Irek M Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zdarza mi się czasem brak takiej synchronizacji odtwarzając na laptopie. Ale oglądając na TV nigdy takich problemów nie miałem. Może właśnie to już wina sprzętu odtwarzającego?
idfx Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Film odtwarzasz z kamerki przez USB czy najpierw zgrywasz go na dysk i potem otwierasz ?
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Nie ma znaczenia czy bezpośrednio z kamerki, czy zgram i potem otwieram, sytuacja wygląda identycznie.
idfx Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 No to bym stawiał na komputer ... Nie każdy nawet z nowych sobie radzi z full HD a zapytałem czy przez USB bo u mnie np. odtwarzając z kamerki przez kabel spowalnia a jak zgram na dysk to jest cacy.
andrzej_t Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Miałem podobnie w kilku odtwarzaczach czyli obraz nie nadążał za dźwiękiem a w tym jest ok. http://www.programosy.pl/program,media-player-classic-home-cinema-portable.html W dodatku nie ma potrzeby instalowania bo to jest portable
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki za odpowiedzi, spróbuję coś podziałać z innym odtwarzaczem.
P.i.o. Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 cześć Krzysiek zobacz na tych kodekach (k-lite codec pack ). Może będzie dobrze Używam ich i wszytko jest ok http://www.codecguide.com/klcp_update.htm
Krzysiek67 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Dzięki Piotr, spróbuję coś podziałać.
matmax Opublikowano 6 Czerwca 2015 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Przykład mojego kolegi z przed miesiąca. Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. . Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko. 1
Pioterek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Przykład mojego kolegi z przed miesiąca. Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. . Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko. Niestety zabawa z filmami wymaga szybszego sprzętu, choć ja jeszcze radzę sobie jeszcze z procesorem dwurdzeniowym i Windows XP. Niektóre współczesne tablety też potrafią wiele.
Irek M Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ?
Pioterek Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ? Myślę że każdego programu do obróbki filmów który ma możliwość definiowania szybkości zapisu - czyli niestandardowego zapisu.
Mitar Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek. A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ? Najlepszy efekt daje zastosowanie AAE oraz pluginu Twixtor, można uzyskać niesamowite efekty nawet przy 30fps ,a przy 120fps to już zatrzymujesz prawie w miejscu Zwolnić można z 60fps do 2000fps a nawet 6000fps z zachowaniem płynności Dobre tutoriale na tubie. Niestety nie jest to darmowe rozwiązanie. Przykład:
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Extra to wygląda . chodziłoby mi przede wszystkim o uatrakcyjnienie nagrań ze zwykłego pływania na basenie - kamera pod wodą - i ze strzelania - od zapalenia ładunku prochowego do wylotu kuli. Raz udało mi się to nagrać w zwykłym trybie.
Mitar Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Z kulą może być problem ,ale resztę da radę.
Irek M Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Skoro udało się coś takiego w zwykłym trybie to i w zwolnieniu powinno wyjść.
Irek M Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 Pod wodą używam ISAW ACE A2, z której jestem baaaardzo zadowolony. Jedyny jej minus to tylko 3,5 M pixeli dla foto. Następna kamerka to koniecznie musi mieć co najmniej 60 kl/sek dla full hd.
Mitar Opublikowano 21 Lipca 2015 Opublikowano 21 Lipca 2015 A propos wody to takie coś mogło by być dobre ,mała przeróbka i można wyciągać z wody ryby już wyfiletowane
robertus Opublikowano 2 Października 2016 Autor Opublikowano 2 Października 2016 Od dłuzszego czasu szukam obiektywu ok 6mm do mobiusa z filtrem IR. Widzieliście gdzieś? Te co znajduje to są bez filtra.
Rekomendowane odpowiedzi