Paweł Prauss Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Nowa wersja KMD, produkowana obecnie na Ukrainie. Dostępne są wersje AAC oraz ABC. Przywieziony wczoraj z Vilniusa. Ten egzemplarz na foto jest AAC, ale zestaw ABC również przywiozłem, widoczny jest na załączonej ponizej fotografii. Co ciekawe współczesne zestawy cylindrowo-tłokowe pasują do starszych wersji tych motorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Paweł ile taki motorek kosztuje na Ukrainie ?A może masz namiary na sklep w Ukrainie,mam troche znajomych co pracują w polsce i mogli by mi przywieść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Paweł ile taki motorek kosztuje na Ukrainie ?A może masz namiary na sklep w Ukrainie,mam troche znajomych co pracują w polsce i mogli by mi przywieść. Niestety tanie to one nie są, wersja AAC to koszt ok 120€, ABC to kwota rzędu 100€...ale za to wykonane z najlepszych dostępnych materiałów i przez najlepszych producentów (kooperacja). W sklepie go nie kupisz, na zawodach jest szansa :-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) A mnie się dzisiaj trafił całkiem przypadkiem nowy, nie palony wcale silnik Jena MK 2,5 cm3 z rozrządem membranowym !! Kolega Janusz "Jamyk" z forum uratował go przed wyrzuceniem do śmietnika przez znajomych robiących generalne porządki w domu !! W następnym etapie podróży silnik trafił do mnie i tak już pozostanie !! Jest pudełko, instrukcja oraz zapasowa membrana do rozrządu. WSZYSTKO NA FOTKACH ! Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez kaszalu 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Gratuluję!!! A gdzie taki ładny port? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Marina klubu "Pasat" w Pieczyskach pod Koronowem - zalew koronowski w pobliżu Bydgoszczy . Moje miejsce rekreacyjno - żeglarskie !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 A mnie się dzisiaj trafił całkiem przypadkiem nowy, nie palony wcale silnik Jena 2,5 cm3 z rozrządem membranowym !! Kolega Janusz "Jamyk" z forum uratował go przed wyrzuceniem do śmietnika przez znajomych robiących generalne porządki w domu !! W następnym etapie podróży silnik trafił do mnie i tak już pozostanie !! Jest pudełko, instrukcja oraz zapasowa membrana do rozrządu. WSZYSTKO NA FOTKACH ! no brawo Andrzeju...graty,graty ......czyli GRATULACJE a nie silnik jako "graty" 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Graty, graty ale jakie ładne i historyczno - klimatyczne !!! I do tego prosto z fabryki, nie śmigane !! U mnie jeszcze będą żyły !! Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Graty, graty ale jakie ładne i historyczno - klimatyczne !!! I do tego prosto z fabryki, nie śmigane !! U mnie jeszcze będą żyły !! do pudełeczka i do szafy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) NIEEEEE ! Przynajmniej raz musi być odpalony i "pochodzony" !! Właśnie go trochę odkonserwowałem - jeszcze z fabrycznego oleju - kompresja jak marzenie !!! Wprawdzie nie wiążę z nim wyczynowych projektów ( na co dzień ujeżdżam OsMaxy, COXy i Saito) ale zawsze miło posłuchać "oldskulowego" mruczenia ..... I ten niepowtarzalny zapach eteru z rycyną .... mniam !! Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Żaden to wielki rarytas, ale lepiej go nie odpalać...leżał tyle lat w spokoju to niech leży dalej ???? Nie jest to zbyt użytkowy motorek na dzisiejsze realia. Lepiej wziąć w obroty KMD. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 NIEEEEE ! Przynajmniej raz musi być odpalony i "pochodzony" !! Właśnie go trochę odkonserwowałem - jeszcze z fabrycznego oleju - kompresja jak marzenie !!! Wprawdzie nie wiążę z nim wyczynowych projektów ( na co dzień ujeżdżam OsMaxy, COXy i Saito) ale zawsze miło posłuchać "oldskulowego" mruczenia ..... I ten niepowtarzalny zapach eteru z rycyną .... mniam !! dam Ci w prezencie Zeissa tylko tego nie męcz bo szkoda...tyle lat przeleżał 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Hmmmm .... Tak mnie korciło jak diabli, ale może macie rację ....? Zeissa nie mam ..... Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez kaszalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Hmmmm .... Tak mnie korciło jak diabli, ale może macie rację ....? Zeissa nie mam ..... oszukujesz ....już masz .. a my z Pawłem wiemy że racja jest po naszej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Zdrajcy ! No dobra ! Daruję sobie ! Kiedyś w modelarni za czasów szkolnych trochę się już ich naodpalałem ... Idzie jako szacowny relikt przeszłości i eksponat na półkę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 I z tym oryginalnym papierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 19 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2019 I z tym oryginalnym papierem ten papier to dla potomnych w torebkę strunowa nalezy zapakować bo wydzielał taką, że tak powiem "niepowtarzalną " woń....nic tak nie śmierdziało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszalu Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2019 Jasne - woń niemieckiego fabrycznego oleju konserwującego made in DDR nie zapomniana !! Fakt, że go nie żałowali ( wyciekał jeszcze z karteru po odwróceniu głowicą w dół) i stan przez to bardzo dobry !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Przed chwilą dostałem ???? Kto zgadnie co to za jeden? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi