Damianos115 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, po dość długiej przerwie związanej z przeprowadzką, w końcu posiadam swój własny mały kąt modelarski w którym mogę tworzyć i psuć praktycznie po takiej przerwie zaczynam od nowa więc zdecydowałem się na model TOTO-0, Zaczynamy od listy zakupów która wygląda tak: (nie ma tu depronu ponieważ kupie go w OBI, lub castoramie) Balsa 3mm Balsa 1mm Balsa 5mm Balsa 1,5mm Sklejka 3mm Sklejka 1mm Depron 3mm Depron 6mm Listwy 5x3 Bowdeny Mata Szklana SOUDAL D4/B4 DRAGON Żywica 5min Żywica EPIDAN + utwardzacz Cyjanoakryl UHU Por Całość wyszła około 160zł. Jeśli wszystko przyjdzie to będę relacjonował całą budowe Planowane wyposażenie to "standardowe" dzwonek + Regiel 25A + pakiet 3S 1800mah? ( może większy?) - jaki polecacie? Serwa popularne TP 9gram. nadajnik + odbiornik Turnigy 9x 2.4ghz Jakieś sugestie? co do wyposażenia? ew. listy zakupów? Pozdrawiam Damian
samolocik Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 coś na zawiasy do sterów, taśma klejąca. Nawiązując do poprzednika jakiś kołpaczek do śmigiełka/łopat... Zamiast maty szklanej jakaś lekka tkanina szklana, n chyba ze mata jest lekka. CA i "Dragon" nie będzie potrzebny przy tak dużej ilości i rodzajów klejów.
Damianos115 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 No śmigło tak tak hmm, CA wziąłem w razie "W"... A dragon czy uhu por? co lepsze? bo chyba i to i to to kleje polimerowe? A tkanina szklana 25G/m2
samolocik Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Co tu dużo szukać. Zerknij na stronę autora modelu czcigodnego MOTYLASTEGO http://www.motylasty.pl/toto000a.html gdzie łatwo odszukasz potrzebne Ci kleje: ..."Do klejenia proponuje używać następujących klejów : - SOUDAL D4/B4 – poliuretanowy, daje sztywną i łatwo obrabialną spoinę, doskonale wypełnia wszelkie szpary. - DRAGON polimerowy - żywica 5 min np.. przezroczysty POXIPOL - żywica EPIDIAN + UTWARDZACZ – do wylaminowania mocowania łoża."...
Damianos115 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Własnie użyłem tej strony wcześniej
pyton Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 no to wiesz wszystko:) a ,,ca'' mozesz wziac tylko weź gęsty! i nie mate a tkaninę szklana może być ta 25g , i lepiej cały przód zalaminuj
Damianos115 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2012 No to czekamy na zamówienie i biore sie za budowe
Damianos115 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 14 Sierpnia 2012 No więc przyszły wszyskie potrzebne materiały Rozpocząłem budowe 1. Wydrukowałem, posklejałem i wyciąłem części depronowe 2. Powolutku powstał sobie kadłub Mam nadzieje że wszystko jest proste i model się uniesie Narazie buduje na ziemii bo czekam na biurko do celów modelarskich 1100x800 Pozdrawiam !
Rekomendowane odpowiedzi