Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Myślę ze nie ja mam czułość na potencjometrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 19 minut temu, Marek_Spy napisał: ja mam czułość na potencjometrze Ale Koledze nie chodzi o czułość stabilizacji a o wychylenia lotek, kiedy zmieni ze 100% (np. 20 mm góra/dół) na 60% (12mm góra/dół). @matti393 Ustawieniami D/R bym się nie aż tak nie przejmował. Elektronika i tak wykorzysta tyle co potrzebuje, jeżeli będzie wiedziała jaki jest zakres pracy serw... Procedurkę Self/Check po montażu w modelu zrobiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti393 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 20 minut temu, Marek_Spy napisał: Myślę ze nie ja mam czułość na potencjometrze. Ja też mam czułość na potencjometrze mówię o DR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia To chyba mówimy o czymś innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti393 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Procedura self check zrobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czegoś nadal nie rozumiem bo D/R ustawia się w nadajniku a czułość ustala się w procesorze odbiornika według wartości kanału, skąd wiesz ze czułość jest 100% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Marku, na tę chwilę zapomnij o czułości stabilizacji (szybkość reakcji elektroniki na zmianę położenia modelu). Tu nie ma teraz o niej mowy. Teraz na tapecie jest zmiana zakresu wychyleń serwa i jak to się ma (owa zmiana) do zakresu wychyleń realizowanych przez załączoną stabilizację. Jak dla mnie taką zmianą bym się nie przejmował. Elektronika i tak ma w swoich bebechach zapamiętane maksymalne zakresy* wychyleń (w końcu po coś ten self/check jest), więc jak trzeba będzie to je wykorzysta (mimo ograniczenia wychyleń w nadajniku). * znaczy mam taką nadzieję, że self/check robiłeś na normalych wychyleniach serw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 13 minut temu, Jerzy_R napisał: Marku, na tę chwilę zapomnij o czułości stabilizacji (szybkość reakcji elektroniki na zmianę położenia modelu). Tu nie ma teraz o niej mowy. Teraz na tapecie jest zmiana zakresu wychyleń serwa i jak to się ma (owa zmiana) do zakresu wychyleń realizowanych przez załączoną stabilizację. Jak dla mnie taką zmianą bym się nie przejmował. Elektronika i tak ma w swoich bebechach zapamiętane maksymalne zakresy* wychyleń (w końcu po coś ten self/check jest), więc jak trzeba będzie to je wykorzysta (mimo ograniczenia wychyleń w nadajniku). * znaczy mam taką nadzieję, że self/check robiłeś na normalych wychyleniach serw... To właśnie chciałem przekazać bo stabilizacja powinna olewać D/R i robić swoje wiec pytanie co rozumie przez te 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 6 minut temu, Marek_Spy napisał: co rozumie przez te 100% Powiedzmy, że swoje ustawienia (w nadajniku) maksymalnych wychyleń np. lotek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia no i ? co jeszcze nie pasuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Wróć do ostatniego wpisu na str. 101, przeczytaj... Idź do pierwszego wpisu na str. 102, przeczytaj... Powinieneś zrozumieć skąd się wzięło te 100 %, i że Twój wpis o czułości stabilizacji ustawianej potencjometrem jest nie trafiony - bo od tego te bicie piany się wzięło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti393 Opublikowano 22 Stycznia Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia Czułość stabilizacji i DR to są dwie różne rzeczy , podejrzewam że procedura self check ustawi wychylenia serw w zależności jak są ustawione na każdym kanale , jeśli DR je obetnie i w czasie procedury self check będzie ustawione DR na 60% to tak procesor odbiornika je zapamięta jako maksymalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 14 godzin temu, Jerzy_R napisał: Wróć do ostatniego wpisu na str. 101, przeczytaj... Idź do pierwszego wpisu na str. 102, przeczytaj... Powinieneś zrozumieć skąd się wzięło te 100 %, i że Twój wpis o czułości stabilizacji ustawianej potencjometrem jest nie trafiony - bo od tego te bicie piany się wzięło. Czego nie rozumiesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.pirat Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Czy kupując ten odbiornik: https://pl.aliexpress.com/item/1005006080374257.html?fbclid=IwAR3AIftw5hQqmHEpExzP1QHlGNPCt8cfuNsgiGT7acLISwU-PVPAt2YiZsY Będzie dało się go zparować z Taranisem X9D Plus ACCST Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy_R Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobo_old Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Godzinę temu, michal.pirat napisał: Czy kupując ten odbiornik: https://pl.aliexpress.com/item/1005006080374257.html?fbclid=IwAR3AIftw5hQqmHEpExzP1QHlGNPCt8cfuNsgiGT7acLISwU-PVPAt2YiZsY Szukaj takiego: https://pl.aliexpress.com/item/1005003306845214.html?spm=a2g0o.productlist.main.25.26e61d5dIJbdg9&algo_pvid=dab1233c-f6f3-49ea-bd17-385f26a5daf0&algo_exp_id=dab1233c-f6f3-49ea-bd17-385f26a5daf0-12&pdp_npi=4%40dis!PLN!265.21!265.21!!!64.86!64.86!%40210386d117094081532654090e9c06!12000025120339390!sea!PL!1869544283!&curPageLogUid=KAYMB0tnLTuM&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 2 Marca Udostępnij Opublikowano 2 Marca Szukaj takich, które obsługują protokół ACCST: https://www.frsky-rc.com/product-category/receivers/2-4ghz-accst/ https://modele24.pl/pl/12-24ghz-accst?order=product.price.asc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi