idfx Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 No właśnie, tak zastrzegali w HK, że muszę podać prawidłowy numer telefonu bo w razie czego nie odpowiadają za nie dostarczenie paczki, a tu nawet nikt nie pokwapił się do mnie zadzwonić tylko paczka wróciła na parcelforce i gdybym się nie zainteresował, pewnie wróciła by do Chin. Nie obwiniam jednak za to HK tylko lokalną pocztę, która nawaliła. Czy kamerka będzie od razu gotowa do użycia w modelu, czy wymaga jednak tak szeroko opisywanych w necie przeróbek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Nie wymaga żadnych - powtarzam żadnych przeróbek. Nie czytałem nic na ten temat ale chyba raczej żle to interpretujesz. soft jest podany ku[ijącemu w mailu. służy do zmiany ustawień jesli ktoś chce: możesz np ustawić funkcję aparatu foto by po jedokrotnym naciśnięciu robiła fotki co kilka sekund, zmienić rozdzielczosć, siłe głosu, balans i jeszcze coś tam. Ja tego nie robiłem bo standardowo jest ustawiona jak trzeba. Więc po odebraniu przesyłki od razu możesz umieścić w modelu bo nawet aku jest podladowane do jakiegoś stopnia. Ja zawsze ładowałem go gdy otrzymałem. Oczywiście musisz jeszcze włozyć kaetę pamięci - u mnie działały wszystkie klasy od 2 do 10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 To fajnie, że nie trzeba nic kombinować. Widziałem gdzieś na forum motoryzacyjnym, że poprawiali to i tamto. Coś lutowali w środku, coś zmieniali żeby zrobić autostart itp. Jeśli gotowa do użycia po wyjęciu z pudełka nie widzę powodów by coś zmieniać. Dzięki jeszcze raz za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk167 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Koledzy proszę wasze doświadczenia odnośnie długości pracy kamerki 808#16 v2 w temp poniżej 0stC. Ostatnio kręciłem tą kamerką lot w tej temperaturze i bateria wytrzymywała najdalej 5-7 minut. W domu przy temp 20stC bateria trzyma koło 30 minut. Majsterkowałem akumulatorkami Eneloop (ale każde inne też by tak działały) i wykombinowałem połączenie szeregowe 4 baterii osiągają 5,65V. Co ciekawe wylatałem 3 baterie a to mniej więcej 1,5-2h lot w -10stC i kamerka dalej nagrywała. W domu razem z tym pakietem nagrało ponad 6 godzin filmu ale i to nie wyczerpało pakietu... Poniżej zamieszczam zdjęcia z wykorzystaniem blistra fabrycznego, 3 blaszek i starego kabla od wentylatorka od kompoutera (razem z wtyczką). Koszt "pakietu" do kamerki to koszt akumulatorka i kabelka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Witam, A gdzie wetknąć tą wtyczkę do breloka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk167 Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 W zestawie razem z Keychainem jest kabel z jednej strony Mini USB do podłączenia Keychainem z drugiej natomiast jest Video out (wtyczka jak pod serwa) oraz 5v input (wtyczka jak pod serwa)- do tego podpinam zrobiony pakiet. Pod Video out w przyszłości podłączony będzie nadajnik video dla FPV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Mam już kamerkę, ale nie wiem jak ją ugryźć. Szukam jakiegoś manuala, znalazłem jakiś firmware i utknąłem. Jeszcze nie wiem, którą stroną włożyć kartę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Kacper masz dobrą recenzję z opisanym chyba wszystkim co potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dziękuję. Znalazłem w międzyczasie (razem, czy osobno ?? ) manuala, ściągnąłem program, sprawdziłem ustawienia (nie trzeba było nic poprawiać), nagrałem filmik i koniec, nie mam czym odtworzyć, każdy program wywala mi błąd codeka, szukam co dalej z tym zrobić. Fajnie za to działa w Skype EDIT: OK, wszystko gra. Ściągnąłem QuickTime'a. Obraz co jakieś 3 sekundy przeskakuje, nie wiem czy kamerka nagrywa puste klatki, ale myślę że laptop nie bardzo "up to date" wymięka odtwarzając HD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W zestawie razem z Keychainem jest kabel z jednej strony Mini USB do podłączenia Keychainem z drugiej natomiast jest Video out (wtyczka jak pod serwa) oraz 5v input (wtyczka jak pod serwa)- do tego podpinam zrobiony pakiet. Pod Video out w przyszłości podłączony będzie nadajnik video dla FPV. Niestety, dostałem moje 808#16 tylko z kablem USB mini-normal - zaadoptuję... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk167 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 W środę zjeżdżam do domu więc zrobię zdjęcia kabla którego używam do podłączenia pakietu w samolocie. Będziesz miał stelaż do zrobienia tego kabla. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzięki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk167 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Do DC5V INPUT podłączasz zrobiony pakiet zasilający ~ 5-5,8V Do VIDEO OUT podłączasz nadajnik Video do FPV (o ile taki posiadasz) Schemat podłączenia z mini usb na 2 wtyczki "ala" serwa poniżej: Powodzenia! W razie pytań pisz na priv. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Staszek - kable do FPV mają tylko wersje V2. Jeśli masz V1 to nie masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk167 Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Irek zgadzam się z Tobą ale do samego zasilania z zewnętrznego pakietu to nie ma znaczenia z tego co wiem. Wersja v1 nie obsłuży Video, ale spokojnie można użyć zewnętrznego pakietu do "wydłużenia" pracy baterii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGdańsk Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy ta kamerka jest coś warta ? cena jest niezła http://allegro.pl/mikro-kamera-brelok-breloczek-1280x960-spy-cam-i2984559306.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy ta kamerka jest coś warta ? cena jest niezła http://allegro.pl/mi...2984559306.html Tak, - mniej więcej 20zł ...tyle już pisaliśmy na temat tych kamerek - 640x480 i 720xcoś tam. To nie jest HD ale jak nie miałeś doczynienia z taką to ta też wyda sietobie bardzo ok. Przynajmniej na początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbruski Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki Tomku za świetne zdjęcia i wszystko jasne...Dorabiam kabelek, bo mam wersję v1... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGdańsk Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Czyli żeby sobie ponagrywać jakieś filmiki amatorsko dla siebie z samolotu powinna wystarczyć ? Czy nie opłaca się w ogóle kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeman0 Opublikowano 6 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Szkoda na tą kamerkę kasy lepiej dołóź trochę kasy i kup coś sprawdzonego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi