coster Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 dzisiaj kurier przywiuzl mi takie cos mysle ze bedzie dobre na sam koniec zostawilem silnik zaraz bede podlaczac dzisiaj kurier przywiuzl mi takie cos mysle ze bedzie dobre na sam koniec zostawilem silnik zaraz bede podlaczac wlasnie wszystko podlaczylem znaczy podwozie i klapy narazie cieszylem sie jak glupi ze wszystko chodzi:) hehe teraz moge zamykac skrzydla i przygotowywac model do malowania i nastepnie czas sie zabrac do nastepnego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 witam ponownie w skrzydle nastapily male zmiany musialem zrezygnowac z napedu klap za pomoca jednego serwa po wielu prubach i wycieciu iles tam orczykow ruznych rozmiarow postanowilem zrobic po serwie na klape teraz wszystko dziala tak jak powinno:) lotka zostanie wyazurowana i oklejona bo za ciezka jest , zostal tez wklejony dodatkowy dzwigar w skrzydlo ,zrobilem go z listwy samby teraz sjrzydlo jest sztywniejsze w tym tygodniu mysle ze spit bedzie zakonczony i bede szykowal sie do malowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 wneka podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Planujesz jakiś dostęp do serw w skrzydle ? A robota to pierwsza klasa .. bardzo mi się podoba to co robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Planujesz jakiś dostęp do serw w skrzydle ? A robota to pierwsza klasa .. bardzo mi się podoba to co robisz oczywiscie ze bede robil dostep do serv lotka wyazurowana druga sie robi zdjecia marnej jakosci robione tabletem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 witam po dluzszej nieobecnosci spit sie robi skrzydla juz prawie zakonczone wieczorem postaram sie wrzucic jakies zdjecia calosc wazy z elektronika 2200g bez silnika czy ktos moze powiedziec czy ten silnik sie nada czy trzeba mocniejszy http://www.a2pro-online.com/3625-kv-650.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 postepy w budowie, na dniach skrzydla beda zakonczone i czas na malowanie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 21 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 no i w końcu zakończone skrzydło teraz tylko obszliwowac i obkleić japonką i bede szykowal do malowania za rada bartka zakupilem silnik turingy G46 oraz nowy pakiet 3300mAh i oraz ostatni zakup smiglo ale to narazie zostawie na sam koniec jak juz bedzie wszystko skaczone 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 21 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 masz juz jakis wzor malowania na oku, Seba super model bedzie moze kiedys jak bede w Gennevillers to podjedziesz i go pokazesz osobiscie , pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 22 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 własnie doszedł silnik i nowy pakiet myślałem ze trochę mniejszy będzie biorę się za oklejanie skrzydeł japonką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 23 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 to bedzie malowanie mojego spita troche odmienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 "to bedzie malowanie mojego spita troche odmienne" Aaaa! Moje oczy! Oślepłem! Oślepłem! Czy jeszcze kiedyś zagram na skrzypcach..? P.S. Sebastian, nie odważysz się, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 wszystkie spity malowane jednakowo a moze dla odmiany tak by pomalowac ,no ale jesli sie upierasz to bedzie taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Twój model, Twój wybór. Ja lubię nieszablonowe malowania, z tym, że to co chcesz jest trochę nudne jak dla mnie. Jeden kolor, z białym statecznikiem. Przypomina mi malowanie Aircobry. Tu masz stronę z rożnymi malowaniami: http://wp.scn.ru/en/ww2/f/52/1/0 Swoje modele wybieram i maluję w barwy za którymi kryje się jakaś ciekawa historia. Moja propozycja to malowanie Czechosłowackie np takie dla spitfire SL633 jego historia robi wrażenie :http://historicflight.org/hf/collection/spitfire/spitfire-backstory/ lub jakieś malowanie pustynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 24 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 zdecydowalem sie na takie malowanie na dniach przyjdzie z HK regiel taki zamowilem https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__36432__Turnigy_AE_65A_Brushless_ESC_EU_warehouse_.html troche przeplacam bo zlozylem 3zamowienia w ciagu tygodnia i trzy razy zaplacilem przesylke jeszcze tylko smiglo tylko ze nie moge znalesc bede musial sie przejechac do sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 24 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 czyli Polskiej szachy nie będzie no nic Twój model Twoje malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 25 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 jeszcze tylko smiglo tylko ze nie moge znalesc bede musial sie przejechac do sklepu Witaj Sebastian, w kwestii śmigła, polecam Ci wyważenie go oraz wyważenie kołpaka. Wyobraź sobie jeżdżenie autem z niewyważonymi kołami.... z modelem jest podobnie. Jeżeli nie lubisz tej procedury to najlepiej wyważone fabrycznie śmigła to Xoar i Graupner. Ja latam na APC i szczęka mi odpadła jak po paru latach latania bez wyważania zabrałem się za wyważanie. Niektóre APC są prawie idealne, a niektóre mocno niewyważone. Od jakiegoś czusu używam tego produktu (cudeńko), wyważa śmigła, kołpaki, koła, śruby, turbiny i to w różnych nawet największych rozmiarach: http://www.modele.sk...=p.cdate&od=ASC Dla ciekawości: to też warto zobaczyć (fragment o kontrolowaniu długości łopaty) Generalnie modele lata ciszej, płynniej, szybciej... analogia jak w aucie. Konstrukcja modelu, łożyska silnik mniej się zużywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 26 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 trochę się zdenerwowałem dziś bo zamiast kupić szpachlówkę w spraju kupiłem farbę podkładowa i dopiero po pomalowaniu skrzydeł zobaczyłem ze coś się za bardzo świeci no i teraz zonk nie wiem czy zrywać japonkę i odnowa obklejać czy przeszlifować i malować w kolor ale zostaną nierówności a to strasznie wygląda czy prysnąć na to jeszcze szpachlówkę a to się wiąże z zwiększeniem wagi szydeł nie wiem co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Co to za podkład i szpachlówka, które stosujesz (miałeś zastosować)? Napisz coś więcej. Szpachlówka natryskowa jest często stosowana jako podkład. Samo świecenie się podkładu chyba nie jest problemem, co? Poza świeceniem, jak wygląda powierzchnia po pomalowaniu tym podkładem? Wyrównało trochę powierzchnię Czy nie można jej prysnąć jeszcze raz i przeszlifować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Przeszlifuj ten podkład traktując go jako szpachlówkę. Nie zrywaj japonki, bo dopiero wtedy narobisz sobie kłopotu. Osobiście bardzo rzadko stosuję szpachlówkę. Wystarczy odpowiednio zacellonować pokrycie, a zamiast szpachli w sprayu, używam cellonu zmieszanego z talkiem. Na to podkład i farba właściwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi