bart07 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Jak mówimy o zabezpieczeniach, to te wszystkie puszki po kawie to przepalą się od samego ewentualnego zwarcia. Po zapłonie pokrywki odstrzelą i tyle z tego będzie. Moim zdaniem to takie uspokojenie sumienia. Skrzynka amunicyjna działa i już. Jak komuś przeszkadza upakowanie wewnątrz to niech sobie zrobi przegrody z karton-gipsu.
mazur Opublikowano 23 Maja 2015 Opublikowano 23 Maja 2015 Jak mówimy o zabezpieczeniach, to te wszystkie puszki po kawie to przepalą się od samego ewentualnego zwarcia. Po zapłonie pokrywki odstrzelą i tyle z tego będzie. Moim zdaniem to takie uspokojenie sumienia. Skrzynka amunicyjna działa i już. Jak komuś przeszkadza upakowanie wewnątrz to niech sobie zrobi przegrody z karton-gipsu. filmik https://www.facebook.com/rc.modellbau/videos/706390816078624/?video_source=pages_finch_trailer
AndrzejC Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Myślę, że niezłym rozwiązaniem jest kasetka na pieniądze. Mam taką i używam. Blacha w tej kasetce jest na tyle gruba,że nawet jak wszystkie moje pakiety się zewrą to i tak nic się nie stanie. Kasetka nieduża, ale mocna i zamykana na solidny zamek. Używam, od momentu, kiedy na drodze między Białymstokiem, a Warszawą, w drodze na zawody koledze z Białegostoku spaliła się przyczepa campingowa wraz z całym dobytkiem modelarskim. Stało się to na 99% od zwarcia pakietu. A.C.
Rekomendowane odpowiedzi