polpakpol Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Będzie Pan testował szybowanie modelu ?? Wiadomo że rzucać gotowym prototypem te pewne uszkodzenie modelu, ale pobiegać z nim w ręku chyba można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Za "Pan" masz w łeb ;-) Nie, nie będę testował rzutów z ręki "ala Robertus", bo ten model jest chyba za szybki na takie eksperymenty. Po prostu przygotuję się na ile potrafię i polecę. Uprzednio zrobię próby kołowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 W takim razie Tomku czekam niecierpliwie na oblot ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 "Oblot, oblot.." ... Dajcie się nacieszyć modelem przed rozwałką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Dobrze będzie, kilka ząbów na trymerze i będzie latał za ręką pilota. a do wiosny wystrugasz sobie ładniejsze Piadżio, z laminatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Bez paniki, w Su-22 mam obciażenie skrzydła 60g/dm2 i ląduję w miejscu. A jak ma ok 40 to juz w ogóle normalnie. Można bez klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Myślę, że może dać zrobić oblot komuś już doświadczonemu ?. Silniki pracują współbieżnie czy przeciwbieżnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Silniki pracują przeciwbieżnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Znalazłem przepięknie zrobiony model 3D Piaggio Avanti II. http://www.mikejamesmedia.com/p180_09_02.html Ale 350USD to trochę dużo dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Pogadaj z gościem, tak naprawdę potrzebujesz tylko dobrych rzutów i parę przekrojów. Nie potrzebujesz wymodelowanej umywalki. Chyba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Tak spróbuje zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Tak spróbuje zrobić. Powodzenia! Jakby się udało, miałbyś dużo łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Udało się odpalić oba silniki. Jest moc I wyje jak prawdziwy Piaggio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 KIEDY OBLOT??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Brakło mi koszulek termokurczliwych. Wyjątkowo głupio sobie wymyśliłem prowadzenie przewodów do serw w skrzydłach i do silników, więc trochę mi to czasu zajęło. Byłbym skończył dziś, a tak dopiero jutro. Prawdopodobnie Zatem oblot w czwartek lub piątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Stan na dziś. Zostało polutować kabelki do lotek i klap w skrzydle głównym i zamknąć górę. W zasadzie wszystko w apce zaprogramowane, po końcowym montażu oczywiście będzie końcowy tunning. DSCN7677 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7678 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7679 by TeBeWAW, on Flickr DSCN7680 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Na przedostatnim zdjęciu widać krzywe przednie skrzydło po prawej widać jak opada w dół, nie wiem jak się ono fachowo nazywa... A na 1 zdj, widać jak lewe skierowane jest ku górze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 "Dystorsja obiektywu" Jest proste. DSCN7676 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Moim zdaniem temu modelowi będzie strasznie opadał nos w dół podczas lotu. Obym się mylił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Nie będzie opadał, podeprze się na kanardzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi