Anluk Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Skoro tak, to bierz Respecta i sie nie obawiaj. Szkoda kasy i czasu na pierdoloty Mam to gdzieś z tyłu głowy że może to i wyjście kupić coś porządnego i z najwyższej półki, chociaż pewnie byłby to Toxic raczej. Nie o to chodzi że za drogi albo nie umiałbym tym latać. Bardziej o to, że nie latam aż tyle i marnowałby się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Oczywiście Respect to dobre wyjście . Tylko jakby 300% droższe Niby tak. Ale po 3-4 miesiącach będzie sie chciało cos lepszego o wtedy sie okaże ze 1/3 kwoty poszła na duperele Mam to gdzieś z tyłu głowy że może to i wyjście kupić coś porządnego i z najwyższej półki, chociaż pewnie byłby to Toxic raczej. Nie o to chodzi że za drogi albo nie umiałbym tym latać. Bardziej o to, że nie latam aż tyle i marnowałby się A czemu ma sie marnować? W termice lata lepiej, jsk sie chce to sie go pogoni znacznie szybciej, a do tego łazi za ręką i jest prosty w pilotażu. Toxic takibszkolny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ehh...muszę pomyśleć???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Ehh...muszę pomyśleć I ewentualnie ustawić się w kolejce u producenta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 18 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2018 No i przemyślałem...teraz tylko skompletować wyposażenie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 To wrzuć jakieś zdjęcia swoich przemyśleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 No Virus to to nie jest Gratulacje . Dobra decyzja która spowoduje że kiedyś pomyślisz, ale to zajebiście lata . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Fakt, nie jest to Virus. Miał być Toxic, jest Respect Na razie wygląda tak, ale będę zamawiał kadłub elektro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3D Opublikowano 6 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Hej, sezon chorobowy niby się skończył, ale wygląda na to, że chwyciłem ostrego Virusa i coraz bardziej intensywnie myślę o szczepionce Bardzo podoba mi się, jak Rafał lata swoim modelem i chyba chciałbym pójść w podobny setup, bo wydaje się, że jest to fajny kompromis pomiędzy mocą, a wagą. @Rafał, czy zamawiając model prosiłeś o jakieś dodatkowe wzmocnienia/modyfikacje? Czy po dłuższej zabawie z modelem coś byś zmienił? Jakie ostatecznie serwa i silnik zastosowałeś? (silnik chyba ten, prawda?). Jeżeli ktoś ma jakieś sugestie to również będę wdzięczny za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2019 Tomek, zamawiając model o nic nie prosiłem bo nabyłem go nie bezpośrednio od producenta choć nówkę. Z tego co wiem warto uczulić iż chce się model wzmocniony węglem i lekki bo różne wersje trafiały do kolegów . Nad wyposażeniem nie ma się co rozwodzić,w temacie wiele jest napisane a poza tym to model nie wyczynowy więc napęd,serwa,regulator nie musi być z górnej półki .Oczywiście warto wyposażyć go w jak najlepsze obecnie dostępne wyposażenie zależnie od posiadanych funduszy. Widziałem kilka Virusów wyposażonych w dobry, popularny silnik Turnigy Areodrive w 3 wersjach kv i w każdej silnik sprawdził się znakomicie.Nie ma też przeciwwskazań do zastosowania czegoś typu Mega choć to grubszy wydatek i raczej poprawi samopoczucie jak osiągi . Przeważnie do tego modelu siada idealnie pakiet 4S . Model da się zrobić o masie 2,350 g zmieniając fabryczny bagnet na duralowy lecz trzeba mieć świadomość że nie można przesadzać z akrobacją I chyba tyle. Reszta w temacie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3D Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Virusik już do mnie dotarł Model prezentuje się wspaniale, jest świetnie wykonany, wszystko do siebie pasuje i jeszcze nigdy nie miałem modelu, który wymaga tak mało pracy do ulotnienia. Niestety mam teraz bardzo dużo na głowie i model jeszcze chwilkę musi poczekać, ale jestem bardzo zadowolony z zakupu. Kontakt z Panem Wiesławem jest bardzo dobry, można powydziwiać z malowaniem itd. Jedyną rzeczą, którą XModels/Mawi powinno poprawić to strona Na szczęście już nad tym pracują. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Niech ktoś spróbuje znowu robić tu bajzel !... Pożałuje . Mądrości tu https://pfmrc.eu/index.php/topic/79371-zawodnicy-kontra-amatorzy-czyli-nic-nowego/ Tomek ,prosimy o dalszą prezentację 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Tomek, przedstaw planowane wyposażenie ? I jeśli możesz to zważ z ciekawości poszczególne elementy modelu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Tylko niech kolega który nabył model popychacze wyprowadzi górą, nie dołem druty, bo to ani praktyczne ani wygodne .-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 A tam popychacze, pomóżcie koledze lds zamontować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Z 6 lat temu tak to się odbyło (uwaga, jakość poraża ) https://www.youtube.com/watch?v=sOVPrH0vx3g 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek3D Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 O, widzę, że historię udało się napisać na nowo Przede wszystkim bardzo dziękuję Rafałowi (@Shock) i Sławkowi (@P.Papa) za cenne rady Tak jest - podam wagę poszczególnych części jak tylko znajdę chwilkę. Co do wyposażenia to planowałem je tak, żeby ewentualnie w przyszłości mogło trafić do modelu, którego nazwy wolę nie podawać Serwa: - skrzydła: KST DS135MG - kadłub KST DS215MG Silnik RAY G2 C3548/900kV ESC RAY 70A Wstępnie planowałem wkleić serwa skrzydeł do zwykłych ramek i puścić popychacze tradycyjnie, natomiast jeżeli macie jakieś lepsze pomysły to z pewnością wezmę je pod uwagę. Kusi mnie trochę IDS, ale nie wiem czy warto. @Rafał, zauważyłem (link), że Twój Virus miał normalne orczyki, jednak z góry nie widziałem blokad. Rozumiem, że nie robiłeś kombinacji z blokadami w środku lotek/klap tylko wkleiłeś same orczyki (bez blokad) na jakąś żywicę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 A tam popychacze, pomóżcie koledze lds zamontować Daj spokój O, widzę, że historię udało się napisać na nowo Przede wszystkim bardzo dziękuję Rafałowi (@Shock) i Sławkowi (@P.Papa) za cenne rady Tak jest - podam wagę poszczególnych części jak tylko znajdę chwilkę. Co do wyposażenia to planowałem je tak, żeby ewentualnie w przyszłości mogło trafić do modelu, którego nazwy wolę nie podawać Serwa: - skrzydła: KST DS135MG - kadłub KST DS215MG Silnik RAY G2 C3548/900kV ESC RAY 70A Wstępnie planowałem wkleić serwa skrzydeł do zwykłych ramek i puścić popychacze tradycyjnie, natomiast jeżeli macie jakieś lepsze pomysły to z pewnością wezmę je pod uwagę. Kusi mnie trochę IDS, ale nie wiem czy warto. @Rafał, zauważyłem (link), że Twój Virus miał normalne orczyki, jednak z góry nie widziałem blokad. Rozumiem, że nie robiłeś kombinacji z blokadami w środku lotek/klap tylko wkleiłeś same orczyki (bez blokad) na jakąś żywicę? Serwa OK, jak chcesz jeszcze zaoszczędzić, to Turnigy 777MG (w kadłub Turnigy też super będą tańsze i nie gorsze). Corony Ci nie zaproponuje, bo zaraz jakieś osły mnie tutaj zjedzą .-) LDS/IDS sobie daruj, no chyba, że masz za dużo pieniędzy .-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 , jak chcesz jeszcze zaoszczędzić, A ktoś tu napisał że ma być bieda edition ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi