jarek996 Opublikowano 20 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Super ! Takich "dziwadel" sie codziennie nie oglada ( a juz na 100% nie od srodka ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 23 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2020 W dniu 18.02.2020 o 22:30, Paweł Praus napisał: Spoko loko nic się nie martw, moje wszystkie przeróbki są odwracalne ? No i fotorelacja będzie ? A i kilka B52 by się nam w Polsce przydało ??? Pawełku, czy to ma być toto/loto ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 Poważnie się nad tym zastanawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 24 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2020 22 minuty temu, Paweł Praus napisał: Poważnie się nad tym zastanawiam... to na priva poproszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 W dniu 20.02.2020 o 21:19, jarek996 napisał: Super ! Takich "dziwadel" sie codziennie nie oglada ( a juz na 100% nie od srodka ) Zgodnie z obietnicą zamieszczam foto rozebranego Vella Vt-12. Przegub Kardana nie jest oryginalny, ale też fajny. Brakuje iglicy ale damy radę, smarowanie wału przekładni realizowane jest otworkiem w skrzyni korbowej... Jakieś pytania? A poniżej efekty mojej wczorajszej i dzisiejszej zabawy na tokarce. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 26 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2020 SWSM - Slunska Wytwornia Silnikow Modelarskich ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 6 godzin temu, Paweł Praus napisał: Zgodnie z obietnicą zamieszczam foto rozebranego Vella Vt-12. Przegub Kardana nie jest oryginalny, ale też fajny. Brakuje iglicy ale damy radę, smarowanie wału przekładni realizowane jest otworkiem w skrzyni korbowej... Jakieś pytania? A poniżej efekty mojej wczorajszej i dzisiejszej zabawy na tokarce. Rozumiem, że tego VT 12 też na lotniczy przerabiasz ;D Śliczna robota, gratuluję ciekawych motorów w kolekcji Ale i u mnie wiosna 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 4 godziny temu, MASK napisał: Rozumiem, że tego VT 12 też na lotniczy przerabiasz ;D Śliczna robota, gratuluję ciekawych motorów w kolekcji Ale i u mnie wiosna No ; Marcin wraca do formy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 27 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2020 7 godzin temu, MASK napisał: Ale i u mnie wiosna ? Świetny! Ceny nawet nie mam ochoty sprawdzać . Luz zaworowy ustawia się tam płytkami? Są w ogóle do dostania (choć pewnie te silniki dużo nie pracują a zdobią półki )? Ten tylny element z króćcami to pompa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 28 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2020 W dniu 27.02.2020 o 01:27, jarek996 napisał: No ; Marcin wraca do formy ? Rzeczywiście, ale powolutku W dniu 27.02.2020 o 04:26, czarobest napisał: ? Świetny! Ceny nawet nie mam ochoty sprawdzać . Luz zaworowy ustawia się tam płytkami? Są w ogóle do dostania (choć pewnie te silniki dużo nie pracują a zdobią półki )? Ten tylny element z króćcami to pompa? Cena nie była najgorsza, inaczej bym nie wziął O regulacji zaworów nawet nie pomyślałem, dobre pytanie, muszę to zbadać. Z tyłu jest rzeczywiście pompa Jeszcze zdjęcie bez pokrywy: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Aż mnie zatkało z wrażenia Marcinie :-)) Ale mam inny temat, a mianowicie co to za silnik poza tym, że włoski? Ktoś rozpoznaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Ktos wie ile taki zestaw moze byc warty ??? 2 x 15 cm3, 1 x 12,5 cm3 , 1x 8 cm3 i 1x 6,5 cm3 + masa dodatkow 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 nie wiem ale kupię 8cm3 bo mi brakuje w kolekcji, ile sprzedawca ŻĄDA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 3 godziny temu, Paweł Praus napisał: Aż mnie zatkało z wrażenia Marcinie :-)) Ale mam inny temat, a mianowicie co to za silnik poza tym, że włoski? Ktoś rozpoznaje? wygląda mi na AUTOMATIC ale czy 1 lub 4 tego nie wiem....... taki zbiornik miały tylko one głowica wygląda na dorabianą bo oryginalne miały ciut inny kształt. ale co by nie było to gratulacje Pawle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 58 minut temu, d9Jacek napisał: ale co by nie było to gratulacje Pawle Gratulacje to MNIE sie naleza , bo ja znalazlem . Pawel bedzie TYLKO wlascicielem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 11 minut temu, jarek996 napisał: Gratulacje to MNIE sie naleza , bo ja znalazlem . Pawel bedzie TYLKO wlascicielem więc niniejszym gratuluję CI...ale do niedzieli kupa czasu ...obstawiam ~~ 1k ps. sprawdz pocztę, sprawdz pocztę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Widzialem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Fajnie, fajnie ale jak tego Włocha zamocować w modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 Pawle, mam bardzo dobrą pamięć ale na miły Bóg tak daleko nie sięgam....bo to lata 40-te edit: zamocować mozna.....ta srubka z tyłu to NAPEWNO nie jest do pobierania cisnienia z karteru po analizie zdjęcia Włocha-porównanie z wielkościa nożyczek dochodzę do wniosku że jest to AUTOMATIC 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejC Opublikowano 3 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2020 15 minut temu, Paweł Praus napisał: Fajnie, fajnie ale jak tego Włocha zamocować w modelu? Spróbuj trytką... ? A.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi