cZyNo Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 no bo ja wiem. modele F3F tez tam są oblatywane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 No bardzo ciekawe, chyba na drzewach musicie siedzieć Z gumy to chyba tylko właśnie oblot i czysta rekreacja. Ja mało jeżdżę po polskich lotniskach, ale Wilcze to jeden z lepszych miejsc na modelarstwo. Teren rewelacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Niejaki Leszek właśnie tam oblatuje swoje modele f3f. Wczoraj np evo A dziś we Wrocławiu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Dziś jeszcze się ponudziłem i trochę poklikałem w aparaturze. Kolejne loty chyba dopiero w Bielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Jurek, szkoda że nie dałeś znać. Dzisiaj z Konradem mieliśmy trening - w trochę innej miejscówce. Na Brodzką jak widzę masz bliżej i w tajemnicy szykujesz się na MP to chyba ma wznios na końcówkach i nie jest V-ka? A co to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 To dopiero drugi dzień lotów tym czymś. W związku z tym, dopiero model z grubsza ustawiałem. A to najlepiej robić w ciszy i spokoju powyginałem skrzydła i urwałem jedna Vke. I już nowy model gotowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Z daleka fajnie wygląda. Jest czerwony kolor więc już mi się podoba. Za 2 tyg. pomacamy i pooglądamy tą maszynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Stara, mała, wiekowa i z innej bajki. Ale z grubsza lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Jurek, jak na Brodzkiej znajdziejsz chętnych modelarzy do pomocy w charakterze sędziów chronometrażystów to potrzebujemy 3-4 chłopaków. Oferujemy szkolenie z sędziowania F5J, udział w zawodach Mistrzostwa Polski F5J w roli sędziego liniowego oraz obiad/wodę w każdy dzień zawodów. Ludzie potrzebni na 2 i 3 czerwca. Kontakt przez PW. Nie mam kontaktu do Krzyśka Kiermackiego - a wiem, że On tam lata ze swomi uczniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 6 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Wczoraj indziej nikogo nie było. Ja tam pierwszy raz od kilku lat latałem bo jest trawka Łap Wodza - Wojtka. Może on coś Ci pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Popołudniowe latanie. Dwa bitki i Respect Evo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 11 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Nie tylko my dziś latamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 jakoże mimo dwóch podejść nie udało mi sie polatać pierdol-otem w warunkach neutralnych (bo ciągle wiało we Wrocławiu) to przed zawodami na zboczu (na których nie wiało) nadarzyła sie doskonała okazja. No i poleciałem....dwa kilometry od morza (luba zatoki jak ktoś woli). Pierwszy start to trymowania wszystkich faz lotu do tych warunków. Drugi to sprawdzenie tego co udało mi się ustawić do tej pory. Starty były na około 160m, ale tam była chmura i nie było widać modelu, więc obniżałem się poniżej podstawy chmur, do jakiś 130m. Potem było coś widać. Nudy straszne, ale model jakoś tam lata. Aha-lot był o 8 rano i przy zerowym wietrze. I tylko niskie chmury jak to wyżej napisałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Trochę zazdrościliśmy kolegom z innych klas szybowcowych ostatnich wyników na zawodach Pucharu Świata i Eurotouru, to i nam zboczeńcom udało się zmobilizować. I zawody w 3Citi zakończyły się bardzo dobrym wynikiem dla większości kadry:Ja byłem pierwszy, trzeci był Andrzej Klusek (jak i ja z Aeroklubu Wrocławskiego-czyli swój człowiek) a czwarty był nasz junior Antek Kania A jedenasty z malą stratą do 9go miejsca był Marcin z RCTeamKęty A po zjedzeniu rybki i przespacerowaniu sie po zatoce, udałem sie sprawdzić jak lata pierdo-lot po wstępnych ustawieniach na wietrze. Była godzina 17ta, słoneczny dzień a wiatr 5-6m/s. No i latadło bez napinki lata tak: Pierwszy lot zapoznawczy z terenem, w drugim sprawdzałem jakie fazy lotu i jaki styl mojego koślawego latania będą najwłaściwsze. ŚĆ nie chciało mi się zmieniać. Planowałem kilka lotów, ale to było takie nudne że zrezygnowałem po tych dwóch. No kurcze nie wiem jak ja przeżyje na tych zawodach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Browar i coś tam jeszcze oraz wyborowe towarzystwo górali ze Skoczowa i BB pomoże w przetrwaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 nie pije jak latam w Bielsku i Skoczowie nie ma gorali. Są co najwyżej tacy którym coś sie wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 A jedenasty z malą stratą do 9go miejsca był Marcin z RCTeamKęty Fajnie że Marcin "punktuje"-gratulacje, ale niestety z RC Team Kęty go raczej już nic nie łączy poza starymi znajomościami i naklejką na klapie . To takie małe sprostowanie,może przykre ale jednak prawdziwe . Edit.Może przesadziłem,mentalnie na pewno jest z Nami a może kiedyś i wróci na "stare śmieci". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a74BACK Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 https://www.youtube.com/watch?v=h1PfrmCGFnk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 bardzo lubie ten film brzydalu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 W Toruniu nawet fajne miejsce. Sporo połamanych Smigieł na ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi