Skocz do zawartości

Me 1106 wersja T

rapier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

Prace nad modelem ciut posunely sie do przodu.

Obecnie tak sie prezentuje

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zawalilem ciut z tym ze pociolem sobie listwy na podluznice z bardzo lekkiejj balsy i ilosc zlaman na skutek scisniecia w rece mnie doprowadzala do szlu. Staralem sie byc delikatny ale chyba mam coraz ciezsza reke :)

No i zdecydowalem sie na dolozenie dzwigarkow z wegla 0,8 oraz polaczenia przekladkami dzwigarow.

CAlosc obecnie wazy 13,4g i powoli zbliza sie wygladem do efektu jaki chce osiagnac

Dołączona grafika

Dołączona grafika

( zdjecia ostatnie ze strony www.ffscale.co.uk

Opublikowano

sam silnik pracuje okolo 20-25s reszta zalezy od modelu. Czesto zdarza sie ze majac taki silnik w rzutku to mozemy zapomniec o znalezieniu go jesli nie ma determinizatora

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No super :D maszyna, jaka jest rozpiętość?

Naprawdę jestem pod wrażeniem ale.. czy Kolega nie zapomniał o powierzchniach sterowych :wink: ? Na zdjęciach nie widać żadnych śladów po lotkach, sterze wysokości itd.

Opublikowano

Rozpietosc to 286mm

Dopiero malowalem podklad. Powierzchnie sterowe domaluje w drugim etapie razem z oznaczeniami i zabrudzeniami. Tak abysmy sie rozumieli to jest to model swobodnie latajacy bez zadnego sterowania. Czyli odpalasz silnik i patrzysz jak modelik wznosi sie krazac a potem biegniesz za nim.

Opublikowano

a wagowo to nie wiem teraz ile wazy bo nie mam chwilowo wagi, ale tak na "reke" to niezauwazalnie.

Wszystkie oznaczenia wykonane poprzez wydrukowanie na zwyklym papierze, naklejenie tasmy malarskiej papierowej i wyciecie szablonow. Tasma ta bez problemow odkleja sie od papieru. No a malowanie areografem - farbami VALLEJO Model AIR

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.