bubu2 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Mógłbyś wrzucić tu jakies fotki Twego silnika parowego, o którym pisałeś? Ja też pokażę swój.
RomanJ4 Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Dla kolegi psioter5, choć to inny rodzaj silnika, może skorzysta z niektórych pomysłów technologicznych http://www.craftsmanshipmuseum.com/howellv4.htm a co do wstawiania zdjęć, tu znajdziesz opis: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=31090&highlight=wstawianie+zdj%EA%E6
psioter5 Opublikowano 7 Października 2010 Autor Opublikowano 7 Października 2010 piękny silnik, dzis albo jutro wstawie fotki z pierwszego etapu budowy mojego Bollareo
MASK Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 No to koledzy trochę pomyj na Ciebie wylali. Paweł, a ile butelek ma być w tej skrzynce i o jakiej pojemności? Pytam, bo to kwestia dość kluczowa :mrgreen: psioter5, osobiście uważam, że Twój młody wiek jest atutem, chociaż braki wiedzy trzeba nadrobić. Bill Brown (ten od pierwszego seryjnego silnika modelarskiego) był mniej więcej w Twoim wieku, kiedy zaczął budować swoje silniki - chociaż jeszcze nie na skalę masową. W tym czasie usłyszał od swojego ojca dokładnie to samo co Ty od kolegów z tego forum. Na szczęście go nie posłuchał i w 1934 roku (mając 23 lata) wprowadził na rynek pierwszy seryjny silnik modelarski Brown Jr (fotka poniżej - mój najnowszy nabytek). Przy całej nieporównywalności tych sytuacji trzymam kciuki!
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 No to koledzy trochę pomyj na Ciebie wylali. Paweł, a ile butelek ma być w tej skrzynce i o jakiej pojemności? Pytam, bo to kwestia dość kluczowa :mrgreen:To akurat uzależniam od poziomu wykonania silniczka.
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 mam tylko nadzieje że nie skończy się na czteropaku Lecha i 0.5 z czerwoną kartką.
tytan12 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 mam tylko nadzieje że nie skończy się na czteropaku Lecha i 0.5 z czerwoną kartką. Spoko,rób swoje :jupi: Kibicuję
bubu2 Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Pokażesz ten parowy juz zrobiony? Coś mi się widzi, że i ja krzynkę dobawię
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 Mój parowiec jako praca konkursowa stoi zakurzony w szkolnym magazynku :/ jak będziecie tych skrzynek tak dokładać to mogę już szukać wolnego miejsca w grupie aa :wink:
Malker Opublikowano 8 Października 2010 Opublikowano 8 Października 2010 Jest po 18. a wczoraj pisałeś, że wstawisz fotki z początków budowy silniczka Jestem cierpliwy, cierpliwy jestem... ;D Ciekaw jestem Twoich poczynań
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Opublikowano 8 Października 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fad2bb8d58700460.html
psioter5 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko?
bzik4 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 ja Ci kibicuję ale zainwestuj w aparat :wink:
buwi777 Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko? Po prostu ... czekamy .... :devil:
instruktor Opublikowano 9 Października 2010 Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko?To piwko jednak posłuzy najprawdopodobniej na naszym pikniku ,bo Twój silnik to tylko marzenie
Janeczek Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Czekam caly czas w napieciu ,bo nie wiem jak sie ubrac ....: w dresik na niezla popijawe czy garnitur do gratulacji ...
instruktor Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Janku szykuj dresik garnitur nie będzie Ci potrzebny :wink:
wojtekrc Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 a ten zawór to w sensie że niby tłok czy jak ?
bzik4 Opublikowano 11 Października 2010 Opublikowano 11 Października 2010 wojtekrc, a czytałeś cały wątek czy tylko zdjęcia oglądałeś?
psioter5 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 zawor to wal korbowy, Instruktor ty masz w podpisie kazdy latac moze wiec jak kazdy ti i babka tez
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.