SiZeR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam nurtuje mnie pytanie co powinienem posiadac aby nazwac mini warsztat zwany modelarnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 To zależy z czego chcesz budować, zpianki, balsy? Zawsze przyda się skalpel i ostre nożyki do tapet, lutownica. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiZeR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Raczej z tego i tego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Na pewno kombinerki, jakieś śrubowkręty lutownica, pistolet na klej , skalpel, nożyczki, jakieś przyrządy do mierzenia np. linijka, ekierka, piła włosowa, brzeszczot, papier ścierny, wiertarka, jakieś ołówki czy długopisy do zaznaczania czegoś na piance/balsie. Wymieniłem to, co widziałem na moim stole, który służy mi jako miejsce do robienia modeli 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 listwa aluminiowa jako liniał do cięcia pianki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiZeR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dzięki bardzo za pomoc A jakie ziarna na tych papierach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macowca Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Może być od 80 do 220 a do bardzo drobnych prac papier o jeszcze większej liczbie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam nurtuje mnie pytanie co powinienem posiadac aby nazwac mini warsztat zwany modelarnia Jak zaczniesz budowę, to szybko dojdziesz, czego Ci brakuje - a o tym, co powinno się znaleźć w każdej modelarni, można pisać godzinami 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiZeR Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak zaczniesz budowę, to szybko dojdziesz, czego Ci brakuje - a o tym, co powinno się znaleźć w każdej modelarni, można pisać godzinami A i tak zawsze będzie za mało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Witam nurtuje mnie pytanie co powinienem posiadac aby nazwac mini warsztat zwany modelarnia Tak na mój gust to "modelarnią" nazwałbym pomieszczenie, lokal, budynek...w którym przede wszystkim buduje się modele, niezależnie od wyposażenia, czy innych dodatkowych funkcji pełnionych przez wyżej wymienione. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiZeR Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Pomieszczenie juz mam i zaczynam zbierać narzędzia zdjecia wstawie popoludniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Przejrzyj różne relacje z budowy na forum i na pewno zaraz coś Ci wpadnie w oko, a to szpilki modelarskie, to te bardziej podstawowe jak kątomierz itp. Jeżeli chcesz budować i z tego i z tego na pierwszy rzut zadbałbym o PROSTĄ deskę montażową (w sensie nie krzywą i nie wypaczoną ). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Właśnie odkryłem, że moje przykładnice (3 z 4) nie mają konta prostego. Przejrzałem w sklepie półkę z tanimi przykładnicami i to samo... Przycięta deska meblowa jest dokładniejsza... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zaraz mi się przypomina pół dnia spędzone w markecie budowlanym żeby znaleźć metrową metalową linijkę .. nie jej znalezienie było problemem a znalezienie tej prostej to samo miałem z różnymi listwami, setki przerzucałem i przykładałem do wcześniej wyselekcjonowanej linijki. Ludzie patrzyli na mnie jak na debila, ale ja dalej zaparcie buszowałem w listwach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Ja właśnie również przymierzam się do stworzenia takiego miejsca. Ale całość dokładam na wiosnę bo pomieszczenie nie jest ogrzewane a drzwi wejściowe są tak szczelne ser szwajcarski :-D Ale co się dziwić jak to stary letniak :-) Generalnie będzie dobre miejsce na cieplejsze pory roku. Condo sprzętu to na swoim przykładzie przekonałem się że potrzeba to najlepsza lista niezbędnych akcesoriów do budowy czy też składania modelu. ~ wysłane z LG P760 przy użyciu Tapatalk ~ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Na długą linijkę najlepiej nadaje się profil aluminiowy L, na pewno by był prosty. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 faktycznie znaleźć w sklepie prosty liniał dobry kątomierz czy poziomnicę jest niezwykle trudno albo drogo. Ją też szukałem w sklepie tej prostej i nie znalazłem! Zaś co do modelarani to mam śliczną i wypasioną półka na piwo też jest (ponad 40 lat na to czekałem aż mam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2014 Te maszynowe płaskie albo ze stopką, i z normą DIN xxx/x z pewnością będą miały kąty proste. http://allegro.pl/ka...3830880374.html ( http://allegro.pl/materialy-i-akcesoria-przyrzady-pomiarowe-121432?order=p&string=k%C4%85townik&search_scope=category-16696 ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 16 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2014 Nie zapomnij o miejscu na gotowe modele. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi