Gość Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Czesc. Odpisalem na pw. Bez polskich znakow bo pisze ze smartfona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 A jakaś instrukcja dla mnie na dziś Sławku? ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Jutro z rana wrzucę kolejne screeny. Dziś wróciłem do domu po całym tygodniu tyrki- dosłownie przed 5-oma minutami i padam na pysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Pada na,, pysk,, i tak sie udziela na forach to podziwiam w Sławku bo też jeżdże na delegacje.wiem jestem nowy ale na forum jako anonim od ok 5 lat i obserwuje Sławka projekty, postępy w projektowaniu i bez wazeliny ściekającej z ust- pełen szacunek dla Sławka.Ten projekt bije na łeb na szyje projekty PA do których wagowo Sławek sie odnosi często.Latam Addicationem i mam jakieś małe odniesienie do tej sztukateri jaką Sławek teraz prezentuje.Ten post napisałem bo niemogłem wytrzymać żeby Mistrza niepochwalić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 W międzyczasie dłubałem co nieco przy skrzydle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pada na,, pysk,, i tak sie udziela na forach to podziwiam w Sławku bo też jeżdże na delegacje.wiem jestem nowy ale na forum jako anonim od ok 5 lat i obserwuje Sławka projekty, postępy w projektowaniu i bez wazeliny ściekającej z ust- pełen szacunek dla Sławka.Ten projekt bije na łeb na szyje projekty PA do których wagowo Sławek sie odnosi często.Latam Addicationem i mam jakieś małe odniesienie do tej sztukateri jaką Sławek teraz prezentuje.Ten post napisałem bo niemogłem wytrzymać żeby Mistrza niepochwalić Kurcze, dzięki za dobre słowo ale wiele w tym przesadyzmu. Wojtek, pośpieszyłeś się z tym pokrywaniem. Najpierw należy skleić całe pokrycie skrzydeł a potem je przeszlifować papierem 300-500. Tak przygotowany prefabrykat kleimy na skrzydło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ups.... To dopiero pierwsze skrzydło i pierwsza strona, więc do następnych części poczekam na instrukcję. Ewentualnie zamówię jeszcze jeden komplet skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Nie no, bez przesady. Dokończ to pokrycie a resztę zrób jak napisałem. Vortexy wkleja się po pokryciu modelu folią - te małe elementy w kesonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Powiedz mi tylko jedno - co z lotką? Kiedy ją odciąć czy coś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Pokrywasz całe skrzydło i lotkę. Potem odcinasz skrzydło od stołu. Następnie lotkę od skrzydła i pokrywasz drugą stronę. Ewentualnie możesz odciąć lotkę po pokryciu drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Dobra, skrzydła będę powoli robił w "międzyczasie" a tymczasem poproszę o dalsze wytyczne odnośnie kadłuba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Miałem problem z dostępem do sieci przez kilka dni. Wieczorem odpowiem na wszystkie PW i wrzucę kolejne rysunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Panie Sławku, jakiej średnicy są te węglowe pręciki w dolnej części kadłuba ? Coś nie mogę doszukać się tej informacji Zastanawiam się właśnie czy w swojej Katanie z Artexu nie podmienić tych "dziwnie/ciężko" wyglądających podłużnic balsowych właśnie na pręciki ;] Z góry dziękuje za doinformowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Te pręty mają 2,5mm średnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matrik123 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Dziękuje ;] Żeby nie było, że nikt tu nie zagląda... Co chwile zerkam co tu czarujecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Pręty potrzebne bo czasem balsa jest tak mięka , że kadłub w Katanie potrafi pęknąć za skrzydłem .Napisałem coby nie odrywać Sławka od rysowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Wracając do Su. Na screenach przedstawiłem ostatnie z elementów w tylnej części kadłuba które należy wkleić przed klejeniem górnej części czyli "garba' i zakończenia w okolicach statecznika pionowego. Ehh, w screenie nr 1 wkradł się błąd: w przedostatnim zdaniu podszlifujemy oczywiście statecznik pionowy a nie poziomy- chodzi o miejsce gdzie będzie się stykał z łożem podwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Szczęka mi opada po każdem poście Sławka.poprostu niewidziałem tak świetnie przemyślanej konstrukcji w polskim modelarstwie.podziwiam i podziwiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Hehehe, przesadzasz. Po prostu nie mam możliwości śmiecenia w domu w Ostrowcu i Warszawie więc staram się żeby laser zrobił za mnie wszystko co możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Szczęka mi opada po każdem poście Sławka.poprostu niewidziałem tak świetnie przemyślanej konstrukcji w polskim modelarstwie.podziwiam i podziwiam Składa się super. Nie poprzestawaj na podziwianiu, tylko zamawiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi