idfx Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Po dłuższych przemyśleniach i dylematach w wybraniu odpowiedniego modelu zdecydowałem się na budowę Jitterbuga. Jest to model opisany przez producenta jako sport-akrobat. Z lenistwa i chwilowego braku narzędzi do własnoręcznego wycięcia elementów z planów po raz ostatni zdecydowałem się na budowę z KITu / tartaku / wycinanki czy jak to jeszcze się zwie. Krótki opis : Rozpiętość skrzydeł : 1574 mm Długość kadłuba : 1092 mm Masa modelu : 2.94 kg W budowanym modelu obsadzę 4suw ASP .61 W miarę postępów w budowie postaram się uzupełniać sprawozdanie, jednak nie będzie to typowa relacja z budowy jaką prowadziłem w przypadku Michasia Max. Zajmuje to zbyt dużo czasu, rozprasza i nie pomaga w konstruowaniu modelu. Wszelkie uwagi mile widziane. CDN. (czekam na paczkę z elementami do budowy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Jak sie zmiescisz w tej wadze to będziesz zadowolony. Miałem Cheeroke w tej wadze i z tym silnikiem i było pięknie. Powodzenia! Wysłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Wciąż robię podstawowe błędy (nadmiar kleju, żywica zamiast CA, tam gdzie według mnie powinno być "mocniej" itd.) Więc zakładam wagę nieco wyższą niż producenta. Nie wiadomo też jaki konkretnie silnik (waga) uwzględnił. Mimo wszystko do 3.2 kg z tym silnikiem będzie niezła zabawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ponieważ to kit więc - przynajmniej mnie - powierzchnie wychodzą zawsze trochę większe co wpływa korzystnie na obciążenie powierzchni. Sprawdź ile to w Twoim wychodzi. skrzydła widzę masz proste więc po jednym lub dwa żebra dodajesz i już masz większa powierzchnię. Gdy robię spływy to cieciwa też często wychodzi większa - stąd to co napisałem wyżej. Też mam taką zdolność, że modele wychodzą mi cięższe ale za to solidne co było widać na nie jednym filmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Właśnie otrzymałem plany. Wycinanka będzie wysłana drugą paczką. Mają chwilowe opóźnienie i do końca tygodnia ma być. Niestety za robotę się będę mógł zabrać za dwa tygodnie bo w poniedziałek zaczynam urlop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Już widać oszczędności w masie : ażurować tam gdzie to możliwe boki kadłuba, konstrukcyjny statecznik poziomy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Tartak dalej nie dotarł :-( nie ma tego złego ... Odpalilem silnik. Po opanowaniu emocji go dotarlem i mając pierwszego 4suwa jestem zachwycony. Myślę, ze jutro max środa zaladuje filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2014 :(Wiele razy pisałem, że te bo akurat mam ten i FS 80 uruchamia się baaaardzo łatwo. Wczoraj czy przed wczoraj odpalałem FS 61 po chyba 3 latach leżakowania. Odpalił od pierwszego zakręcenia i to na "zleżałym" od kilku lat paliwie. Ktoś niedawno pisał, że po sezonie staje się bezużytecznym. dobrze, że moje z 12 litrów o tym nie wie . Pisałem, że model może być trochę przyciężki jak na ten silnik, a okazało się, że mój Vicomte III jest jeszcze cięższy - 3,3kg bez paliwa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Nieźle .. kitu dalej nie mam. Przy zamówieniu była gwarancja dostawy w 3 dni jeżeli jest zaznaczony "in stock". Był, po moim zakupie dalej jest, co świadczy że mają więcej sztuk, ale .. W związku z długim (bo omal 3 tygodnie) oczekiwaniem napisałem do nich i spotkało mnie zaskoczenie. "Ponieważ woodpack okazał się zbyt duży, producent pracuje nad rozwiązaniem problemu by dotrzymać odpowiedni standard wysyłki RoyalMail". Co za bzdurne wytłumaczenie .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 15 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Poniedziałek .. myślałem, że się w końcu odezwą i d...pa .. z braku zajęć zabrałem się za porządkowanie deski montażowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Wow !! Paczka wysłana Afternoon Kacper, Following my email last week. I can confirm your outstanding items have been dispatched today. Please accept my apologies in the delay. Kind Regards, Yasmin Prince Customer Service Supervisor MyHobbyStore Retail Ltd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 No to czekamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 16 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Nic nie mów .. już sobie włosy z głowy rwałem. Jeżeli są słowni to jutro max czwartek powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 16 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Będzie dobrze, teraz to juz pójdzie z górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Koniec deprechy Można się brać za robotę. Zestaw wycięty a nie wypalany, więc już odejdzie czyszczenie krawędzi. EDIT: Ja pierd.... Nie ma żadnej instrukcji, nie mam pojęcia co do czego Jest tylko lista elementów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Plan masz przecież, są tam zaznaczone elementy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Miesiąc czasu opóźniali wysyłkę, bo nie mogli dotrzymać standardu opakowania ... no to się postarali .. eee. Pomiędzy elementami leżały jakieś syfy i efekt jest taki : Całość w kilku miejscach była zaciśnięta gumami i efekt taki : Będę miał zabawy ze szpachlowaniem bo pod folią będzie to ochydnie wyglądać .. No tak .. o planach już dawno zapomniałem, dzięki Robert Chyba jakaś lipa ... ale to nic dziwnego znając moje szczęście. Zamówiłem drugą opcję ze sklepu - całkowity komplet elementów a nie ma np. ścianek kadłuba. Jedyne elementy ze sklejki to drobiazgi : Foirmatki są dużo mniejszej szerokości jak boki kadłuba : Coś mi tu za bardzo nie pasuje ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 17 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Mnie też coś tu nie pasuje - nawet wiem co...Żadna fotka z dzisiejszego wpisu nie otwiera mi się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Hmmmm dziwne ... Z tego co wiem u Roberta się otwierają bez problemu bo gadaliśmy dopiero na gg. EDIT: Poczekajmy chwilę, jak będą problemy to poprawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi