Skocz do zawartości

Su 29 elektro-1250mm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Odpisalem na pw. Bez polskich znakow bo pisze ze smartfona.

Opublikowano

Jutro z rana wrzucę kolejne screeny. Dziś wróciłem do domu po całym tygodniu tyrki- dosłownie przed 5-oma minutami i padam na pysk.

Opublikowano

Pada na,, pysk,, i tak sie udziela na forach to podziwiam w Sławku bo też jeżdże na delegacje.wiem jestem nowy ale na forum jako anonim od ok 5 lat i obserwuje Sławka projekty, postępy w projektowaniu i bez wazeliny ściekającej z ust- pełen szacunek dla Sławka.Ten projekt bije na łeb na szyje projekty PA do których wagowo Sławek sie odnosi często.Latam Addicationem i mam jakieś małe odniesienie do tej sztukateri jaką Sławek teraz prezentuje.Ten post napisałem bo niemogłem wytrzymać żeby Mistrza niepochwalić :)

Opublikowano

Pada na,, pysk,, i tak sie udziela na forach to podziwiam w Sławku bo też jeżdże na delegacje.wiem jestem nowy ale na forum jako anonim od ok 5 lat i obserwuje Sławka projekty, postępy w projektowaniu i bez wazeliny ściekającej z ust- pełen szacunek dla Sławka.Ten projekt bije na łeb na szyje projekty PA do których wagowo Sławek sie odnosi często.Latam Addicationem i mam jakieś małe odniesienie do tej sztukateri jaką Sławek teraz prezentuje.Ten post napisałem bo niemogłem wytrzymać żeby Mistrza niepochwalić :)

Kurcze, dzięki za dobre słowo ale wiele w tym przesadyzmu.

Wojtek, pośpieszyłeś się z tym pokrywaniem. Najpierw należy skleić całe pokrycie skrzydeł a potem je przeszlifować papierem 300-500. Tak przygotowany prefabrykat kleimy na skrzydło.

Opublikowano

Ups.... To dopiero pierwsze skrzydło i pierwsza strona, więc do następnych części poczekam na instrukcję. Ewentualnie zamówię jeszcze jeden komplet skrzydeł :)

Opublikowano

Nie no, bez przesady. Dokończ to pokrycie a resztę zrób  jak napisałem. Vortexy wkleja się po pokryciu modelu folią - te małe elementy w kesonach.

Opublikowano

Pokrywasz całe skrzydło i lotkę. Potem odcinasz skrzydło od stołu. Następnie lotkę od skrzydła i pokrywasz drugą stronę. Ewentualnie możesz odciąć lotkę po pokryciu drugiej strony.

Opublikowano

Dobra, skrzydła będę powoli robił w "międzyczasie" a tymczasem poproszę o dalsze wytyczne odnośnie kadłuba :)

Opublikowano

Miałem problem z dostępem do sieci przez kilka dni. Wieczorem odpowiem na wszystkie PW i wrzucę kolejne rysunki.

Opublikowano

Panie Sławku, jakiej  średnicy są te  węglowe  pręciki  w  dolnej  części  kadłuba ? Coś  nie mogę doszukać  się tej  informacji :(

Zastanawiam się właśnie czy w swojej Katanie z Artexu nie  podmienić tych  "dziwnie/ciężko" wyglądających  podłużnic  balsowych właśnie na pręciki ;]

Z  góry  dziękuje za  doinformowanie :D

Opublikowano

Wracając do Su.  Na screenach przedstawiłem ostatnie z elementów w tylnej części kadłuba które należy wkleić przed klejeniem górnej części czyli "garba' i zakończenia w okolicach statecznika pionowego.

Ehh, w screenie nr 1 wkradł się błąd: w przedostatnim zdaniu podszlifujemy oczywiście statecznik pionowy a nie poziomy- chodzi o miejsce gdzie będzie się stykał z łożem podwozia.

Opublikowano

Szczęka mi opada po każdem poście Sławka.poprostu niewidziałem tak świetnie przemyślanej konstrukcji w polskim modelarstwie.podziwiam i podziwiam :o

Opublikowano

Hehehe, przesadzasz. Po prostu nie mam możliwości śmiecenia w domu w Ostrowcu i Warszawie więc staram się żeby laser zrobił za mnie wszystko co możliwe.

Opublikowano

Szczęka mi opada po każdem poście Sławka.poprostu niewidziałem tak świetnie przemyślanej konstrukcji w polskim modelarstwie.podziwiam i podziwiam :o

Składa się super. Nie poprzestawaj na podziwianiu, tylko zamawiaj :)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.