TeBe Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Nie dam rady przedłużyć. Na drodze stoi serwo. Rurka alu dochodzi do serwa. Musiałbym wydłubać i wyciąć nowe gniazdo na serwo. Na razie wystarczy mi tak jak jest, ale może zrobię konstrukcyjne, ciut większej rozpiętości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 To fakt jest to problem. Aż się dziwię że jeszcze nie zrobiłeś konstrukcyjnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Było montować kamerę? Teraz znalazłeś sobie problem. Ja bym nie ruszał tego skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dziś z głodu lotów pojechałem na lotnisko mimo złych prognoz. Nie zdecydowałem się oblatywać Wicherka, bo wiało 6-8 m/s, ale stwierdziłem, że trzeba sprawdzić Testera w złych warunkach pogodowych. Było ciężko, ale obyło się bez szkód. Kręcone budzikiem https://youtu.be/tm8WXrYrI28 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Wiatr mu zdecydowanie służy. A ten kurz przy przyziemieniu - bajka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Dziś z głodu lotów pojechałem na lotnisko mimo złych prognoz. Nie zdecydowałem się oblatywać Wicherka, bo wiało 6-8 m/s, ale stwierdziłem, że trzeba sprawdzić Testera w złych warunkach pogodowych. Było ciężko, ale obyło się bez szkód. Kręcone budzikiem https://youtu.be/tm8WXrYrI28 Aś się wyrobił, panie pilocie. Fachura. A i twojemu samolotu, widać, jakoś wiatr specjalnie nie wadził . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Fajnie lata, nie widać, aby było ciężko, lot był płynny.. Robiłeś jakieś testy z kątami albo SC, czy po prostu chciałeś sobie polatać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Jak widać lądowanie nie było łatwe. I to było z włączonym stabilizatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Jak widać Nie widać. Pilot nie pokazał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Fajnie lata, nie widać, aby było ciężko, lot był płynny.. Robiłeś jakieś testy z kątami albo SC, czy po prostu chciałeś sobie polatać. Miałem robić testy z różnymi położeniami SC, ale w tych warunkach nie odważyłem się. Chciałem sobie po prostu polatać. Ale ewidentnie widzę, że muszę zrobić nowe większe skrzydło przednie. Wtedy będę mógł przesunąć SC do przodu i powinien mniej podskakiwać dziobem przy kołowaniu i starcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Lądowanie bardzo ładne. Gdybyś lądował na asfalcie to by tak nie podskakiwało na kępkach trawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie widać. Pilot nie pokazał. Wiem, muszę w końcu przekonać LP, że musimy mieć w końcu kamerę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Ewentualnie aparat z nagrywaniem filmów full hd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 A tak w ogóle to namawiam Kolegów na zrobienie własnego modelu w układzie 3LSC. Szczególnie nadaje się na platformę do FPV i zdjęć lotniczych, ze względu na możliwość umieszczenia sporej masy PRZED płatem głównym. Można grać powierzchnią płata przedniego w zależności od planowanego ładunku. Układ 3LSC jest bardzo wybaczający, i stabilny. Praktycznie nie da się go przeciągnąć. W odróżnieniu od klasycznej kaczki, w którym przednie skrzydło jest sterem wysokości, w układzie 3LSC nie steruje się wysokością za pomocą przedniego płata, co praktycznie wyklucza możliwość wpadnięcia modelu w oscylacje przy użyciu stabilizatora. Chętnie podzielę się zdobytymi doświadczeniami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 W wtorek w południe będzie wiało 10m/s. Przetestuję dzielność maszyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Dziś latałem w Radomiu. Była ładna pogoda, zatem kilka zdjęć w locie. Wieczorem film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 3 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Bardzo ładnie lata, pięknie szybuje i ląduje. Szkoda, że to czarne śmigło z przodu Tomek przykleił na stałe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2015 Film z dzisiejszych lotów na lotnisku Radom-Piastów: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Dziś kurier przywiezie nową kamerkę dziobową do MPA. Może jutro zrobię film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 wygląda jak latający rekin młot śliczne to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi