Pioterek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Powierzchnia skrzydeł w naszych modelach jest około 110 dm2, więc obciążenie u Piotra wychodzi 116g/dm2. To tak samo jak u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Brak pięknej pogody i nie ma latania,więc wziąłem się za dalszą budowę modelu. Na dzień dzisiejszy,cały model już pomalowałem bazą i porobiłem podziały blach,do robienia linij podziału użyłem markera czarnego 0,5 mm. Teraz jeszcze mam do pomalowania cały model lakierem bezbarwnym półmatowym. Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć z budowy modelu i kołpaka jaki ma być w PZL P11c. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Czy żłobkowanie blach też Masz zamiar jakoś odwzorować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jest to pół makieta więc imitacji blachy żłobkowanej ani nitów nie będę robił,myślę że bez tego model też będzie dobrze latał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czesław Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Henryku piękny modelik jestem dumny że mam takiego kolegę ,lataj nisko i powoli pozdrawiam Czesław. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Heniu chciałem przedstawic moje dzieło jeszcze zostało trochę pracy ,ale powoli damy rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciachoband Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Wow. Zasilany z pocketa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Heniu chciałem przedstawic moje dzieło jeszcze zostało trochę pracy ,ale powoli damy rade Mariusz kołpak śmigła to własna robota czy jakiś gotowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Kołpak to lejek do paliwa a czubek to kołpak zakupiony w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mariusz możesz zapodać fotki z połączenia silników 2x 50ccm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Jak chcesz widziec połączenie silników na ju tubie wpisz silnik modelarski to sobie popatrzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Ok dzięki już znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=akVm9ocR2-I . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Połączenie widać na filmie Jutubie Silnik modelarski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Czyli tym no Panie kawał dobrej roboty . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tylko nie panie mysle że da rade podobny tylko bez przekładni mam w Wildze 15kg daje sobie rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Tylko nie panie mysle że da rade podobny tylko bez przekładni mam w Wildze 15kg daje sobie rade Jak możesz to zapodaj mi na PW zdjęcia tej Wilgi bo mam w planach budowę tego modelu z zastosowaniem silnika z piły łańcuchowej 2 X 45ccm . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariopilot Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Film na ju tubie Wilga prezesa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Budowa modelu prawie że dobiegła do końca,pozostało tylko do zrobienia kilka drobnych elementów i montaż silnika,ale co do silnika to zaszły zmiany,zamiast ołowiu to będzie silnik DA 50 z rozrusznikiem,rozrusznik dopiero zamówiony wczoraj w Chnach więc muszę troszkę poczekać z oblotem. Teraz kilka zdjęć jak się prezentuje moja P11c,ale nie jest zmontowana do kupy,więc trzeba sobie wyobrazić jaka będzie w całości. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Piękny, tylko taki bezbronny, coś nie widać żadnej armaty we wnękach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 I bardzo słuszna uwaga Arka. Gdybyś chciał Heniu wiedzieć , jak te strzelby w oryginale wyglądały to tu masz fotkę: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi