Gość arni Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 I polatali z IrkiemM w Boże Ciało w Kazimierzu szkoda że frekwencja byłam mała . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 I pare fotek ode mnie: Na ostatniej widać Mewią rewę. To takie wypłycenie - 0,5m głębokości, po którym można dojsć aż na Hell. Jest tylko w jednym miejscu przekopane by umożliwic żeglugę. Następnym razem sprobuję skupić się tylko na tej łasze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arni Opublikowano 2 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dziś kolejny lotny dzień na Mości Błotach koło Redy pogoda dopisała jak i koledzy modelarze niestety z powody awarii sprzętu fotograficznego tylko parę zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam! Czy na miejscu w którym latacie (Moście Błota) są warunki do startu trenera spalinowego. Czy jest w rejonie Trójmiasta miejsce do startu i lądowań na gładkim podłożu? Wielokrotnie przejeżdżając obok lotniska w Pruszczu Gdańskim zastawałem zamkniętą bramę i ani śladu człowieka. Wg doniesień z forum, w Baninie nie lubią modeli spalinowych, na Chwarznie nie ma warunków, przy Ergoarenie też nie ma warunków a lotnisko w Kazimierzu (RC.Gdynia) jest prywatne. Mam prośbę o wskazanie Waszej miejscówki na mapie Google. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ale w Baninie latają spalinami. Jest tylko zalecenie by nie przekraczać chyba 15cm pojemności. Nie godzą się na benzyny ze względu na hałas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki Irek! To jeszcze powiedz czy na miejscówce, na której byłeś ostatnio (Moście Błota) są warunki żeby przeprowadzić start i lądowanie z ziemi trenerkiem z golenią przednią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dogadaj się z modelarzami z Modelarskiego Klubu Mosquito, tymi, którzy mają lotnisko w Kazimierzu. Wiem, ze ich składka roczna to 250zł. Ale nie wiem, jak jest ze wstąpieniem do klubu. Można tam też latać za ich zgodą, na tablicy informacyjnej napisana jest cena jednodniowego "wstępu". I jakie modele można tam zobaczyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki Irek! To jeszcze powiedz czy na miejscówce, na której byłeś ostatnio (Moście Błota) są warunki żeby przeprowadzić start i lądowanie z ziemi trenerkiem z golenią przednią? To miejsce raczej nie nadaje się: trawa wysoka, grunt podmokły - chyba dlatego rejon w nzawie ma ...błota. ale jak pisałem spokojnie wystartujesz w Bojanie: latnisko to utwardzony i strzyżony kawał ziemi dzierżawiony od modelarza zdaje się. Tu składka kosztuje chyba 60zł/rok ale mnie jako niezrzeszonego u nich nie pogonili. nie pogonili też modelarza, który wykonywał loty modelem z silnikiem benzynowym 26cm mimo, iż niedopuszczają takich. Wracając do Kazimierza i okolic - rozmawiaj z Arnim - to jego parafia i zna tereny do lotów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Szkoda. Okolicę poznałem troszkę próbując dostać się z Gdańska na Półwysep Helski „na skróty” podczas zalewu masy turystycznej w sezonie urlopowym. Wydawało mi się, że wśród tych łąk są widoczne betonowe dróżki mogące posłużyć za pas startowy. Widać kompletny brak doświadczenia z mojej strony. Tak czy inaczej proszę zaznaczcie na mapie Google miejsce swoich spotkań, bo chętnie popatrzę jak latacie. Trzymam Irek za słowo i czekam na nowe ujęcia FPV Rewy Mew. Może uda Ci się złapać Marsz Śledzia edycja lato 2013, który odbędzie się w sobotę 24.08.2013 r. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.i.o. Opublikowano 7 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witam Czy planujecie loty w sobotę lub niedzielę na Chwarznie? Jeśli tak to w jakich godzinach ? Pytam, bo jakoś nie mogę Was spotkać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beavis_Gdynia Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Na Chwarznie spokojnie wystartujesz i wyladujesz trenerkiem, ja tam smigam Sbachem 30cc i jest ok. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Witam. Koledzy, czy miejsce do latania w Chwarznie jest nadal dostępne i czy w najbliższy weekend jak będzie sprzyjająca pogoda ktoś z Was się tam wybiera? Pytam bo jeszcze tam nie latałem, a chcę wybrać się z kolegą i chcielibyśmy dobrze trafić. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 W Bojanie zawsze w weekend jak jest ładna pogoda to od 12 zaczynają zjeżdżać modelarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 15 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Witam. Byliśmy dzisiaj z Arturem w Bojanie, niestety nikogo oprócz nas nie było, pewnie to wina nieciekawej pogody. W powietrzu, szczególnie wyżej dało się odczuć siłę wiatru, mój szybowiec czasami prawie stał w miejscu, niżej było trochę lepiej. Artur polatał trochę helikiem, to maleństwo nawet fajnie radziło sobie z wiatrem. Załączam parę fotek: Artur ze swoim helikiem a niżej ja z szybowcem. Niestety nie mam zdjęć z lotów szybowca. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak18 Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam..Mam pytanie jakie miejsce byście polecili do latania samolotem w okolicach gdańska. Kiedyś był pas startowy na zaspie ale od kiedy postawili tam budynki to już tam nie polatasz. Mam jeszcze pytanie w którym miejscu w Bojanie latacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 1 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Właśnie , że często tam latają odrzutowcem - oczywiście pianką. Ja też latałem metrowym skrzydełkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Ja latam Bixlerem i ASW-28 w Kolbudach na łączce przy drodze na strzelnice , czasem także w Kiezmarku pod mostem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 jakby ktoś jeszcze pytał się gdzie latamy w Bojanie: https://maps.google.pl/maps?saddr=54.483054,18.378548&daddr=Bojano&hl=pl&ll=54.482219,18.377284&spn=0.003677,0.009645&sll=54.482219,18.377284&sspn=0.003677,0.009645&geocode=%3BCWvw9ws8J1lcFUgmPwMdZIMYASnfjKyOOKL9RjEZYpwdt7cqkw&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=17&z=17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Ja latam Bixlerem i ASW-28 w Kolbudach na łączce przy drodze na strzelnice , czasem także w Kiezmarku pod mostem A podasz dokładniejsze koordynaty, najlepiej współrzędne. Chodzi Ci dokładnie o dróżkę na strzelnicę w Lublewie? Miał bym tam niedaleko - a szukam dobrej lokalizacji. Do Bojana niestety mam daleko (35km w jedną stronę), więc na codzienne wypady przydało by się coś bliżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak18 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 A podasz dokładniejsze koordynaty, najlepiej współrzędne. Chodzi Ci dokładnie o dróżkę na strzelnicę w Lublewie? Miał bym tam niedaleko - a szukam dobrej lokalizacji. Do Bojana niestety mam daleko (35km w jedną stronę), więc na codzienne wypady przydało by się coś bliżej. https://maps.google.pl/maps?daddr=54.286235,18.482927&hl=pl&sll=54.285734,18.485227&sspn=0.007553,0.021136&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=16&z=16 Dojazd na to pole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.