mgr Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Dzięki za namiary. Będę musiał się tam wybrać jak tylko pogoda pozwoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No to daj znac wczesniej , moze bysmy razem polatali . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 No to daj znac wczesniej , moze bysmy razem polatali . Jasna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 8 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Dziś udało mi się wygospodarować chwilę wolnego czasu i wybrałem się na pobliską łąkę. Zamieszczam 2 filmiki, krótkie gdyż początkujący ze mnie pilot http://youtu.be/USV-OgL9ZqI http://youtu.be/qnu9avFazpI Na drugim filmie, pod koniec, widać jak Cessna zwala się na skrzydło i wita matkę ziemie. Podczas lotu wyłamało mi się serwo z mocowania w skrzydle. Efekt: Połamany kołpak od składanego śmigła (urwane mocowanie łopaty śmigła) Połamany orczyk serwa SW Połamany SW Uszkodzone mocowanie serwa w skrzydle Zabieram Cessnę na warsztat do naprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomass Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Niezły krecik , ja oblatywałem dzisiaj pierwszy raz Bixlera2 no i wylądował na czubku drzewa , była walka żeby go zciągnąc na ziemię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medium Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Witam dziś udało mi się pośmigać troszkę na polance w Oliwie, a że wyciągnąłem rodzinkę na spacer to i było komu pokręcić - niestety tylko telefonem http://youtu.be/pNC975sOK7k krótki bo pilot obudził córcię http://youtu.be/tYwHtELXHxA i na koniec finał zabawy w powolne i niskie latanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dziś (sobota, 29/03) koło 17 jeśli pogoda się nie zepsuje będę w Lublewie. Jeśli jest ktoś chętny do wspólnego polatania, zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Cześć, w którym miejscu w Lublewie latasz? Czy są to może pola przed Lublewem po lewej stronie jadąc od obwodnicy? Kiedyś dawno latałem w tamtym miejscu. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Koledzy stronę wcześniej, poleciali https://maps.google.pl/maps?daddr=54.286235,18.482927&hl=pl&sll=54.285734,18.485227&sspn=0.007553,0.021136&t=h&mra=mift&mrsp=1&sz=16&z=16 Jak, znasz lepszą w tej okolicy, to możemy się tam przenieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Rzeczywiście przeoczyłem tamten wpis. Ja latałem kiedyś w tym miejscu https://maps.google.pl/maps?q=54.295741,+18.537791&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x46fd76ec742cd787:0xf789029859701997,54.295741,+18.537791&gl=pl&ei=L7c2U_afLJOAhQenhYHACA&ved=0CCoQ8gEwAA Ale było to parę lat temu nie wiem jakie są tam teraz warunki do latania. To jest jeszcze kawałek przed Lublewem, bliżej Bąkowa i chyba jeszcze w zasięgu strefy CTR Rębiechowa. Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Pogoda dopisała, cieplutko było. Mój anemometr wskazywał 1,2 w porywach do 2 m/s. Filmów nie ma, bo nie było komu kręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Ja też dziś polatałem przed ERGO ale film jest bo sam sobie filmuję . Gdyby to Ciebie interesowało to jutro najprawdopodobniej spotykamy się na/w Mościch Błotach - patrz wątek pod tym tutułem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Koledzy! Czy znacie zakład lub osobę wycinającą CNC w trójmieście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skraf Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Zgłoś się do kogoś z klubu Mosquito z Gdyni, pamiętam - tak mi się wydaję, że mieli do tego dostęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbugatii Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 OK, Będę próbował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Trochę spóźnione fotki z niedzielnego (15.04) latania w Lublewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Witam, koledzy czy ktoś wybiera się jutro (sobota 21.06) polatać do Lublewa, o ile oczywiście pogoda pozwoli, jeżeli tak to o której godzinie mniej więcej? Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgr Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ja bym się chętnie wybrał, choć pogoda nie jest rewelacyjna. Według meteo.pl ma trochę padać, zobaczymy. Myślałem coś koło 17, 18. A jak będzie lipa to może jutro (22.06). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Witam, pogoda rzeczywiście nie jest nadzwyczajna, ale jeżeli tylko nie będzie padać to może polatamy? Pozdrawiam Krzysiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Tomek - nie wiem gdzie dokładnie mieszkasz ale jeśli nie wyskoczycie nigdzie to możesz polatać przy ERGO ARENA w Sopocie. Mogę popstrykać fotki. Sam nic dużego nie wezmę bo jutro mam wyjazd zagramaniczny i nie chciałbym by mi się coś przytrafiło jak ostatnio - Krzysiek jeszcze był chyba i widział co się stało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.