Gość Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wykonałem pokrycie skrzydeł, została klapa kabiny i poszycie usterzenia no i zrobić formatki ( w sumie informacja dla Andrzeja, z tego co napisał wynika że śledzi temat ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Nie tylko Andrzej z uwagą śledzi temat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Pokrycie stateczników już zrobiłem, szkoda czasu na symulacje 3D a i w sumie nie mam programu bo trial wyszedł. Nieważne. Elementy klapy wyrenderuję w Deluxe. Jeszcze z tydzień i formatki będą gotowe. Myślałem że w tym tygodniu zlecę wycięcie małej Extry ale firma w której pracuje okazała sie fajna tylko na zewnątrz, 8 dni poślizgu z kasą. Chyba trzeba szukać innego zajęcia w stolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 20 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2013 wiele osób śledzi twój temat Sławku ,myślę że większy ruch zacznie się dopiero gdy zaczniesz extrę składać.jeśli będą plany na jakąś dłuższą serię to ja oczywiście piszę się na zakup 260-tki w wersji KIT. P.S. zrzuty z ekranu komputera są rewelacyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Dziś byłem w Krakowie i zajechałem do Marvio RC. Wojtka nie było co prawda ale porozmawiałem ze sprzedawcą kilka chwil na różne modelarskie i niemodelarskie tematy, kupiłem prawie wszystko do Extry 1250 z wyjątkiem dwóch płaskowników węglowych. Balsa jest wysokiej klasy więc model powinien wyjść lekki. W przyszłym tygodniu będzie pewnie wycinanie i początki montażu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 To miałem pecha,szkoda że się nie spotkaliśmy.Może następnym razem,a rozmawiałeś z właścicielem Marcinem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Właściciel to w porządku człowiek (takie odniosłem wrażenie), pogawędziliśmy kilka zaledwie minut bo musiałem wracać po żonę i córkę. Wygląda na to że będę w Krakowie za tydzień w sobotę. Widziałem na półce kadłub Twojego modelu, imponujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Kopyto kabiny jest już wyfrezowane, dziś dostarczyłem materiały do wycinania laserowego. Wycinanka będzie gotowa w czwartek lub piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 No i jest: wycinanka. Dopiero wróciłem z Warszawy a jutro z rana jadę do Krakowa, więc rozpakowanie albo jutro wieczorem albo w piątek rano. Dziś już nie mam siły na modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Złożyłem domek bez kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 pięknie,pięknie Sławku .już mi się podoba to co na zdjęciach,wreszcie Extra zacznie nabierać realnych kształtów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 Dzięki za dobre słowo Jutro zacznę relację z klejenia. Złożyłem na próbę kilka wręg. Odkryłem dwie malutkie skuchy, w plikach już poprawiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej351 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2013 patrzę na ten domek... wygląda podobnie jak bebechy mojej Extry 260 PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Trudno coś innego wykombinować, wszystkie te modele są do siebie podobne. Zrobiłem prawie cały kadłub, bez klapy i pokrycia garba. 160g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Filigranowa konstrukcja, przyjemnie się ogląda takie cacuszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dokończyłem kadłub, oczywiście jeszcze szlifowanie itp. Wynik 179g. Nie wiem z czego jeszcze mogę zdjąć wagę.Nic nie przychodzi mi do głowy. Dokończę całość i zobaczymy ile będzie do lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zrobiłem statecznik pionowy wraz ze sterem kierunku. Całość 17g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Sławku z jakiego materiału jest domek i reszta wręg? Chodzi mi o tą dużą formatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Sklejka lipowo balsowa 3mm, kupiona w Marvio Niestety ale nie wszystko da się zrobić z balsy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 No tak jest jak mnie przy tym nie było Ciekaw jestem jak by wyszło wagowo z ceiby 2mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi