Skocz do zawartości

Cessna 195 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat nie umarł.Po trzech latach wreszcie mogę się spokojnie zabrać za dokończenie modelu. W weekend przywiozłem do domu i poskładałem w całość że by sprawdzić co trzeba naprawić,Jest kilka wgniotek i dziur w balsie ale nie ma tragedii.Na pewno muszę przenieść serwa z ogona do kabiny.Byłem na to przygotowany i mam na nie miejsce pod kanapą.

Na razie zabrałem się za dokończenie maski aby móc zamocować silnik i zamontowałem wreszcie podwozie.

post-388-0-87458900-1569964273_thumb.jpg

post-388-0-92326900-1569964308_thumb.jpg

post-388-0-86995200-1569964333_thumb.jpg

post-388-0-70217000-1569964362_thumb.jpg

post-388-0-14182100-1569964391_thumb.jpg

• Odpowiedzi 264
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na fotkach zmontowanego modelu płaty wyglądają tak jakby obwisłe...?

Czy to już ostateczna forma? Czy tylko próbny montaż?

Latanie z ujemnym wzniosem to chyba nie bardzo...

Opublikowano

Wg mnie NAJPIEKNIEJSZA Cessna ze wszystkich ich modeli !

Mialem kiedys ARFa Phoenixa ( elektryk ) , ale poniewaz jestem w goracej wodzie kapany ( teraz juz NIE JESTEM , przynajmniej "modelarsko" ) nie przelaczylem rewersu na lotkach i lot trwal 4 sek . 

Mam jeszcze do niej skrzydla na modelarni ( CALUTKIE !!! )  :D

Tu masz fajne fotki : https://www.globalair.com/aircraft-for-sale/Specifications?specid=403

A tutaj moje ulubione malowanko : 

post-6937-0-80139800-1570385651_thumb.jpg

Opublikowano

nie przelaczylem rewersu na lotkach i lot trwal 4 sek .  

Nie to bym był złośliwy ale jak rower kontrolujesz przed jazdą tak jak model przed lotem to nie jadę kolejny raz do Szwecji . 

Po co mi szprycha w oko?

Opublikowano

Wreszcie się doczekałem :DŁadnych kilka lat minęło ale najważniejsze że znów coś w temacie się ruszyło, teraz już bez przerw proszę :lol:  :lol: 

Opublikowano

Nie to bym był złośliwy ale jak rower kontrolujesz przed jazdą tak jak model przed lotem to nie jadę kolejny raz do Szwecji . 

Po co mi szprycha w oko?

Roweru NIE kontroluje przed jazda . Podpompowuje oponodetki i W DROGE  ! 

Od 20 lat NIC mi sie samo nie odkrecilo , wiec dlaczego nagle mialoby sie odkrecic ? Rower po corocznym rozebraniu do "golasa" jest czyszczony , smarowany , linki wymienione i po tym  z powrotem skrecony . Pozniej po dwoch jazdach wszystko jest DOREGULOWANE i DOKRECONE i tak jezdzi kolejny sezon ( ok. 5000-8000 km ) . Jest tylko regularnie myty i smarowany ( ale tylko lancuch ) . Innych potrzeb moj rower NIE MA i wyglada jak nowy .

Natomiast od kilku lat ZAWSZE przed lotem kontroluje modele  ;)

• 3 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.