adamg Opublikowano 27 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 Jasne. Aktualnie na warsztacie jest waloryzacja Spitfire z ESM i RWD-10. PZLka poczeka pewnie na zimę. Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 5 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 się pochwalę Mój roztrzęsiony filmik został zamieszczony na "fejsbukowej" stronie poświęconej kpt.F.Laskowskiemu https://pl-pl.facebook.com/florian.laskowski1902/ 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Witam. Czy mógłby mi ktoś podrzucić pliki z instrukcją do składania P11? Chciałbym wznowić prace a potrzebuję kilku szczegółów, tymczasem nie mogę znaleźć plików... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 3 godziny temu, Wojtan napisał: Witam. Czy mógłby mi ktoś podrzucić pliki z instrukcją do składania P11? Chciałbym wznowić prace a potrzebuję kilku szczegółów, tymczasem nie mogę znaleźć plików... Tu jest podstawowa instrukcja: A tu pdf-yP11 manual GP.pdfP11 manual EP.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Super, dziękuję bardzo. A przy okazji: wie ktoś, kiedy sklep wznowi stronę? Chciałem kupić tą drukowaną makietę cylindrów, a tu taka niespodzianka.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 25 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Oj, słabo szukasz kolego... Pisz do Leszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 20 godzin temu, Wojtan napisał: A przy okazji: wie ktoś, kiedy sklep wznowi stronę? Chciałem kupić tą drukowaną makietę cylindrów, a tu taka niespodzianka.. Niestety, ten sklep jak i wiele innych tego typu przeszedł do histori i na dzień dzisiejszy żaden inny nie ma w ofercie tego zestawu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 26 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 8 godzin temu, Wojtan napisał: Super, dziękuję bardzo. A przy okazji: wie ktoś, kiedy sklep wznowi stronę? Chciałem kupić tą drukowaną makietę cylindrów, a tu taka niespodzianka.. Plik makiety silnika stl pod drukarkę też jest dostępny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. merlin71 Opublikowano 1 Lipca 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2022 Troszkę podbiję temat. Jak by co to moja 11ka ciągle jeszcze lata. ? A jak tam reszta eskadry? 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 11 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 W dniu 1.07.2022 o 20:05, merlin71 napisał: A jak tam reszta eskadry? Reszta eskadry? Pierwszą moją 11stkę zbudowałem 12 lat temu. Latała z napędem spalinowym (OS70FS) Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś lata ? Druga w wersji elektrycznej powstała 7 lat temu. Również mam nadzieję, że jeszcze dzielnie służy. Trzecią w skali 5,25 z silnikiem benzynowym zbudowałem 4 lata temu. O ile mi wiadomo już jest wycofana ze służby ? Ale... sentyment do tego modelu powrócił i zbuduję czwartą (ostatnią) Skala 1:7 napęd: benzynowy silnik NGH 9 ccm chyba, że w między czasie trafi się jakiś Saito FG11 w dobrej cenie. Myślę,że budowa ostatniej 11stki będzie pięknym zwięczeniem tego 12-to letniego wątku. Na tą chwilę przygotowuję się do budowy i mam prośbę. Jeśli ma ktoś jakieś elementy modelu (plik stl)do wydrukowania i chciałby się nimi podzielić lub odsprzedać to proszę o kontakt. Wydrukowałem już atrapę silnika , karabiny i ramkę owiewki kabiny pilota. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Mobilizujecie mnie Panowie Moja 1,5m wciąż sprawna i cieszy, a 2m w końcu zbuduję i oblatam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 3 godziny temu, Lech Mirkiewicz napisał: Reszta eskadry? Pierwszą moją 11stkę zbudowałem 12 lat temu. Latała z napędem spalinowym (OS70FS) Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś lata ? Druga w wersji elektrycznej powstała 7 lat temu. Również mam nadzieję, że jeszcze dzielnie służy. Trzecią w skali 5,25 z silnikiem benzynowym zbudowałem 4 lata temu. O ile mi wiadomo już jest wycofana ze służby ? Ale... sentyment do tego modelu powrócił i zbuduję czwartą (ostatnią) Skala 1:7 napęd: benzynowy silnik NGH 9 ccm chyba, że w między czasie trafi się jakiś Saito FG11 w dobrej cenie. Myślę,że budowa ostatniej 11stki będzie pięknym zwięczeniem tego 12-to letniego wątku. Na tą chwilę przygotowuję się do budowy i mam proźbę. Jeśli ma ktoś jakieś elementy modelu (plik stl)do wydrukowania i chciałby się nimi podzielić lub odsprzedać to proszę o kontakt. Wydrukowałem już atrapę silnika , karabiny i ramkę owiewki kabiny pilota. To jeszcze zostaje wersja 1:12 z tej stajni i będzie komplet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 19 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 W dniu 12.10.2022 o 00:30, MASK napisał: To jeszcze zostaje wersja 1:12 z tej stajni i będzie komplet He he nie jest to wykluczone ale najpierw chciałbym zobaczyć latający prototyp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 19 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2022 Wiosną. Może i coś jeszcze się oblata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 20 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2022 W dniu 11.10.2022 o 15:13, Lech Mirkiewicz napisał: Reszta eskadry? Pierwszą moją 11stkę zbudowałem 12 lat temu. Latała z napędem spalinowym (OS70FS) Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś lata ? (...) Pamiętam, jak projektowałem ten model jeszcze w jakimś CADzie 2D - czyli po staremu, w rzutach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lech Mirkiewicz Opublikowano 4 Marca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Oto efekt pierwszych sześciu tygodni pracy nad moją czwartą z kolei (latającą) 11-ką. Teraz nastąpi przerwa w budowie a oblot planowany jest na lipiec 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 4 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2023 Ale tempo Podziwiam i gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHBO Opublikowano 5 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2023 Czy myśli ktoś może o skali 1:4 lub coś koło tego? Taka by mnie najbardziej interesowała:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Lech Mirkiewicz Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2023 Kilka miesięcy temu zaplanowałem na dzisiejszy dzień oblot ostatniej mojej 11-ki. Niestety nie spełniłem danej sobie obietnicy. Mogę jedynie ogłosić zakończenie budowy modelu choć planuję jeszcze lekkie jego umakietowienie. Napisałem lekkie bo na dorównanie Irkowi nawet się nie porywam gdyż nie jest to możliwe.? A teraz kilka cyferek. Waga wyszła 2380g + 250g paliwo= 2630, jeszcze coś tam dołożę i będzie 2700. To o 450g więcej niż wersja elektryczna którą budowałem 8 lat temu ale ona nie miała atrapy silnika i kilku innych elementów. Model napędza Saito 62b choć planowany był NGH9ccm ale gdy go odpaliłem to jego dźwięk od razu go zdyskwalifikował. Saito jeszcze nie palony więc trochę czasu zajmie docieranie. Co ciekawe, SC wyszedł mi na 75mm bez żadnego doważania. I tu pytanie do Irka: Jak ostatecznie ustawiłeś SC ? Tym razem nie określam daty pierwszego lotu 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi