qwerterek1 Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 troche grzebałem u nich ale do tego sie nie dokopałem. Dzieki EDIT: No i poszło Softy podniesione do LBT we wszystkich odbiornikach a i taranisowi się przydało. Wszystko chula Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desstructo Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Witam, mam kilka pytań do FrSky Taranis przed zakupem. Wersja z plusem nie obsługuje SWR, rozumiem że skoro od tego odeszli to nie było to zbytnio potrzebne? Do przesyłki jak coś to tylko doliczą VAT, bez cła? Może mi ktoś wytłumaczyć czym się różnią te Taranisy? Tańszy wydaje się nawet lepszy, bo ma ładne pudełko, a nie chcę źle zamówić i potem żałować że wybrałem 50zł tańszą opcję a gorszą... droższy: http://www.banggood.com/FrSky-ACCST-Taranis-X9D-PLUS-16CH-2_4GHz-Transmitter-with-X8R-p-952630.html tańszy: http://www.banggood.com/FrSky-2_4G-ACCST-Taranis-X9D-Plus-Transmitter-p-940819.html i do tego kupie taki odbiornik http://www.getfpv.com/frsky-x4r-sb-3-16-channel-receiver-w-sbus.html Zastanawiam się jeszcze nad opcją FlySky TH9X za 240zł bez modułu + do tego moduł FrSky XJT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar1967 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zakup Taranisa w Chinach jest, moim zdaniem, średnio opłacalny. Jak doliczą Ci VAT, co jest w tym przypadku wysoce prawdopodobne, to wychodzi na to samo co zakup w polskim sklepie, np. tu: http://77hobby.pl/frsky-taranis-x9d-plus-mode-2-aluminiowa-walizka-odbiornik-x8r-p-48.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desstructo Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zakup Taranisa w Chinach jest, moim zdaniem, średnio opłacalny. Jak doliczą Ci VAT, co jest w tym przypadku wysoce prawdopodobne, to wychodzi na to samo co zakup w polskim sklepie, np. tu: http://77hobby.pl/frsky-taranis-x9d-plus-mode-2-aluminiowa-walizka-odbiornik-x8r-p-48.html no tak ale jak nie doliczą to oszczędzam 400zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Na 99% doliczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lech Mirkiewicz Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Kupując w europejskim HK wychodzi 900 zł i nie ma cła i vat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komar1967 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 Kupując w europejskim HK wychodzi 900 zł i nie ma cła i vat. Tak, to prawda, tylko aktualnie to radio w EU jest backorder. A jak się ma pecha, to można trochę poczekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desstructo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Tak, to prawda, tylko aktualnie to radio w EU jest backorder. A jak się ma pecha, to można trochę poczekać... No właśnie, jak to jest z czekaniem? Na backorderze piszą że do 30 dni, ale to jest 100% pewne że najdłużej tyle czy można czekać 3 miesiące? ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 No właśnie, jak to jest z czekaniem? Na backorderze piszą że do 30 dni, ale to jest 100% pewne że najdłużej tyle czy można czekać 3 miesiące? ;d Można czekać 3 miesiące też. Ja tak czekałem na swoje radio. Ale wreszcie się doczekałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desstructo Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Można czekać 3 miesiące też. Ja tak czekałem na swoje radio. Ale wreszcie się doczekałem. OK a patrzcie co znalazłem: http://rclife.co.uk/Taranis-X9D-Plus-Transmitter http://rclife.co.uk/FrSky-X4RSB-3-16ch-Telemetry-Receiver?search=frsky%20x4r wysyłka z Wielkiej Brytanii, wychodzi 166,5£ + 15£ wysyłka = 181,5£ kurs 5,63 to daje 1020zł z nadajnikiem taki jaki chce, samo radio z wysylka 930zł i są na magazynie i dają ładowarkę bo HK nie daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Panowie moze ktoś mi powie jak ustawić klapolotki bo mnie przerosło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nie ustawiałem nigdy, ale zobacz, może w filmie znajdziesz jakieś wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Proste toto jak konstrukcja cepa bojowego. Masz 2 kanały na lotki. Na każdym musisz mieć po 2 miksery jeden od obsługi lotek drugi od obsługi klap. Miskery powinny się SUMOWAĆ. (rodzaj połączenia między mikserami na kanale - jest defaultowe) Chcesz mieć te klapy na przełączniku na suwaku na czymś innym to ustawiasz odpowiednie "wejście" miksera. Warto ustawić na tymże wejściu Zakres i Offset - będzie działało tylko w jedna stronę. Jak przeszukasz ten wątek to znajdziesz ustawienie kalpolotek i to chyba nawet dość zaawansowane moje z uzyciem zmiennych globalnych róznicowości pracy lotek na wystawionych klapach - soby nie było wychylania lotek poza dopuszczalny zakres itp itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerterek1 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 troche grzebałem u nich ale do tego sie nie dokopałem. Dzieki EDIT: No i poszło Softy podniesione do LBT we wszystkich odbiornikach a i taranisowi się przydało. Wszystko chula Dzieki Mija prawie miesiąc po podniesieniu softów do LBT a tu dziwna sytuacja dzisiaj dwa z trzech odbiorników znowu odmówiły posłuszeństwa i znowu nie moge ich zbindować.. WTF??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Miałem podobną (mniej więcej sytuację). Odbiornik był na lbt i tez za nic nie chciał się zbindować, Dostał flashem jeszcze raz i mu się naprostowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerterek1 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Najlepsze jest to ze działały miesiąc temu wszystkie. Też je chciałem przeflashować jeszcze raz ale FRUSB poszedł z dymem zły dzień na hobby.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A po co CI jakise badziewia ? Aparaturą sie flaszuje wszytko : Tu masz dobrą instrukcje - dzieki temu mozna flaszować nawet na polu... http://77hobby.pl/uaktualnienie-firmware-urzadzen-smart-port-przez-opentx-21-n-20.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerterek1 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A po co CI jakise badziewia ? Aparaturą sie flaszuje wszytko : Tu masz dobrą instrukcje - dzieki temu mozna flaszować nawet na polu... http://77hobby.pl/uaktualnienie-firmware-urzadzen-smart-port-przez-opentx-21-n-20.html GENIALNE i po co wydawałem ~100zł na kabelki które i tak sie zjarały Jutro powalczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Miałem podobną (mniej więcej sytuację). Odbiornik był na lbt i tez za nic nie chciał się zbindować, Dostał flashem jeszcze raz i mu się naprostowało. Czy dobrze rozumiem, że taki odbiornik może nagle przestać działać w trakcie lotu ? LBT na razie odpuściłem, ale po przejściu na EU już zaczynam mieć jakies cyrki z odbiornikami. Potrafią się rozbindować na ziemi i jedyna opcja "powrotu" to rozłączenie i ponowne załączenie baterii w modelu. Dotyczy to 3 odbiorników i co najgorsze link nie powraca jak się już raz rozbinduje, co jest według mnie niedopuszczalne. Powoli zaczynam wątpić w doskonałość i "wszystkomożność" Taranisa. EDIT: Starsze, które wciąż używam w systemie nie EU działają znakomicie i nie sprawiają żadnych kłopotów. W obecnej konfiguracji mam moduł nadawczy nie EU i komplet odbiorników a do tych EU dołączam przeprogramowany moduł zewnętrzny XJT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpd Opublikowano 12 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Nie miałem żadnych problemów ani z łącznością ani z niczym. Po prostu jeden z wielu katowany prze ze mnie jako ćwiczebny doświadczalny odbiornik nie chciał się zbindować. Chyba był w lbt (bo już wszytko miałem w lbt) ale głowy nie dam. Dla spokoju przeflaszowałem i już - nie lubie szukać skomplikowanych rozwiązań. Pomijając ten jeden podejrzany przypadek nie miałem żadnych problemów z jakimkolwiek bindowaniem w FrSky. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi