Skocz do zawartości

Aukcje ciekawych silników

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piękny i drogi, ale chyba z motorkami Magnum niewiele ma wspólnego.

Może być, że gdzieś tam być może stały obok siebie.

A tak w ogóle ten motorek wygląda mi na replikę, albo w ogóle  na radosną twórczość.

Pozostałe od tego sprzedawcy wyglądają podobnie.

A.C.

Opublikowano

wszedłem na stronę i nie wiem w jakiej walucie są ceny?

of topic nie wiecie gdzie można dorobić podkładki pod głowicę, jeden z forumowiczów sprzedając mi webrę 50 "zapomniał" powiedzieć o takim drobiazgu a silnik jest z lekka bezużyteczny?

Opublikowano

Sam sobie dorobisz z folii alu spożywczej ona ma bodajże 0,02mm (albo z puszki po napoju) najwyżej kilka warstw dasz... a jaka grubość tam jest potrzebna?

Wytniesz zwykłymi nożyczkami albo ostrzem zamocowanym do cyrkla ?

Dla modelarza taki problem to pestka.

Można też kupić na popularnych serwisach aukcyjnych z pewnością, ale w mojej ocenie nie warto tracić kasy.

Opublikowano
10 godzin temu, witold_pi napisał:

nie wiem ale na oko 0.1-0.2 mm

Zrób z pokrywki od smietany i bedzie ok.Jak by ci silnik spalił świecę za szybko tzn. że jest za mocno sprężony,dołożysz wtedy drugą.

Opublikowano
42 minuty temu, AndrzejC napisał:

Znalazłem aukcję.  Silniki, jak silniki MK 12B nowe, stare ruskie...

https://allegrolokalnie.pl/oferta/modelarski-silnik-mikrolitrazowy-mk12b

Ale za to MIKROLITRAŻOWE?

Kiedyś spotkałem się określeniem naszych nadajnikw pt "PAJLOT"

A teraz do tej pory nie wiedziałem, że zbieram silniki nie jakieś tam modelarskie...  Tylko "mikrolitrażowe".

Brzmi pięknie:P

A.C.

wszystko fajne oprócz ceny, ja osobiście mógłbym zaproponować max 50 zeta...żadne tam mecyje ?

mam ich kilka ? nówki w pudełkach

Jeden z naszych forumowych kolegów mówi: narobili tego jak kartofli...więc ich liczbę mierzy się wiadrami, po prostu...

Opublikowano

No i tu rodzi się  pytanie: Dlaczego na polskich aukcjach nawet badziewne motorki kosztują tak dużo.

Mam swoją teorię.

Moim zdaniem każdy laik, posiadacz motorka modelarskiego zagląda na aukcję i jak widzi cenę za rarytasik np 500-1000  zł, to myśli,że jego złom jest tyle samo warty.

I dlatego te stare nowe ruskie tyle kosztują.

A.C.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.