skrzydlaty smok Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Albo jest juz motywacja na koejny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Lepiej przesun pakiet do przodu. Szkoda zbędne gramy wozić jak Sie da wyposazenim wywazyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Jakie gołe kanały? To ma jeszcze mixer V-Tail Też używam tego "wynalazku", i też wychylenia sterów zmiejszam na orczyku serwa. Ważne że lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Mój Magnum wystrzelał wszystkie pociski i skończył dziś żywota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Silnik wyzionął ducha ?? czy co go skończyło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Cały model. Skrzydło na 3 części, kadłub to samo, elektronika działa Ale to chyba nie koniec mojej przygody z modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 4 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 U mnie pada deszcz,wiec nici z latania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 A u nas wczoraj i dziś nie padało i lataliśmy. Magnum po naprawie spisuje się dobrze. W Toruniu koledzy budują już dwa kolejne Magnum a i ja mam już zaczętego kolejnego a może nawet dwa Model bez lotek do akrobacji się nie nadaje ale da się nim zrobić pętlę, spiralę a nawet ranwers i wywrót szybki. Z lotem na plecach jest pewien problem ale myślę, że to kwestia wprawy. Murdock napisz coś więcej jak rozbiłeś swojego Magnum, jestem mało doświadczonym modelarzem ale wydaje mi się, że ten model lata sam byle mu nie przeszkadzać Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty smok Opublikowano 5 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 To fajnie masz.Ja niestety mam tylko niedziele na nauke latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Chciałem zrobić ciasny nawrót jakieś 5m nad ziemia, ale mój napęd jest na styk i z braku mocy nie wyciagnalem modelu. Zrobił piękna spiralę do ziemi. Jak bym miał że 2m wysokości więcej to bym wyszedł z tego bo model klapnal mocno na brzuch. Tak że dużo nie brakowało a model byłby caly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 6 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 No to zrobiłeś to samo co mój syn On też ciągnął spiralę aż do samej ziemi. Na szczęście u mnie pękł tylko kadłub i model znów lata. Murdock, buduj następnego bo warto! Pozdrawiam. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Musze tylko zorganizować mocniejszy napęd. i uśmiechnąć się do kolegów co mają wycinankę żeby mi skrobneli taki ładny różowy kadłub:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Marcin, zbudowanie wycinarki zajmuje 15 minut . Jeśli nie masz transformatora, lub prostownika, wystarczy akumulator 12v ( z samochodu wymontuj). Drut oporowy wyciągnij z suszarki do włosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 6 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2014 Własnie nie mam żadnej suszarki do włosów:( Mama i moja partnerka nakazały mi trzymać się z daleka od ich suszarek... Trzeba coś wymyślić bo sklejany z depronu mi nie podchodzi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Z wycinanym jest trochę rzeźbienia potem jak się chce wszystko pochować w takim warstwowym chyba wygodniej ja to tak upycham Dokładnie pod regulatorem jest otwór prowadzący pod skrzydło tam wyprowadzę zasilanie a pakiet będzie podczepiany w "gondoli " pod skrzydłem . Jak wszystko się uda to tylko kabelki od silniczka będzie widać troszkę . Marcin wyważałeś na 1/3 cięciwy ?? bo wspominałeś że inaczej niż w planach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 8 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Grzegorz ładny ten twój MAGNUM, napisz jeszcze ile waży. W moim modelu środek ciężkości jest około 3mm przed tylną krawędzią uskoku poszycia na dolnej powierzchni skrzydła (mam nadzieję, że nie brzmi to zbyt skomplikowanie ). W każdym razie jest nieco za tym podanym na planach. Ale model nie jest zbyt wrażliwy na wyważenie, latam z różnymi pakietami (od 55 do 78 gramów) i nie czuję specjalnej różnicy. Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Z wycinanym jest trochę rzeźbienia potem jak się chce wszystko pochować w takim warstwowym chyba wygodniej ja to tak upycham Dokładnie pod regulatorem jest otwór prowadzący pod skrzydło tam wyprowadzę zasilanie a pakiet będzie podczepiany w "gondoli " pod skrzydłem . Jak wszystko się uda to tylko kabelki od silniczka będzie widać troszkę . Marcin wyważałeś na 1/3 cięciwy ?? bo wspominałeś że inaczej niż w planach . Ładny różowy magnumek Pasuje do tego.... yyyy.... hangaru? w tle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 He he patrzcie jaka szydera ... hangar nie mój tylko córek, Katowice niedaleko wiec pamiętaj że mam dwie sztuki na wydaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadziurski Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Do czego to doszło... społeczeństwo latorośle w internetach wydaje (fajny offtop) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Już wydaje .... , informuje ! żeby nie szydził bo jeszcze Tato może mówić kto to wie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi