Ciachoband Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Odpalałeś go już tego wankla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Czas sprzątania piwnic i strychów. Efekt? garść samopałów I zagadeczka: co to za jeden? No Marcinie jak dla mnie to z całą pewnością MVVS nie jest choć nieco podobny... Ciacho, a kto z tu obecnych miałby niby "odpalać Wankla"? A tego G15 to zazdroszczę najbardziej, choć mam żarowego, ale co samopał to samopał. Kultowa maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Major, ale chyba, opacznie zrozumiałem posta - znaleziony na ebayu, a nie kupiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2014 Major, ale chyba, opacznie zrozumiałem posta - znaleziony na ebayu, a nie kupiony Nnno, nawet już znalazł amatora... http://www.ebay.co.uk/itm/Graupner-NSU-Wankel-Engine-37-41cc-/271497925221?pt=UK_ToysGames_RadioControlled_JN&hash=item3f36899265 Jak dla mnie za duży. Więc poszedł był do ludzi za 846 funciaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jak dla mnie to za drogi.... Ale kolejny raz stwierdzam, że ciekawostka i chętnie bym zobaczył jak działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Jak dla mnie to za drogi.... Ale kolejny raz stwierdzam, że ciekawostka i chętnie bym zobaczył jak działa. Mówisz i masz....wprawdzie nie ten sam ale silniczek jak to silniczek. http://www.youtube.com/watch?v=a9Rk9IjEBRs 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 A tego G15 to zazdroszczę najbardziej, choć mam żarowego, ale co samopał to samopał. Kultowa maszyna. Myślałem, że też masz samopała, ale jeśli nie, to tym bardziej cieszy mnie moje znalezisko Nowy w pudełku! Mvvs Ładny Twoja odpowiedź jest tylko w połowie zgodna z prawdą. Że ładny, to prawda; że MVVS, niestety nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 A ja wiem co to za jeden...dam jednak Kolegom trochę czasu na zgadywanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zaquadnik Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 http://allegro.pl/silnik-modelarski-stanislawa-gorskiego-rarytas-i4247184646.html Kawał historii. Trafił do jakiegoś kolekcjonera, z tego co widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Znam tego Kolekcjonera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Wpadł mi w ręce ciekawy gadżet: A tak wygląda na silniku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 I zagadeczka: co to za jeden? Skoro nikt się nie kwapi to ja podam odpowiedź: jest to TAIPAN 2,5 TBR GOLDHEAD http://www.modelenginenews.org/cardfile/t25bbre.html A to śmigiełko z Twojego Marcinie posta powyżej to prędkościowe jest, z tego co widzę z nastawnym kątem natarcia, biorąc pod uwagę wiek tego przedmiotu to w idealnym stanie. Oj chciałbym takie w swej kolekcji, lecz sprawa jest dość kosztowna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Uprzejmie donoszę, że jak się złamało ostatnie śmigło GWSa, to kol. Dziuba przykleił troszkę plastelinki do piasty i samolocik poleciał na jednej łopacie I całkiem dobrze latał A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 Skoro nikt się nie kwapi to ja podam odpowiedź: jest to TAIPAN 2,5 TBR GOLDHEAD http://www.modelenginenews.org/cardfile/t25bbre.html A to śmigiełko z Twojego Marcinie posta powyżej to prędkościowe jest, z tego co widzę z nastawnym kątem natarcia, biorąc pod uwagę wiek tego przedmiotu to w idealnym stanie. Oj chciałbym takie w swej kolekcji, lecz sprawa jest dość kosztowna... No i wszystko już wiadomo. Dodam tylko, że te śmigła były produkowane z myślą o amerykańskiej klasie prędkościowej C (.301-.650 cu in) jeszcze przed wynalezieniem świecy żarowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dawno się tu nic nie działo, a ostatnio taki egzemplarz trafił do mojej kolekcji, kto zgadnie co to za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Dawno się tu nic nie działo, a ostatnio taki egzemplarz trafił do mojej kolekcji, kto zgadnie co to za jeden? Nie zgadnę cóż za jeden ale z taką paszczą znaczy gardziołkiem musi coś do ... stawiam na F3D. Śliczota. Paweł ile silników masz w sumie w kolekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Tu jego zdjęcie z bratem, o którym już było, F3D to właściwy typ. Zadałeś pytanie, na które nie znam precyzyjnej odpowiedzi, jedynie oszacować mogę - kilkaset. Ale kiedyś się wezmę za skatalogowanie tego zbioru...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przytek Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Nelson Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 No to kolejna zagadka, co to za małe potworki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 jak na mój gust jakaś combatowo -wschodnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi