Skocz do zawartości

Lotnisko modelarskie - Kęty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Henryk ,świetne filmy :) ,profi latanie -pewnie Achim daje czadu...

Dla nas jednak to wyłącznie zabawa wraz z wynikającymi z tej zabawy konsekwencjami ;) typu crash w locie, "kret" czy wszelakie inne śmieszne sytuacje..

Nie ma co ukrywać iż nikt w naszym towarzystwie nigdy nie latal regularnie na hali czy na pokazach,zawodach,nikt nie zna żadnego programu modeli halowych.

Czas oczekiwania na latanie w terenie staramy sobie tak spędzać.

Boguś ,niby nigdy nie montowałeś filmików a wyszły bardzo fajnie :) .

Opublikowano

Dzisiaj jest super dzień na latanko , ciepło, słonecznie i bezwietrznie czego chcieć więcej.

Postanowiliśmy z Krzyśkiem oblatać jego nowy nabytek extra 300 z firmy multiplex.post-15354-0-08255700-1423916448_thumb.jpg

post-15354-0-70655300-1423916485_thumb.jpg

post-15354-0-96365900-1423916553_thumb.jpg

post-15354-0-56688000-1423916612_thumb.jpg

i na koniec zadowolony właściciel po ładnym lądowaniu, zresztą nie ma się co dziwić model latał bardzo ładnie, oczywiście za sprawą dobrego pilota.

Nagrałem też filmik ale operator ze mnie kiepski i nic nie było widać więc nie było sensu zamieszczać.post-15354-0-01771500-1423917360_thumb.jpg

Opublikowano

Nagrywanie filmów telefonem przy takiej pogodzie nie jest łatwe na ekranie widać tylko własną gębę, ale mojemu synowi udało się coś zarejestrować.Szkoda że wcześniej go nie było jak Krzysiek oblatywał extrę.

Opublikowano

Nie ukrywam że było troche strachu jak to przed pierwszym lotem nowym modelem...:) Na szczęście wszystko poszło zgodnie z planem a następnym razem może być tylko lepiej...tym bardziej jak widać powyżej wiosna idzie i warunki coraz lepsze:) Dzięki Grzegorz za wsparcie i za miło spędzony czas:)

Opublikowano

Dzięki Rafał cieszę się że się podobają, jeszcze jeden został z Krzyśkiem

Nie mam dziś do tego głowy ale z pewnością zamieszczę.

Na zewnątrz piękna pogoda nic tylko latać niestety po imprezowa ,,choroba lokomocyjna,, ;)

nie pozwala usiąść za kółkiem i sterami.
Tak na marginesie to mam w głowie pomysł aby zrobić jakąś zajawkę filmik czy coś w tym stylu

z pilotami z naszego lotniska oczywiście z lotniskiem w tle. Taki szybki zwariowany filmik max do 2min.

Grzesiu no piękne te tereny  u Ciebie i filmik też fajny...

Opublikowano

Marek ,faktycznie spora gorączka ;) bo zamieszczony link jakiś nie teges ,nie działa,popraw..

Efekt moich dwudniowych wypocin o których wspominałem to takie coś :D -hala dalej rządzi.

2015-02-14-656.jpg

2015-02-15-659.jpg

a także model który mam nadzieję okaże się fajnym przerywnikiem pomiędzy szybowcem a wielką kobyłą Extrą.. ;) ,może nie wygląda ale rewelacyjnie lata.

2015-02-15-658.jpg

Opublikowano

Krzychu-zakup modeli to żadna tajemnica :) tu-

http://www.nataair.sk/nataair/eshop/1-1-Modely/14-2-EPP-depron-akro-modely

i co ciekawe, sporo taniej niż u producenta...

Wyposażenie do Sbacha dopiero się kompletuje ,mam od kolegi e-maxa 305 watowego ,regiel 35 A ,śmigło APC 11x5,5.

Serwa ok 13 g, metalowe zęby i zostaje kwestia pakietu -chcę lekko, więc będzie coś 1500/1800 mAh max.

Opublikowano

U producenta 11 Euro z Czech , już kiedyś pytałem ;P

Żeby ponegocjować to pewnie trzeba szprechać po Czesku :D

Ja w sklepie nataair wynegocjowałem transport gratis i możesz pisać do nich po Polsku
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.