TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Potrzebuję kółko z rantem fi 6mm z dziurką 3mm oraz linkę. Gdzie się porządną cienką linkę kupuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 w wędkarskim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Plecionka wędkarska świetnie się sprawdza. Marka Power Pro jest niezawodna i w miarę przystępna cenowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 W wędkarskim to raczej żyłka. Modelarze szkutniczy zapewne takie linki do wantów mają. Bo jak widzisz, ster kierunku zamierzam napędzać linką, dwustronnie, przez kółko schowane w kadłubie. Wiem, jestem szalony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 ...Bo jak widzisz, ster kierunku zamierzam napędzać linką, przez kółko schowane w kadłubie. Wiem, jestem szalony. Czyli, że kółko w osi zawiasu? Kółko opasane linką której oba końce będą mocowane na orczyku serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Przemku, dokładnie tak planuję. Tylko kółko musi być malutkie, bo kadłub będzie miał średnicę wewnętrzna w tym miejscu fi 7mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Ino trzaby to kółeczko z raz a najlepiej dwa owinąć linką. Mam takie małe kółeczka nylonowe, które w różnych urządzeniach robiły za koła pasowe pod "gumkę". Pytanie mam też jedno. Czy belka ogonowa i mocowanie reszty elementów napędu steru będzie na tyle sztywne aby linka się nie luzowała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Belka będzie sztywna, bo zamówiłem zwijaną na stożku z tkaniny węglowej. Rurki węglowe się nie nadają, są ciężkie i mało sztywne. A kółeczko zaraz sobie wytoczę na wiertarce z buku I następnie pokryję go przeciwślizgowo kalafonią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PK999 Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 W takim razie powodzenia w budowie. Lubię nieszablonowe rozwiązania. Z niecierpliwością oczekuję na foto-dokumentację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Tomku, linka jak najbardziej w wędkarskim, tak jak Robert radzi. Ale pytaj o plecionkę, nic mocniejszego nie znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dokumentacja: Najpierw zrobiłem wklejki ze sklejki 1mm: DSCN7741 by TeBeWAW, on Flickr Potem przygotowałem środek kanapki. wzmocnienia sklejkowe mają wyciętą Dremelkiem szczelinę 1,5mm. Przewidziałem popychacz węglowy 1mm. Snapy powinny zmieścić się w przestrzeni 6mm. DSCN7743 by TeBeWAW, on Flickr Poszło pod prasę, klejone Soudalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 kup zestaw pull pull np taki: http://www.rcskorpion.pl/towar/pull-pull-system-micro-dubro/ bedziesz mial fachowa stalowa linke z elementami do zacisniecia, mam cos takiego w Wayfarerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Eeee, z gotowca? W zasadzie tylko linki potrzebuję, resztę już mam. Pójdę w poniedziałek do wędkarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Stalowe linki z zaciskami też można kupić w wędkarskim. Trzeba pytać o zestaw do samodzielnego robienia przyponów na ryby drapieżne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Zacisków nie potrzebuję. Pożądam tylko cienkiej linki giętkiej (promień 2,5mm) i nierozciągliwej. Z tych nerwów (bo schnie) pójdę sobie wytoczyć kółko o średnicy 6mm z rantem 0,3mm. Z buku Poziomy do pionowego to chyba najlepiej żywicą kleić, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 ciekawe czy w wedkarskim to 13 zeta kosztuje ja bym tam buka olal i z laminatu wycial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 27 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Dukeroger, bo to wszystko przez Ciebie Miał być motylek, ale zacząłeś szczuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilDudek Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 W razie potrzeby mogę podesłać kilka metrów plecionki bo mam trochę wolnej. 0.15mm około 5kg wytrzymałości na węźle, w rękach nie idzie tego urwać ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 ja tak zawsze mam tomku, ale jakie fajne sa efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 NASTIK przegrał. Patrząc na tracking GLS-u jutro przybędzie belka kadłubowa z horejsi.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi