RobertK Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 http://rc-model.rajce.idnes.cz/Stare_dobre_ceske_stavebnice_-_IGRA,_Modela_aj/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Dostałem w 4 klasie podstawówki zestaw Aerosport. Z tego co pamiętam już wtedy kupę lat leżał gdzieś w garażu. Do dziś zostały plany 1:1 i śmigło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Pamiętam motorówke Melodia, fajny tłoczony na goraco model z detalami. Model dwupłata Messenger - zbudowałem ten tartaczek, jako napęd posłuzył czeski silniczek na CO2..., takie pionierskie czasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Kuter Artur..... to było coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Nadal mam na półce niezłożony model Brigadyr. Tylko motor CO2 gdzieś mi wcięło więc może pewnego dnia powstanie wersja mini RC... A razem z ojcem jakies 20 lat temu zbudowalismy tez motorowke Neptun... to były czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mam dwa motorki na CO2 całkiem sprawne może byś chciał? Sprzedam komplet dźwigni SWB Hitec. WyTapatalkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senior Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Akrobatem latam do dziś, choć ma już swoje lata. Ma nieprawdopodobne właściwości lotne. Tradycyjnie otwiera wiosenne loty i tak od lat. Przeszedł kilka modyfikacji, przede wszystkim zmieniałem silnik i trochę "disain", ponieważ z czasem powierzchnie się zużywały. Zestaw kupiony bardzo dawno temu w Składnicy Harcerskiej w Koszalinie (informacja dla Młodych Modelarzy - była to sieć sklepów w PRL-u). Jak wygląda po latach - zapraszam na moją stronę: www.modelarstwo-rc.jaaz.pl do działu "W hangarze". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zefirek Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Te miałem okazję składać Wszystkie fajnie latały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Te miałem okazję składać Wszystkie fajnie latały Aerosport_-_Igra_10_.jpg Marabu_-_IGRA_-_konstr._M.Kacha_3_.jpg Rondo_-_Modela_13_a.jpg Trener_-_Modela_12_.jpg Trenera też miałem- super model. Widzę, że jak ja, też dodałeś lotki. Mój miał klasyczne, nie krawędziowe. Przednie koło skrętne było jako opcja- u mnie też było oczywiście. Był całkiem "czeski", bo na MVVS-sie 3,5. Wagowo wyszedł mi lżej niż przewidywała instrukcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A ja miałem Tourista i Messengera. Oba świetnie latały z silniczkami Modela na CO2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Miałem Astira super model Mogę powiedzieć że używam go do tej pory bo jego nazwy używam jako hasło na kompie. Czasem też sprawdzam na Allegro czy ktoś tego nie sprzedaje bo chętne przypomniał bym sobie tamte lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Mailem Messengera ,Marabuta ,motorówkę Melody i kilka kadłubów styro które były w sprzedaży samodzielnie. Pamiętam w zestawach balsowych "Modela" był klej.... chyba najlepszy z jakim miałem styczność jeśli chodzi o balsę (szkiełka kabin tez przyklejał rewelacyjnie) ale to było tak dawno............. PS Marabuta za łepka kupowałem w Czechach , w Hradcu do dziś pamiętam ile się musiałem nagadać by sprzedawca zakumał o co mi chodzi mimo podobnych języków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songo78 Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Ja mam Messengera - leży w garażu i się kurzy, silnik CO2 nadal działa :-) http://www.ghnet.com.pl/~montan/Modele/Messenger.JPG Pozdrawiam, Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uszek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Miałem Marabuta, fajnie to latało. Silniczek CO2 jeszcze działa a Vega po wielu latach leżakowania w stanie częściowego złożenia wreszcie się doczekała i będzie oblatana na wiosnę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Mam od ponad 30 lat nieskończonego Artura (kuter).Natomiast pierwszego Juniora wtedy skończyłem, ale nie doczekał aparatury (działającej, bo to też się wtedy budowało). Za to od 5 lat mam drugiego Juniora i ten już lata (mimo, że teraz ma 38 lat), jedynie ma inne skrzydła - też Modela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brigadyr Opublikowano 9 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2017 Nadal mam na półce niezłożony model Brigadyr. Tylko motor CO2 gdzieś mi wcięło więc może pewnego dnia powstanie wersja mini RC... A razem z ojcem jakies 20 lat temu zbudowalismy tez motorowke Neptun... to były czasy Witam, chętnie odkupił ten model od Ciebie. Jest szansa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brigadyr Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ja mam z tamtych lat brigadyra i tourista firmy modela,jednego nawet zrobilem w wersji rc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi