bubu2 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Mógłbyś wrzucić tu jakies fotki Twego silnika parowego, o którym pisałeś? Ja też pokażę swój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dla kolegi psioter5, choć to inny rodzaj silnika, może skorzysta z niektórych pomysłów technologicznych http://www.craftsmanshipmuseum.com/howellv4.htm a co do wstawiania zdjęć, tu znajdziesz opis: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=31090&highlight=wstawianie+zdj%EA%E6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 piękny silnik, dzis albo jutro wstawie fotki z pierwszego etapu budowy mojego Bollareo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 No to koledzy trochę pomyj na Ciebie wylali. Paweł, a ile butelek ma być w tej skrzynce i o jakiej pojemności? Pytam, bo to kwestia dość kluczowa :mrgreen: psioter5, osobiście uważam, że Twój młody wiek jest atutem, chociaż braki wiedzy trzeba nadrobić. Bill Brown (ten od pierwszego seryjnego silnika modelarskiego) był mniej więcej w Twoim wieku, kiedy zaczął budować swoje silniki - chociaż jeszcze nie na skalę masową. W tym czasie usłyszał od swojego ojca dokładnie to samo co Ty od kolegów z tego forum. Na szczęście go nie posłuchał i w 1934 roku (mając 23 lata) wprowadził na rynek pierwszy seryjny silnik modelarski Brown Jr (fotka poniżej - mój najnowszy nabytek). Przy całej nieporównywalności tych sytuacji trzymam kciuki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 No to koledzy trochę pomyj na Ciebie wylali. Paweł, a ile butelek ma być w tej skrzynce i o jakiej pojemności? Pytam, bo to kwestia dość kluczowa :mrgreen:To akurat uzależniam od poziomu wykonania silniczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 mam tylko nadzieje że nie skończy się na czteropaku Lecha i 0.5 z czerwoną kartką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 mam tylko nadzieje że nie skończy się na czteropaku Lecha i 0.5 z czerwoną kartką. Spoko,rób swoje :jupi: Kibicuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Pokażesz ten parowy juz zrobiony? Coś mi się widzi, że i ja krzynkę dobawię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Mój parowiec jako praca konkursowa stoi zakurzony w szkolnym magazynku :/ jak będziecie tych skrzynek tak dokładać to mogę już szukać wolnego miejsca w grupie aa :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Jest po 18. a wczoraj pisałeś, że wstawisz fotki z początków budowy silniczka Jestem cierpliwy, cierpliwy jestem... ;D Ciekaw jestem Twoich poczynań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fad2bb8d58700460.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 ja Ci kibicuję ale zainwestuj w aparat :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko? Po prostu ... czekamy .... :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 nie wiem czemu ale ucichło w temacie, czyżby ktoś bał się o swoje piwko?To piwko jednak posłuzy najprawdopodobniej na naszym pikniku ,bo Twój silnik to tylko marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Czekam caly czas w napieciu ,bo nie wiem jak sie ubrac ....: w dresik na niezla popijawe czy garnitur do gratulacji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Janku szykuj dresik garnitur nie będzie Ci potrzebny :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtekrc Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 a ten zawór to w sensie że niby tłok czy jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 wojtekrc, a czytałeś cały wątek czy tylko zdjęcia oglądałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psioter5 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 zawor to wal korbowy, Instruktor ty masz w podpisie kazdy latac moze wiec jak kazdy ti i babka tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.