Hubert 78 Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 CONTROL ADJUST spowolnienie do 9,9 sekundy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 26 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2013 Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert 78 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Widze że jest nowe Firmware do mx-20 ale nie wiem czy u mnie coś jest nie tak czy nie ma wersji Angielskiej. Czy może mi ktoś podpowiedzieć o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psiwak Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Jest blad na stronie. Mozna samemu to nareperowac wpisujac English zamiast German lub uzyc tego linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 W całej paczce HoTT_Software_V4.zip pobieranej ze strony produktu jest wszystko - raz pobierasz i masz firmware do wszystkich elementów HOTT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 jak ktoś chce fajna aparaturę to informuje, że zestaw nadajnika MX-20 (bez odbiornika) jest dostępny w niemieckich sklepach internetowych za 299EUR. Cena całkiem atrakcyjna pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Właśnie sprawdziłem i wyszło że mam prawie 8GB danych z logów Z Graupnerów HOTT Ktoś ma jeszcze tyle? Dane z teemetrii tylko z lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Mam przyjemność poinformować kolegów, że problem opisany dn.11.07.13r godz.15:51 został rozwiązany. Przypomnę, że dotyczył on możliwości wyłączenia BF w momencie włączenia silnika w modelu elektroszybowca. Po upływie ponad połowy roku powtórnie przyszło mi powalczyć z nadajnikiem Grapner/SJ, tym razem MC-32. Kamyczek_RC zasugerował aby wyłącznikiem ( w moim przypadku przełącznikiem 3 poz.) załączania silnika załączać dodatkową fazę lotu. Okazało się, że to dobry trop.Zrobiłem na 3poz. przełączniku trzy fazy-Landing,Normal,Thermal. Na wyłączniku 2poz. jedną fazę-Acro i na 3poz. przełączniku załączającym motor, fazę -Motor. Faza Motor ma priorytet A1, Landing-priorytet A 2, Akro-C, Normal-D, Thermal-E. Fazę Acro wyłącznikiem 2poz. można włączyć tylko gdy jest załączona faza Normal przełącznikiem 3poz. Decydująca jest zakładka "Channel 1 curve" w menu. W tej zakładce ustawia się krzywą dla drąga C1. Dla Landing ustawiłem: Input, Output +100% do - 100%. Dla pozostałych faz: Input +100% do -100%, Output +100%. Dzięki takim ustawieniom BF działa tylko w fazie Landing i gdy załączam silnik BF zamyka się. Dla fazy Landing można sobie ustawić tak krzywą aby drąg C1 miał niewielką strefę martwą w początkowej fazie otwierania BF. W czasie zapoznawania sie z softem nadajnika (Ver.1.073) natrafiłem na pewien chochlik. Zakładka "Timers (general) umożliwia przypisanie narzędzia do załączania liczników. Narzędzia można dowolnie przypisywać i kasować, lecz nie do końca bo np. dla licznika "Model Time" narzędzie można przypisać dowolne lecz skasować niestety nie. Sprawdzałem to w starszej wersji softu Ver.1.041 i tam można kasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 W normalnie ustawionymi modelu faza landing powinna mieć najwyższy priorytet. Takie me zdanie jest. Nie wiem czemu wszyscy zawzięcie chcą włączać silnik przy ladowaniu na BF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Sezona na drobne promocje u Graupnera u Lindingera MC20 mozna kupić za 599EUR MX20 można kupić za 399EUR MZ18 można kupić za 409EUR koszty przesylki 0. Dostawa - do 3 dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 Jest promocja tylko że do polski nie wysyłają bo jest Lipol i nie mogą wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 27 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2014 mi wysyłają co zamówie. Lipole wszelkiej masci również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 thank you for your order. Unfortunately it is not possible to ship article 9707735 to Poland at the moment. The postal rights got stricter and we do not know if and when it will change again. A Lipo is in the parcel and it is not allowed tos hip. Hopefully there will be a solution in the future. We are in conversation with the post at the moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viader Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 Jak ktoś chce Hotta w promocji to ja mam do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymarkus Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 co masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć jak połączyć się z nadajnikiem MX-20 Hott i zaktualizować język (na ang) z Windows 7 HomePremium 64 bit? Komputer nie widzi w portach USB aparatury i pokazuje brak sterownika CP2102 USB to UART Bridge Controller. Czy to działa na MAC-ach? Już dwie godziny ściągam jakieś sterowniki z internetu, ale nic nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 U mnie działa normalnie na win-7 64 bit . Sprawdź ten pakiet i wybierz te 64 bitowe powinny się normalnie zainstalować i działać ! USB Treiber.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 20 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Wielkie dzięki poszło ok. Już zainstalowałem wersję ang. Zabieram sie do programowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 to samo mogłeś zrobić z karty sd bez komputera polik z softem w odpowiedni katalog nas karcie kombinacja przycisków w radio wybierasz update właściwy soft i jedzie samo . nie zapomnij zaktualizować też odbiorników bo mogą być błędne wskazania na telemetrii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Racja, tylko jak szybko poszło mi połączenie z aparaturą to odbiorników nie widać. Teoretycznie usb jest połączone, ale nie widać urządzenia w programie (Graupnera) do zmiany oprogramowania. Chwilowo sie poddałem. Bindowanie poszło ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi