Skocz do zawartości

Cessna 195 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 264
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I już kierunek w całej krasie

post-388-0-28868100-1386273253_thumb.jpg

oraz jedna strona poziomego

post-388-0-70542200-1386273300_thumb.jpg

Poprawiłem też kształt przejścia skrzydła w kadłub

post-388-0-33040500-1386273359_thumb.jpg

Opublikowano

te przetłoczenia powstały przez oklejenie folią nitek ? wygląda zarąbiscie :) . używasz czegoś żeby folia tak ładnie przylegała do tycg przetłoczeń ?

Opublikowano

Pomysł na podłożenie grubej nitki (muliny) pod oratex wykorzystałem w modelu RWD-4 celem zaznaczenia drzwi do kabiny.

Na zdjęciu nie całkiem to widać ale w realu dość dobrze się to odcisnęło i nieźle wygląda.

260320126356.jpg

Wojtek dla uzyskania takiego efektu użył chyba sznurka do snopowiązałki :P ale po oklejeniu efekt jest niesamowity.

Byłem dziś rano w sklepie Marvio i miałem okazję zobaczyć to na żywca, pomysł sprawdził się na 100% a ogon prezentuje się jeszcze lepiej niż na zdjęciu.

ms

Opublikowano

Nie od snopowiązałki ale murarski :D.Mógłby być trochę cieńszy ,ale nie chciało mi się jeździć w poszukiwaniu innego

Oryginał wyglądał podobnie

post-388-0-49151400-1386449738.jpg

post-388-0-50069100-1386450237.jpg

Opublikowano

Też widziałem model na żywo i potwierdzam, robi jeszcze większe wrażenie niż na zdjęciach. Pełen profesjonalizm! I czego też nie widać na zdjęciach stateczniki są naprawdę spore, z powodzeniem mogły by zastąpić wiosła :D 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Żeby nie było ze nic nie robię.Kończę drugą połowę statecznika poziomego.Zdjęć na razie nie ma ,bo wyparowała jakimś dziwnym sposobem karta z aparatu.

Powstaje też maska ,na razie na rysunkach

post-388-0-88144400-1388270286_thumb.jpg

Opublikowano

Sprawdź czy karta nie tkwi w komputerze :D

Czy ja dobrze widzę, że maskę będziesz rzeźbił z balsy? Jak można doradzać w kwestii laminatu innym a samemu stronić od tej technologii.

ms

Opublikowano

Niestety nie ma w kompie,ale już kupiłem nową.Maska jeszcze nie wiem z czego będzie.Czy będzie z balsy zalaminowanej szkłem,czy pełny laminat.A kopytko i tak trzeba z czegoś zrobić.

Opublikowano

Panie Wojtku ,wczoraj na forum RCSB ukazały się zdjęcia Cessny-150 w bardzo wysokiej rozdzielczości, mogą być bardzo pomocne przy pracach związanych z odwzorowaniem powierzchni modelu i wnętrza kabiny.Pozdrawiam Adam z Rybnika.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.