Gość horn3t Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Przycięta jest tak, że snap zapina się na pierwszy otwór najbliższy osi, snap jest lekko podpiłowany w półkole dla lepszego przytulania się do serwa. Podpiłowanie coś w ten deseń jak na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Poważyłes juz wszystko? Jak wyszło ci rozmieszczenie? Zapodaj pare fot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 4 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Dzisiejszy dzień był dosyć pracowity. Od samego rana zabrałem się za dalsze pracę przy modelu. Na pierwszy rzut poszło serwo wysokości. Dzięki podpowiedzi Krzyśka poszło to dosyć sprawnie. Trochę zmieniłem samo mocowanie popychacz do dźwigni serwa, ale działa bez zarzutu. Następnie zabrałem się za półkę do pakietu , która i tak została ostatecznie przesunięta do przodu i rozmieszczenie wyposażenia. Po wstępnym wyważaniu wszyło, że wszytko trzeba pakować na dziób, żeby zmieścić się w SC 68mm plus 5g ołowiu pod silnik. Jedynie odbiornik został pod skrzydłami ze względu na wygodę połączenia wszystkiego do kupy Starałem się go robić bardzo lekko, bez podlewania wszystkiego żywicą i przyznam się szczerze, że trochę byłem zaskoczony gdy waga pokazała 1993g z pakietem 4s 2500 o wadze 270g. Liczyłem po cichu, że waga do lotu wyjdzie w granicach 1800-1850g więc wychodzi na to, że to nie będzie latało jak gazeta, zresztą mam taką nadzieję . Jutro mam nadzieję , że odbędzie się oblot jeżeli pogoda pozwoli, jutro mamy taki mały dzień oblotów ( 3 benzyny) i Apocalypto . ][/url] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Masą do lotu się nie przejmuj i powodzenia w ulotnieniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Nie no z ta masą to dam radę No zobaczymy co się będzie dzisiaj działo,a zapowiada się ciekawy dzień Postaram się wrzucić film z oblotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Mój wazył też 2kg i było ok Aż narobiłem sobie ochoty i też zacznę coś składać.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Mój wazył też 2kg i było ok Aż narobiłem sobie ochoty i też zacznę coś składać.. Ty już chyba 2 masz poskładane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 U Marka modele rosną jak grzybki po deszczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Własnie chcę skończyć tego z przekładnią,ale brak czasu mnie ogranicza..Chcę w końcu poczuć te 4KW A później będzie duża spalina. Tak to sobie w głowie zaplanowałem,ale kiedy to zrealizuję czas pokaże.Narazie zaczynam składać i szukam pakietu który to wszystko wytrzyma..A jak Piotr u Ciebie-ulotnione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dzisiaj oblot się nie odbył, a w zasadzie był tylko krótki lot 2 minutowy, w czasie którego okazało się , że nie działa hamulec i trzeba było lądować późniejsze próby programowania hamulca spełzły na niczym. Więc narazie nie wypowiem się jak model lata. Zamówiłem nowy regulator więc w przyszłym tygodniu powinien być i wtedy może oblot się w końcu uda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Identycznie zaczełem jak Ty hamulec nie działał i na śmigle 9,5 hamował jak cholera,więc wróciłem do chaty podminowany,ale porawiłem ustawienia i całkiem inny lot. Jak z ciągiem? Zadzierał mocno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Pionowo do góry szedł, co do zadzierania to śmigło się tak kręciło, że trudno mi teraz się a ten temat wypowiedzieć. W każdym razie i tak coś z tym, regulatorem jest nie tak bo przy szybszym dodaniu gazu potrafi gubić fazy i logować się na nowo. Także w poniedziałek go oddaje bo przez niego mogę rozklepać model, a tego nie chcę. Kupiłem na próbę regulator redox 60A ale nie polecam nikomu. Zamówiłem teraz dualskiego, który jest sprawdzonym regulatorem i myślę, że wszystko będzie już ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Dlatego lepiej dać napięcie z beca..Już dwa razu uratował mi model.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 A jak Piotr u Ciebie-ulotnione? U mnie co miało latać lata, a co na warsztacie,,,,,wciąż na warsztacie Dlatego lepiej dać napięcie z beca..Już dwa razu uratował mi model.. Nie tylko tobie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 5 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Osobnego beca też mam, regulator miał tylko sterować pracą silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 6 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Krzyśku powiedz gdzie dorwałeś takie pokrowce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 7 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Teściowa mi uszyła wg. mojego pomysłu Świetna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Wczoraj w końcu dotarł regulator, szybkie lutowanie i dzisiaj odbył się w końcu oblot modelu Mogę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony Model jest dosyć szybki, ale lata się nim lekko i przyjemnie, tzn. nie ma się wrażenia, że przy małych prędkościach przepadnie. Wyważenie przy SC 68 ułożyło się tak, że wszystko trzeba było pchać na ryj, ale prawidłową wagę udało się uzyskać przesuwając maksymalnie pakiet do przodu. Zapas mocy jest spory, idzie na 3/4 gazu pionowo do góry. Na razie zrobiłem dzisiaj nim 3 loty więc coś więcej będę mógł powiedzieć jak się w niego trochę wlatam. Niestety filmu z oblotu nie ma bo byłem sam, ale jakaś fotka z dzisiaj wpadła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 9 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Podnosiłeś statecznik czy na razie nie? W tej klasie w Polsce nie ma sobie równych Antene wyciągałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Na razie zostawiłem statecznik normalnie, polatam trochę i zobaczę co będzie , a później dam podkładkę. Antena jest wyciągnięta. Widać ją z lewej strony pod skrzydłem na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi