jędrek Opublikowano 4 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witam Tłoczenie kabiny mam za sobą . Dzięki kolegom udało się. Żeby nie było tak różowo, to za trzecim razem. Pierwsza próbka przegrzana, druga niedogrzana a trzecia OK, choć z małymi problemami, trzeba było dogrzać formatkę na kopycie opalarką, stąd te farfocle wiszące pod kabiną. Ale jest. Jutro spróbujemy jeszcze raz, choć dzisiejsza w zupełności mnie zadowala. Były problemy trochę ze ssaniem, być może trzeba podłączyć drugi odkurzacz. Ale jak na warunki domowe OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Kawał kabiny w rękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 A zadowolona mina twórcy bezcenna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A zadowolona mina twórcy bezcenna. ... wyraża sympatycznie : "... Można ? No pewnie, że się da i można !". Gratuluję motywacji i wytrwałości . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras 11 Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Andrzej zamontuj jakiś stary bojler żeby stworzyć podciśnienie i zawór , zały pic polega na gwałtownym wyciągnięciu powietrza wówczas tworzywo nie wystygnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Andrzej zamontuj jakiś stary bojler żeby stworzyć podciśnienie i zawór , zały pic polega na gwałtownym wyciągnięciu powietrza wówczas tworzywo nie wystygnie. Wiem, że tak to powinno być. Ale nie zamierzam robić żadnej produkcji seryjnej kabi, masek, tudzież innej galanterii. Chcę dobry efekt osiągnąć w warunkach domowych. Muszę przerobić skrzynkę do odsysania, konkretnie zmniejszyć jej objętość, żeby można było w miarę szybko odessać. Po przeróbce zrobię próby tłoczenia i dam znać. I najważniejsza sprawa, niemam gdzie trzymać takich gratów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Andrzeju, zapłodniłeś mnie intelektualnie do zmniejszenia skrzynki vacu To prawdopodobne rozwiązanie moich problemów z niedociągniętymi owiewkami (ciąg duży, szczelność jest), bo skrzynkę, mimo zeszłorocznego zmniejszenia mam ciągle dużą. Nie chce mi się jej znowu zmniejszać, to może ją czymś wypełnię, np: odpadami MDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecenas Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Muszę przerobić skrzynkę do odsysania, konkretnie zmniejszyć jej objętość, żeby można było w miarę szybko odessać. A może by podpiąć 2 dodatkowe odkurzacze i dać gęściej otworów na płycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A może by podpiąć 2 dodatkowe odkurzacze i dać gęściej otworów na płycie? Oprócz zmniejszenia pojemności komory będę właśnie robił też podejście do drugiego odkurzacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Choć może to oczywiste to jednak o tym napiszę. Otóż moja skrzynia ssąca (nie wykonuję takiej ilości otworów) mimo zastosowania dość grubych płyt ,przy zastosowania ok 5mm przerwy między nimi ,poddawała się przy podaniu dużego podciśnienia. Płyty "sklejały się " Warto więc wewnątrz powklejać dystanse między płytami. W moim przypadku to były nakrętki M6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Choć może to oczywiste to jednak o tym napiszę. Otóż moja skrzynia ssąca (nie wykonuję takiej ilości otworów) mimo zastosowania dość grubych płyt ,przy zastosowania ok 5mm przerwy między nimi ,poddawała się przy podaniu dużego podciśnienia. Płyty "sklejały się " Warto więc wewnątrz powklejać dystanse między płytami. W moim przypadku to były nakrętki M6 Aaaa.... o tym też myślałem, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matijus Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Piękny model ciekawe kiedy ja dojdę chociaż do połowy takich umiejętności jak Pan posiada Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Za wiele się nie działo w ostatnim czasie, ale zrobiłem tłumik, coby się zmieścił pod maską . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Zabezpiecz wlot do gaźnika i dla świecy przed paprochami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Z jakiego materiału powstał,czym spawany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Z jakiego materiału powstał,czym spawany? Spawany? Ja nie umiem spawać, na CA pokleiłem . Zresztą, materiał z którego jest zrobiony, ciężko jest pospawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Drewnianych elektrod nie było, to sobie pokleiłem na CA . A teraz na poważnie, ze względu na ograniczoną ilość miejsca za silnikiem, musiałem zrobić model tłumika. Nie ustalałem wcześniej kąta pod jakim jest zamocowany silnik, to tak najłatwiej mi było dopasować model tłumika. Teraz kolega przejmie model tłumika i zrobi właściwy, pewnie z duramelinium . 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Drewnianych elektrod nie było, to sobie pokleiłem na CA . 363.jpg 364.jpg 365.jpg 366.jpg A teraz na poważnie, ze względu na ograniczoną ilość miejsca za silnikiem, musiałem zrobić model tłumika. Nie ustalałem wcześniej kąta pod jakim jest zamocowany silnik, to tak najłatwiej mi było dopasować model tłumika. Teraz kolega przejmie model tłumika i zrobi właściwy, pewnie z duramelinium . Właściwy sposób postępowania i ładna robota, uznanie . Wyprowadzenie prędkich spalin łukiem pewnie zrobisz ? Kolega będzie miał troszkę zabawy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Właściwy sposób postępowania i ładna robota, uznanie . Wyprowadzenie prędkich spalin łukiem pewnie zrobisz ? Kolega będzie miał troszkę zabawy... Dzięki, takie szczegóły do omówienia jeszcze. Na razie tylko geometria całości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 9 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2017 Niedawno najlepszy spawacz z mojej stoczni pospawał mi TIGIEM tłumik do OS 25, grubość aluminiowych Ścianek 2mm dał radę, ale nie było to proste (pantarei wszystko płynie) Teraz myśle żeby kolejny tłumik połapać TIGIEM w strategicznych miejscach a resztę zalać Spoiną typu Alumweld Ciekaw jestem jak ten będzie pospawany i czym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi