Skocz do zawartości

Zdjęcia silników -

Janeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Dostrzegłem też kilka silników które kiedyś miałem, mam obecnie w stajence lub użytkowałem w różnych okresach - nawet mój pierwszy w życiu własny samozapłonowy rosyjski Sokół jest w tej kolekcji  !!  B)

a ja patrząc na tę kolekcję silników i modeli zachowanych w doskonałym stanie i własciwie wyeksponowanych uprzytomniłem sobie  ilez to połamanych, (niby) zepsutych, zezłomowanych silników modelarskich w swoim długim zyciu widzialem.....no i ta skrzynia pełna połamanych silnikow, której zdjęcie zamieścił W.Schier w swoijej książce....ja ją widziałem w jednej z dużych warszawskich modelarni ( wiodącej) :angry:  :angry:

Witam państwa. Dostałem od przyjaciela model, pudełeczko z pierdulkami między innymi z silnikiem Raduga 7(uwieziowy) oraz małym żółtym pudeleczkiem z nowiutka świecą żarowa! Ktoś kojarzy ten produkt? Na boczku opakowania jest adres sklepu i nazwisko właściciela...

post-78-0-61592700-1557760676_thumb.jpg

post-78-0-19822000-1557760744_thumb.jpg

Witam państwa. Dostałem od przyjaciela model, pudełeczko z pierdulkami między innymi z silnikiem Raduga 7(uwieziowy) oraz małym żółtym pudeleczkiem z nowiutka świecą żarowa! Ktoś kojarzy ten produkt? Na boczku opakowania jest adres sklepu i nazwisko właściciela...

tak, polskie swiece żarowe produkowane przez pana Andrzeja Michalskiego-Sp. Rzem Piaseczno a sprzedawane przez CSH

https://pfmrc.eu/index.php/topic/76502-replika-polskiego-silniczka-sim-2b-ambitny-projekt/page-33

Kolega Andrzej Michalski te świece produkował.

I one nawet teraz się sprawdzają.

Testowałem jedną w FSR STD. Ale więcej nie będę gdyż one, te świece powoli mają już wartość historyczną i kolekcjonerską.

A parę sztuk mam w posiadaniu :) same sztuki nówki

A.C.

Masz go nadal? To bardzo rzadki silnik było ich tylko ok. 100 szt.

tak,

było zrobionych  100 odlewów karterów

a silnik był robiony na Mistrzostwa Swiata w Helsinkach podobnie  jak czeski MVVS TRS

a  tak na marginesie  to cała historia związana z silnikami K&B jest bardzo interesująca

Łatwe nie było, ale do znalezienia. To jest NWPU (Northwestern Polytechnical University, Xi'an, Chiny). To jest jeden z eksperymentalnych silników stworzonych na tej uczelni.  Tę uczelnię skończył GAO GUOJUN - założyciel firmy CS

A ten? powinno być łatwiej :)

attachicon.gifDSC_0702.JPG

attachicon.gifDSC_0703.JPG

a tu kuzyn wzmiankowanego  silnika ...też ładny

post-21810-0-29894300-1557911639_thumb.jpg

post-21810-0-99382100-1557911677_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.