionowo idzie do góry. Oblatałem wariata, a co! Sęk w tym, że szczęka została gdzieś na lotnisku, po tym jak mi padła w trawę po oblocie... Pierwszy lot, powinien być spokojny i wogóle... No i chyba był, nie licząc kilku korkociągów, pionowych ósemek, szybkich beczek, lotów na plecach i innych dzikich wygibasów Boże błogosław twórcom mojej MC-12 za to, że wyposażyli ją w dual rate'y i Tomkowi, za to że mi wbił do głowy żebym zrobił małe wychylenia lotek... Zrobiłem max wychylenie po ok. 25-30 mm na stronę przy kadłubie, DR'a na połowę tej wartości, no i muszę przyznać, że gdyby nie to, mogłoby być kiepsko Na wysokości DR'a nie miałem, miałem ustawione wychylenie rzędu 50% dostępnego mechanicznie, i cieszę się że nie więcej... Model i tak zakręca w miejscu niemalże muszę sobie dorobić dodatkowe wyłączniki do DR na wysokość - jako że nie latam 3D, wychylenia które mam są duuuuże, a nie zawsze potrzebne. Co tam jeszcze - sam miód Start na pół gazu na kółkach 40mm ze sporej trawy, na 1/3 gazu lot poziomy z puszczonymi drągami, model potrzebował przestawienia trymera o 1, słownie jeden ząbek w lewo i leciał idealnie prosto prawie nie wiało, model na większej wysokości gdzie lekki wiaterek był leciał na obrotach silnika takich, jakie daje przestawienie trymera max do przodu z prędkością względem ziemi równą zero Po prostu sobie pionowo powoli opadał Poleciałem wysoko, zaciągnąłem wysokość i dałem kierunek - piękny koreczek, do momentu puszczenia drążków, łagodne wyprowadzenie i beczka! I jeszcze raz! Niech jutro wieczorem nie wieje... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Tomkowi, za to że mi wbił do głowy żebym zrobił małe wychylenia lotek :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisu Opublikowano 18 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 no i wkoncu stalo sie oblatalem extrima model lata swietnie bylem w szoku potwierdzily sie wszystkie wasze pozytywne opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.