f-150 Opublikowano 1 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Temat nie umarł.Po trzech latach wreszcie mogę się spokojnie zabrać za dokończenie modelu. W weekend przywiozłem do domu i poskładałem w całość że by sprawdzić co trzeba naprawić,Jest kilka wgniotek i dziur w balsie ale nie ma tragedii.Na pewno muszę przenieść serwa z ogona do kabiny.Byłem na to przygotowany i mam na nie miejsce pod kanapą. Na razie zabrałem się za dokończenie maski aby móc zamocować silnik i zamontowałem wreszcie podwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlin71 Opublikowano 1 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Na fotkach zmontowanego modelu płaty wyglądają tak jakby obwisłe...? Czy to już ostateczna forma? Czy tylko próbny montaż? Latanie z ujemnym wzniosem to chyba nie bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Przymiarka silnika.Po wymontowaniu serw z ogona wyważenie wychodzi przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Wg mnie NAJPIEKNIEJSZA Cessna ze wszystkich ich modeli ! Mialem kiedys ARFa Phoenixa ( elektryk ) , ale poniewaz jestem w goracej wodzie kapany ( teraz juz NIE JESTEM , przynajmniej "modelarsko" ) nie przelaczylem rewersu na lotkach i lot trwal 4 sek . Mam jeszcze do niej skrzydla na modelarni ( CALUTKIE !!! ) Tu masz fajne fotki : https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Specifications?specid=403 A tutaj moje ulubione malowanko : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Też miałem tą z Phoenixa z ASP 91 AR i latała fajnie,tylko brakowało klap do szczęścia https://www.youtube.com/watch?v=otmU0da9vhw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Ja nawet nie moge napisac jak latala , bo latala za KROTKO Moge Ci wyslac skrzydla i zrobisz sobie z KLAPAMI !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Sprzedałem na początku sezonu. W twoim ulubionym malowaniu też miałem https://www.youtube.com/watch?v=bsBwKSysYWc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Widze , ze zakochany jestes w 195 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Popatrz w PESEL,te typy tak mają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 12 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Maska wycięta i dopasowana,Pozostała kosmetyka i wklejenie mocowań. Zrobiłem też mocowanie zbiornika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 nie przelaczylem rewersu na lotkach i lot trwal 4 sek . Nie to bym był złośliwy ale jak rower kontrolujesz przed jazdą tak jak model przed lotem to nie jadę kolejny raz do Szwecji . Po co mi szprycha w oko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Wreszcie się doczekałem Ładnych kilka lat minęło ale najważniejsze że znów coś w temacie się ruszyło, teraz już bez przerw proszę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 13 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2019 Nie to bym był złośliwy ale jak rower kontrolujesz przed jazdą tak jak model przed lotem to nie jadę kolejny raz do Szwecji . Po co mi szprycha w oko? Roweru NIE kontroluje przed jazda . Podpompowuje oponodetki i W DROGE ! Od 20 lat NIC mi sie samo nie odkrecilo , wiec dlaczego nagle mialoby sie odkrecic ? Rower po corocznym rozebraniu do "golasa" jest czyszczony , smarowany , linki wymienione i po tym z powrotem skrecony . Pozniej po dwoch jazdach wszystko jest DOREGULOWANE i DOKRECONE i tak jezdzi kolejny sezon ( ok. 5000-8000 km ) . Jest tylko regularnie myty i smarowany ( ale tylko lancuch ) . Innych potrzeb moj rower NIE MA i wyglada jak nowy . Natomiast od kilku lat ZAWSZE przed lotem kontroluje modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 29 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2019 Powstało kopytko do tłoczenia osłon cylindrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 30 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Tłoczenie zakończone.Próbnie też pomalowałem dwie sztuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 30 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 31 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Muszę zmniejszyć szerokość ramki ponieważ optycznie jest za szeroka w stosunku do nitów Powstaje też tablica przyrządów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2019 Dziś zabawa w tapicera.Tapicerka welurowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 3 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Muszę zmniejszyć szerokość ramki ponieważ optycznie jest za szeroka w stosunku do nitów IMG_20191031_164546.jpg Zmien tez fornir na desce , bo sloje sa optycznie za duze w stosunku do wielkosci przyrzadow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 9 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2019 Powoli do przodu.Klapa zamykająca dostęp do środka i zacząłem oklejać ramy szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi