jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Moze boxer OS 40 ( 2x OS 20 ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Ten OS boxer to samoróbka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Na moje oko to atrapa :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 Facet pisze ze samorobka . Oto tresc ogloszenia ( translater ) : Witaj, Sprzedaje kolekcję silników mojego dziadka. Nie znam tego silnika w takiej formie, więc poszedłem do sklepu modelarskiego i zapytałem, co to jest. Czterosuwowy silnik typu bokser został złożony w lustrzany sposób z dwóch pojedynczych silników os fs 20 wyfrezowanych poniżej. Nigdy też nie zostały sprzedane przez OS. Jak podaje sklep modelarski, silnik jest w bardzo dobrym stanie i nie był często używany, został zakonserwowany olejem. Nie ma luzów korbowodu, łożyska pracują płynnie i płynnie, a kompresja jest bardzo dobra. Uszczelki i o-ringi są również bardzo dobre. Śruby i prowadnice gaźnika łatwo się poruszają. Mój dziadek był inżynierem bmw i tam budował silniki, najwyraźniej też chciał robić silniki w Os. Kilka lat temu też nim latał. Wszystkie silniki działają i działają idealnie. Ma jeszcze taki : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarobest Opublikowano 7 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2020 24 minuty temu, jarek996 napisał: O kurczę czy to jest prawdziwy BOXER w którym tłoki naprawdę się "boksują"? Swoją drogą podoba mi się i ten pierwszy, choć też nieco mnie boli, bo takiego OSika FS20 to bym chciał (ale nie szukaj mi Jarku, bo teraz nie da rady ). Ciekawe jak pracują, bo wynalazki fajne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 To by ryczało: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 9 godzin temu, czarobest napisał: (ale nie szukaj mi Jarku, bo teraz nie da rady ) OK ; napisze mu , ze rezygnujesz ? 5 godzin temu, MASK napisał: To by ryczało: To chyba jakis Novarossi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 8 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2020 Jak szukacie silnika, który 'ryczy' to polecam MVVS no 10 ccm z oryginalnym tłumikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 9 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2020 MDS 10cc KRU (tylny wydech) z rurą. Jak się nie mylę to może kręcić powyżej 20k rpm. Na próbach jazgot jest niezły ale nie miałem wtedy obrotomierza. Niewiele brakowało do tego co wydają z siebie silniczki samochodowe. A, i dotarła do mnie kolejna paczka z gruzem, tym razem skromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 W dniu 8.12.2020 o 02:16, MASK napisał: To by ryczało: U mnie będzie ryczało ?, kupione taniej niż nowe OsMaxy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Gratuluję!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 BRAWO!!! W czym będzie ryczało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 W końcu jakieś porządne motorki widzę na tym forum :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 4 minuty temu, Paweł Praus napisał: W końcu jakieś porządne motorki widzę na tym forum :-))) Rzeczywiście, bardzo miła niespodzianka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 9 godzin temu, MASK napisał: BRAWO!!! W czym będzie ryczało? Nie wiem czy pamiętacie model Benji z lat 90 firmy svor. Do niego pójdzie Novarossi r528, póki co jest webra 28 ale już jest za wolno. Do r91f będzie klasyka lat 70 czyli currare. 9 godzin temu, Paweł Praus napisał: W końcu jakieś porządne motorki widzę na tym forum :-))) A dziękuję. Jeszcze mam drugiego r528 tylko w niebieskim malowaniu. Mam jeszcze chrapkę na r50f, bo cena fajna jakieś 140 euro za nówkę, lecz święta pochłonęły dużo budżetu. Nie mogę za nic do r528 kupić małej rury rezonansowej bez tłumika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Nie jest ten 528 za duzy do modelu "Benji" ? On chyba na 2,5 cm3 Dawno bym takimi ryczal u siebie , ale nasze lotnisko sasiaduje ze stadnina i chyba by mi jednak NIE pozwolili latac ☹️ Lubie szybko latac , ale wtedy musze "ryczec" elektrycznie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 15 minut temu, jarek996 napisał: Nie jest ten 528 za duzy do modelu "Benji" ? On chyba na 2,5 cm3 Tak zgodnie z planem powinno tam być 1-1.5, w pierwszym egzemplarzu miałem mds 2.8 i było mało, potem miałem ASP 4 cm i też było mało, dopiero webra 28 daje radę, ale się przyzwyczaiłem i jest mało, w kadłub maksymalnie wchodzi 6.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 Mój Benji miał taki słaby silnik elektryczny, że nie chciał latać - przeciągał i gleba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
losko_rafal Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 1 godzinę temu, witold_pi napisał: Mój Benji miał taki słaby silnik elektryczny, że nie chciał latać - przeciągał i gleba Modelem Benji uczyłem się latać jako pierwszym modelem z napędem. Zbudowałem ich jakieś 14-15 sztuk. Mam do niego sentyment i respekt. Żeby nie zaśmiać tematu dodam, że w drodze są jeszcze dwa novarossi?, mój r50f-c i kolegi z naszego forum. Zobaczycie jaki i kogo, jak się pochwali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 23 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2020 8 godzin temu, losko_rafal napisał: (...) Żeby nie zaśmiać tematu dodam, że w drodze są jeszcze dwa novarossi?, mój r50f-c i kolegi z naszego forum. Zobaczycie jaki i kogo, jak się pochwali? To może by tak zrobić jakiś ogólny wątek dla wielbicieli szybkich modeli? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi