Tomek Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Tym bardziej ,że Wojtka "lotnisko" przypomina świeżo zaorane pole (mam na myśli nierówności i o delikatnym przyziemieniu pewnie tylko może pomarzyć. :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 8 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 swiezo zaorane pole nie no bede latal w innym miejscu niz jest pokazane na fotah chociaz tez za walem. Moze zeczywiscie cylinder w dol to nie jest genialny pomysl.... musze przemyslec jak go ulozyc blokiem . tylko wtedy bedzie tlumnik na dole... - pytanie co gorsze :/ Jezeli bym robil cylinder w gore to faktycznie problemow by nie bylo tylko musialbym wyciac prawie caly dziob :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 No widzę postępy Ja w swoim już skończyłem skrzydła oklejać Poczekaj na silnik i dopiero z nim rób przymiarki... Ale ja na Twoim miejscu jeśli już to w bok dałbym ten cylinder. Szkoda coby model tracił na wyglądzie... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 Zamiast kombinować jak to zrobić zerknij na stronę z combatami i zobacz jak oni sobie z tym problemem radzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 przejrzalem juz te strony.....No generalnie to jest tak... ze nioe spotlalem zadnego modelu z silnikiem sierowanym w dol... niektore maja silnik ustawione bokiem ale przewazne jest silnik ustawiony normalnie.... zobacze jak przyjdzie silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 9 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2007 przejrzalem juz te strony.....No generalnie to jest tak... ze nioe spotlalem zadnego modelu z silnikiem sierowanym w dol... niektore maja silnik ustawione bokiem ale przewazne jest silnik ustawiony normalnie.... zobacze jak przyjdzie silnik Najlepiej silnik ustawic pod katem ok 45 - 60 stopni, aby tlumik nie wychodzil ponizej linii kadluba, a jednoczesnie aby gaznik byl mozliwie nisko w stosunku do osi zbiornika paliwa. Przynajmniej ja tak robie. Zazwyczaj jednak silnik wklada sie normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Przyszedl silnik Pieknie pali Reguluje sie zdecydowanie lepiej niz moj mvvs :devil: Robilem przymiarki w kadlubie i dam go w dol glowica - nie wystaje po za styro wiec bedzie bezpieczny nawet przy twardszym ladowaniu, Pytanie nastepujace gaznik wypada 1,3cm poniezj lini zbiornika... moze tak byc czy nie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 nie chodzi o linie zbiornika tylko o linię poziomu paliwa. Gaźnik nie może być niżej niż max poziom paliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 to jest nieosiagalne musialbym zbiornik pod skrzydlem powiesic abym mial gaznik wyzej niz max poziom paliwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Styro Ci nic nie pomoze przy twardszym lądowaniu. Daj ten motor głowicą w góre - pozbędziesz się wielu kłopotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Narazie skaze sie na meczarni z glowica w dol. Poprostu zal mi tracic na wygladzie modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 14 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 Elektron - możesz mieć silnik i zbiornik jak masz teraz. Nie można idealnie to trudno, chociaz i tak się nic złego nie będzie działo. Mam tak w trzech modelach i jest OK. Jeśli się nie mylę to trochę inaczej wygląda sprawa poziomu paliwa i gaznika w silnikach odwróconych głowicą w dół. Nieprawdą jest też iż trudniej uruchamia sie takie silniki. W moich modelach nigdy nie odwracam modelu by odpalic silnik, ale ja to robię rozrusznikiem. Może ręcznie jest inaczej, ale po co sobie utrudniać :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 14 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2007 okej ! Jutro zamieszcze fotki modelu jak sie prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 ...tracisz na wyglądzie tylko na ziemi - w locie tego nie widać :wink: Choć podzielam Twoje zdanie :oops: : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Zeby nie bylo ze nic nie robie Malowanie troche mi nie wyszlo. Jutro troche poprawie. Na zdjeciach farba sie swieci ale to jest efekt tego ze jest swiezo nalozona i jeszzce nie zmatowiala. Jeszzce dzisiaj zamontuje silnik,popychacz do gazu i serwo gazu. Czekam na paczke ze zbiornikiem 80ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Faktycznie to malowanie nie wyszło :cry: Mówię o kolorystyce i schemacie. W necie tego jest od groma, trzeba było sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Wiesz co Fokker nie jest zle Teraz spray wysech i jest lepiej Znalazlem w czelusciach modelarnii jeszcze troche spreyu i poprawilem conieco I jest gut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Ja nie powiedziałem, że jest żle tylko, że mogleś najpier obejrzeć malowania. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Jak zrobisz jakieś oznaczenia to będzie wyglądał ! ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Oznaczenia beda ! Tylko jeszxcze mysle w jaki sposob je zrobic Musze w pracy poszukac folii i sobie zrobie naklejki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.