heksodus Opublikowano 27 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Tylko po co ten węgiel? Przecież laminat w zupełności wystarczy Po co laminat? Przecież sklejka by wystarczyła.. Po pierwsze węgiel w tym przypadku ma lepsze wiązanie-36mm przy takiej mocy musi być pewne na skręcenia. A drugi powód to po prostu estetyka,skoro model węglowy to i wykończenie węglowe.. Marek, koniecznie daj film z oblotu.... Przy takim ciągu faktycznie może wyrwać z kapci Toć baa! Koniecznie film musi być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 po prostu estetyka,skoro model węglowy to i wykończenie węglowe.. Tak właśnie myślałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 W końcu znalazłem troszkę czasu i postanowiłem dokończyć model. Lecz popełniłem błąd jak mały Kazio i może ktoś mnie poratuje dobrą radą Mianowicie postanowiłem wkleić serwa z małą ilością poxipolu na ramce.Po kilku minutach miałem wyciągnąć serwo i wszystko po brzegu zalać żywicą. Lecz miedzy czasie robiłem kilka rzeczy naraz i wyszło mi z łba,ze miałem na to kilka minut. Oczywiście serwa nie ruszyłem i na razie tak zostanie Może ktoś ma jakiś sposób jak się do tego zabrać kiedy będzie potrzeba go wyciągnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Moim mniej lansowanym Firebirdem od ostatniego postu wylatałem naście godzin myślałem, że temat umarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Temat może i umarł,ale zamierzam go w końcu złożyć choć po dłuższej przerwie czuję się jakbym składał pierwszy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Krzysiu - popierniczasz zdrowo ! Chciałbym kiedyś dostać Virusa do takiego stanu. Nie potrafię ocenić na ile kąt widzenia kamery "przyspiesza" model na tle ziemi. Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Może ktoś poleci mi jakieś złącza 12pinowe lub 2x 6 ,bo zielone standard za bardzo penetrują mi skrzydło które jest dość płytkie. Najlepiej chyba tak zwane natynkowe Może ktoś coś ma? Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 jedno 6pinowe wystarczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 To nic nowego :)Lepiej podpowiedz jakieś fajne łącze? Mam większe zaufanie do oddzielnych obwodów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Piszesz ze masz mało miejsca to po co chcesz pakować 12 pinow? Nie ma sensu. Zaufanie takie samo-zależy tylko od poprawności lutowania i dobrych przewodów. Złącza poszukaj w Elfie lub conradzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Powierzchnia na gniazda duża tylko robię wtyczki blisko spływu i niestety jest dość płytko . A chciałem je wkleić na sztywno. Zawsze robisz na 6 pinach ? Chyba się skusze i może sprubuje. Mostkujesz plus minus na wtyczce czy na kablu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 jak trzeba to robie na 6ciu pinach. Jak mam dwa skrzydła to każde mam na 6ciu pinach ale zasilania i tak mam zrównoleglone. W kadłubie dociągnij + i - przewodem 1mm2 od pakietu lub BECA (zależy jak masz). Przewody z serw dolutuj do złącza w skrzydle - wszystkie równolegle, a lepiej polutuj wszystkie 4 dodatnie razem a potem do kawałka grubszego przewodu i dopiero to dolutuj do złacza. To samo zrób z minusem. Sygnałowe lutuj bezpośrednio do złączy. I po zabawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Napięcie mam z ubec,wiec napięcie brać bezpośrednio na kablu przed wtyczka do odbiornika czy z wtyczki od któregoś serwa zasilić całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 rozgałeź przewody wychodzące z UBECA - jeden do odbiornika i z niego jest zasilanie odbiornika (i tradycyjne przez odbiornik serw Vki), a druga para przewodów niech leci bezpośrednio do złacza skrzydła grubszymi przewodami. Tak jest najpewniej i najbezpieczniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Dzieki Jurek. Zrobię jak mówisz. I już czuje ze będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 lutuj i izoluj przewody starannie. spiesz sie powoli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Panowie czy można w takim odbiorniku wydłużyc antenę zeby wystawała za obrys kadłuba? Dzwignia SW wklejona na poxipol.Jedyna wada to mało czasu na poprawki..Oczywiście całość podlałem L85 dla świętego spokoju.. Wręga również wklejona,ze można konia zawiesić.Ma 38mm średnicy i 4mm grubość.Musi być solidnie ,bo przy ciągu kilkunastu kilo może coś niestety puścić,a tego bardzo byśmy nie chcieli Zaczynam od delikatnych łopatek,bo niestety ograniczają mnie pakiety.Ostatecznie mam zamiar wypróbować 18x21.Jeszcze mam pytanie odnosnie tego kołpaka.Czy duże prawdopodobieństwo jest ,ze samo dociśnięcie nie wystarczy.Jest na dwóch imbusach. A niebardzo chce mi się ingerować w ośkę. Ale jak trzeba to rada jak mocno ją oszlifować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 szlifuj tą ośkę bez zastanawiania się!!! w kirze wyszlifowałem rowek szlifierką, troszkę niestarannie ale warto było bo raz poluzowała mi się śrubka i tylko to przytrzymało kołpaczek ze śmigiełkami przed odfrunięciem a tanie to nie jest w PHASORZE już mam oryginalnie szlifnięty rowek Jakie pakiety tam możesz włożyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zastanawiałem się czy jakiś rowek nie wpływa na wyważenie wału. Szlifowałeś z dwóch stron czy z jednej? Pakiet wchodzi 3000-40004-5S Mam bardzo dużo miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 z jednej strony oryginały też są z jednej strony szlifowane. eeee z tymi pakietami to nie masz aż tak źle ja mam zamówiony na próbę taki pakiecik http://www.f5b.cz/cs/katalog/Baterie/@produkt/BP-3300-70C-4S/ ciekawe czy faktycznie wytrzymie takie prądy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi