Irek M Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zdarza mi się czasem brak takiej synchronizacji odtwarzając na laptopie. Ale oglądając na TV nigdy takich problemów nie miałem. Może właśnie to już wina sprzętu odtwarzającego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Film odtwarzasz z kamerki przez USB czy najpierw zgrywasz go na dysk i potem otwierasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie ma znaczenia czy bezpośrednio z kamerki, czy zgram i potem otwieram, sytuacja wygląda identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 No to bym stawiał na komputer ... Nie każdy nawet z nowych sobie radzi z full HD a zapytałem czy przez USB bo u mnie np. odtwarzając z kamerki przez kabel spowalnia a jak zgram na dysk to jest cacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Miałem podobnie w kilku odtwarzaczach czyli obraz nie nadążał za dźwiękiem a w tym jest ok. http://www.programosy.pl/program,media-player-classic-home-cinema-portable.html W dodatku nie ma potrzeby instalowania bo to jest portable Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedzi, spróbuję coś podziałać z innym odtwarzaczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.i.o. Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 cześć Krzysiek zobacz na tych kodekach (k-lite codec pack ). Może będzie dobrze Używam ich i wszytko jest ok http://www.codecguide.com/klcp_update.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki Piotr, spróbuję coś podziałać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 6 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Przykład mojego kolegi z przed miesiąca. Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. . Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Przykład mojego kolegi z przed miesiąca. Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. . Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko. Niestety zabawa z filmami wymaga szybszego sprzętu, choć ja jeszcze radzę sobie jeszcze z procesorem dwurdzeniowym i Windows XP. Niektóre współczesne tablety też potrafią wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ? Myślę że każdego programu do obróbki filmów który ma możliwość definiowania szybkości zapisu - czyli niestandardowego zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ? Najlepszy efekt daje zastosowanie AAE oraz pluginu Twixtor, można uzyskać niesamowite efekty nawet przy 30fps ,a przy 120fps to już zatrzymujesz prawie w miejscu Zwolnić można z 60fps do 2000fps a nawet 6000fps z zachowaniem płynności Dobre tutoriale na tubie. Niestety nie jest to darmowe rozwiązanie. Przykład: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Extra to wygląda . chodziłoby mi przede wszystkim o uatrakcyjnienie nagrań ze zwykłego pływania na basenie - kamera pod wodą - i ze strzelania - od zapalenia ładunku prochowego do wylotu kuli. Raz udało mi się to nagrać w zwykłym trybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Z kulą może być problem ,ale resztę da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 Skoro udało się coś takiego w zwykłym trybie to i w zwolnieniu powinno wyjść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Irku, coś dla Ciebie na rybki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Pod wodą używam ISAW ACE A2, z której jestem baaaardzo zadowolony. Jedyny jej minus to tylko 3,5 M pixeli dla foto. Następna kamerka to koniecznie musi mieć co najmniej 60 kl/sek dla full hd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 A propos wody to takie coś mogło by być dobre ,mała przeróbka i można wyciągać z wody ryby już wyfiletowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 2 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Od dłuzszego czasu szukam obiektywu ok 6mm do mobiusa z filtrem IR. Widzieliście gdzieś? Te co znajduje to są bez filtra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi