Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdarza mi się czasem brak takiej synchronizacji odtwarzając na laptopie. Ale oglądając na TV nigdy takich problemów nie miałem. Może właśnie to już wina sprzętu odtwarzającego?

Opublikowano

No to bym stawiał na komputer ... Nie każdy nawet z nowych sobie radzi z full HD a zapytałem czy przez USB bo u mnie np. odtwarzając z kamerki przez kabel spowalnia a jak zgram na dysk to jest cacy.

Opublikowano

Przykład mojego kolegi z przed miesiąca.

Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. .

Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko.

• Lubię to 1
Opublikowano

Przykład mojego kolegi z przed miesiąca.

Kupił kamerkę GoPro4 za 2000 zł i musiał dokupić laptopa za 3500 zł by wykorzystać jej możliwości. .

Aby odtworzyć FHD 60 fps sprzęt musi być co najmniej dobrej klasy. Media Player i kodeki to nie wszystko.

Niestety zabawa z filmami wymaga szybszego sprzętu, choć ja jeszcze radzę sobie jeszcze  z procesorem dwurdzeniowym i Windows XP. Niektóre współczesne tablety też potrafią wiele.

Opublikowano

W przypadku mobiusa nie grozi nam ten czynnik - full hd i 60 klatek.

A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ?

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki - jaki program polecacie by zapisać w zwolnionym tępię film z 60 kl i 120 kl/sek ?

Myślę że każdego programu do obróbki filmów który ma możliwość definiowania szybkości zapisu - czyli niestandardowego zapisu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Najlepszy efekt daje zastosowanie AAE oraz pluginu Twixtor, można uzyskać niesamowite efekty nawet przy 30fps ,a przy 120fps to już zatrzymujesz prawie w miejscu :)

Zwolnić można z 60fps do 2000fps a nawet 6000fps z zachowaniem płynności

Dobre tutoriale na tubie.

Niestety nie jest to darmowe rozwiązanie.

Przykład:

Opublikowano

Extra to wygląda ;). chodziłoby mi przede wszystkim o uatrakcyjnienie nagrań ze zwykłego pływania na basenie - kamera pod wodą - i ze strzelania - od zapalenia ładunku prochowego do wylotu kuli. Raz udało mi się to nagrać w zwykłym trybie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pod wodą używam  ISAW ACE A2, z której jestem baaaardzo zadowolony. Jedyny jej minus to tylko 3,5 M pixeli dla foto. Następna kamerka to koniecznie musi mieć co najmniej 60 kl/sek dla full hd. ;)

Opublikowano

A propos wody to takie coś mogło by być dobre  ,mała przeróbka i można wyciągać z wody ryby już wyfiletowane :D

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.