Gość arni Opublikowano 1 Czerwca 2013 Opublikowano 1 Czerwca 2013 I polatali z IrkiemM w Boże Ciało w Kazimierzu szkoda że frekwencja byłam mała .
Irek M Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 I pare fotek ode mnie: Na ostatniej widać Mewią rewę. To takie wypłycenie - 0,5m głębokości, po którym można dojsć aż na Hell. Jest tylko w jednym miejscu przekopane by umożliwic żeglugę. Następnym razem sprobuję skupić się tylko na tej łasze...
Gość arni Opublikowano 2 Czerwca 2013 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Dziś kolejny lotny dzień na Mości Błotach koło Redy pogoda dopisała jak i koledzy modelarze niestety z powody awarii sprzętu fotograficznego tylko parę zdjęć
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Witam! Czy na miejscu w którym latacie (Moście Błota) są warunki do startu trenera spalinowego. Czy jest w rejonie Trójmiasta miejsce do startu i lądowań na gładkim podłożu? Wielokrotnie przejeżdżając obok lotniska w Pruszczu Gdańskim zastawałem zamkniętą bramę i ani śladu człowieka. Wg doniesień z forum, w Baninie nie lubią modeli spalinowych, na Chwarznie nie ma warunków, przy Ergoarenie też nie ma warunków a lotnisko w Kazimierzu (RC.Gdynia) jest prywatne. Mam prośbę o wskazanie Waszej miejscówki na mapie Google. Pozdrawiam!
Irek M Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ale w Baninie latają spalinami. Jest tylko zalecenie by nie przekraczać chyba 15cm pojemności. Nie godzą się na benzyny ze względu na hałas.
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki Irek! To jeszcze powiedz czy na miejscówce, na której byłeś ostatnio (Moście Błota) są warunki żeby przeprowadzić start i lądowanie z ziemi trenerkiem z golenią przednią?
302_Osh Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dogadaj się z modelarzami z Modelarskiego Klubu Mosquito, tymi, którzy mają lotnisko w Kazimierzu. Wiem, ze ich składka roczna to 250zł. Ale nie wiem, jak jest ze wstąpieniem do klubu. Można tam też latać za ich zgodą, na tablicy informacyjnej napisana jest cena jednodniowego "wstępu". I jakie modele można tam zobaczyć...
Irek M Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzięki Irek! To jeszcze powiedz czy na miejscówce, na której byłeś ostatnio (Moście Błota) są warunki żeby przeprowadzić start i lądowanie z ziemi trenerkiem z golenią przednią? To miejsce raczej nie nadaje się: trawa wysoka, grunt podmokły - chyba dlatego rejon w nzawie ma ...błota. ale jak pisałem spokojnie wystartujesz w Bojanie: latnisko to utwardzony i strzyżony kawał ziemi dzierżawiony od modelarza zdaje się. Tu składka kosztuje chyba 60zł/rok ale mnie jako niezrzeszonego u nich nie pogonili. nie pogonili też modelarza, który wykonywał loty modelem z silnikiem benzynowym 26cm mimo, iż niedopuszczają takich. Wracając do Kazimierza i okolic - rozmawiaj z Arnim - to jego parafia i zna tereny do lotów .
kbugatii Opublikowano 3 Czerwca 2013 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Szkoda. Okolicę poznałem troszkę próbując dostać się z Gdańska na Półwysep Helski „na skróty” podczas zalewu masy turystycznej w sezonie urlopowym. Wydawało mi się, że wśród tych łąk są widoczne betonowe dróżki mogące posłużyć za pas startowy. Widać kompletny brak doświadczenia z mojej strony. Tak czy inaczej proszę zaznaczcie na mapie Google miejsce swoich spotkań, bo chętnie popatrzę jak latacie. Trzymam Irek za słowo i czekam na nowe ujęcia FPV Rewy Mew. Może uda Ci się złapać Marsz Śledzia edycja lato 2013, który odbędzie się w sobotę 24.08.2013 r. Pozdrawiam.
P.i.o. Opublikowano 7 Czerwca 2013 Opublikowano 7 Czerwca 2013 Witam Czy planujecie loty w sobotę lub niedzielę na Chwarznie? Jeśli tak to w jakich godzinach ? Pytam, bo jakoś nie mogę Was spotkać.
Beavis_Gdynia Opublikowano 23 Czerwca 2013 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Na Chwarznie spokojnie wystartujesz i wyladujesz trenerkiem, ja tam smigam Sbachem 30cc i jest ok. Pozdro
Krzysiek67 Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 Witam. Koledzy, czy miejsce do latania w Chwarznie jest nadal dostępne i czy w najbliższy weekend jak będzie sprzyjająca pogoda ktoś z Was się tam wybiera? Pytam bo jeszcze tam nie latałem, a chcę wybrać się z kolegą i chcielibyśmy dobrze trafić. Pozdrawiam Krzysiek.
skraf Opublikowano 9 Września 2013 Opublikowano 9 Września 2013 W Bojanie zawsze w weekend jak jest ładna pogoda to od 12 zaczynają zjeżdżać modelarze.
Krzysiek67 Opublikowano 15 Września 2013 Opublikowano 15 Września 2013 Witam. Byliśmy dzisiaj z Arturem w Bojanie, niestety nikogo oprócz nas nie było, pewnie to wina nieciekawej pogody. W powietrzu, szczególnie wyżej dało się odczuć siłę wiatru, mój szybowiec czasami prawie stał w miejscu, niżej było trochę lepiej. Artur polatał trochę helikiem, to maleństwo nawet fajnie radziło sobie z wiatrem. Załączam parę fotek: Artur ze swoim helikiem a niżej ja z szybowcem. Niestety nie mam zdjęć z lotów szybowca. Pozdrawiam Krzysiek.
kurczak18 Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Witam..Mam pytanie jakie miejsce byście polecili do latania samolotem w okolicach gdańska. Kiedyś był pas startowy na zaspie ale od kiedy postawili tam budynki to już tam nie polatasz. Mam jeszcze pytanie w którym miejscu w Bojanie latacie?
Irek M Opublikowano 1 Lutego 2014 Opublikowano 1 Lutego 2014 Właśnie , że często tam latają odrzutowcem - oczywiście pianką. Ja też latałem metrowym skrzydełkiem.
Tomass Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Ja latam Bixlerem i ASW-28 w Kolbudach na łączce przy drodze na strzelnice , czasem także w Kiezmarku pod mostem
skraf Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 jakby ktoś jeszcze pytał się gdzie latamy w Bojanie: https://maps.google.pl/maps?saddr=54.483054,18.378548&daddr=Bojano&hl=pl&ll=54.482219,18.377284&spn=0.003677,0.009645&sll=54.482219,18.377284&sspn=0.003677,0.009645&geocode=%3BCWvw9ws8J1lcFUgmPwMdZIMYASnfjKyOOKL9RjEZYpwdt7cqkw&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=17&z=17
mgr Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 Ja latam Bixlerem i ASW-28 w Kolbudach na łączce przy drodze na strzelnice , czasem także w Kiezmarku pod mostem A podasz dokładniejsze koordynaty, najlepiej współrzędne. Chodzi Ci dokładnie o dróżkę na strzelnicę w Lublewie? Miał bym tam niedaleko - a szukam dobrej lokalizacji. Do Bojana niestety mam daleko (35km w jedną stronę), więc na codzienne wypady przydało by się coś bliżej.
kurczak18 Opublikowano 8 Lutego 2014 Opublikowano 8 Lutego 2014 A podasz dokładniejsze koordynaty, najlepiej współrzędne. Chodzi Ci dokładnie o dróżkę na strzelnicę w Lublewie? Miał bym tam niedaleko - a szukam dobrej lokalizacji. Do Bojana niestety mam daleko (35km w jedną stronę), więc na codzienne wypady przydało by się coś bliżej. https://maps.google.pl/maps?daddr=54.286235,18.482927&hl=pl&sll=54.285734,18.485227&sspn=0.007553,0.021136&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=16&z=16 Dojazd na to pole
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.