Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie dam rady przedłużyć. Na drodze stoi serwo. Rurka alu dochodzi do serwa. Musiałbym wydłubać i wyciąć nowe gniazdo na serwo. Na razie wystarczy mi tak jak jest, ale może zrobię konstrukcyjne, ciut większej rozpiętości.

Opublikowano

To fakt jest to problem.

Aż się dziwię że jeszcze nie zrobiłeś konstrukcyjnego  :huh:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś z głodu lotów pojechałem na lotnisko mimo złych prognoz. Nie zdecydowałem się oblatywać Wicherka, bo wiało 6-8 m/s, ale stwierdziłem, że trzeba sprawdzić Testera w złych warunkach pogodowych. Było ciężko, ale obyło się bez szkód. Kręcone budzikiem  ;)

https://youtu.be/tm8WXrYrI28

Opublikowano

Dziś z głodu lotów pojechałem na lotnisko mimo złych prognoz. Nie zdecydowałem się oblatywać Wicherka, bo wiało 6-8 m/s, ale stwierdziłem, że trzeba sprawdzić Testera w złych warunkach pogodowych. Było ciężko, ale obyło się bez szkód. Kręcone budzikiem  ;)

https://youtu.be/tm8WXrYrI28

Aś się wyrobił, panie pilocie. Fachura.

A i twojemu samolotu, widać, jakoś wiatr specjalnie nie wadził ;) .

Opublikowano

Fajnie lata, nie widać, aby było ciężko, lot był płynny..

Robiłeś jakieś testy z kątami albo SC, czy po prostu chciałeś sobie polatać.

Opublikowano

Fajnie lata, nie widać, aby było ciężko, lot był płynny..

Robiłeś jakieś testy z kątami albo SC, czy po prostu chciałeś sobie polatać.

Miałem robić testy z różnymi położeniami SC, ale w tych warunkach nie odważyłem się. Chciałem sobie po prostu polatać. 

Ale ewidentnie widzę, że muszę zrobić nowe większe skrzydło przednie. Wtedy będę mógł przesunąć SC do przodu i powinien mniej podskakiwać dziobem przy kołowaniu i starcie.

Opublikowano

Nie widać. Pilot nie pokazał.

Wiem, muszę w końcu przekonać LP, że musimy mieć w końcu kamerę.

Opublikowano

A tak w ogóle to namawiam Kolegów na zrobienie własnego modelu w układzie 3LSC. Szczególnie nadaje się na platformę do FPV i zdjęć lotniczych, ze względu na możliwość umieszczenia sporej masy PRZED płatem głównym.

Można grać powierzchnią płata przedniego w zależności od planowanego ładunku. Układ 3LSC jest bardzo wybaczający, i stabilny. Praktycznie nie da się go przeciągnąć. W odróżnieniu od klasycznej kaczki, w którym przednie skrzydło jest sterem wysokości, w układzie 3LSC nie steruje się wysokością za pomocą przedniego płata, co praktycznie wyklucza możliwość wpadnięcia modelu w oscylacje przy użyciu stabilizatora.

Chętnie podzielę się zdobytymi doświadczeniami.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziś latałem w Radomiu. Była ładna pogoda, zatem kilka zdjęć w locie. Wieczorem film.

post-14226-0-44424400-1430660808_thumb.jpg

post-14226-0-35914300-1430660820_thumb.jpg

post-14226-0-66162000-1430660834_thumb.jpg

post-14226-0-66421800-1430660844_thumb.jpg

post-14226-0-04416700-1430660856_thumb.jpg

post-14226-0-53772100-1430660867_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.