robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Opublikowano 7 Lutego 2015 Kabinka wygląda rewelacyjnie. Szkoda, że sie pośpieszyłem. Dosłownie robiłem ją wczoraj i dzisiaj. Szału nie ma
robertus Opublikowano 15 Lutego 2015 Opublikowano 15 Lutego 2015 Skończyłem zabawy z SC. W moim najlepiej mi się lata gdy SC jest centymetr przed brzechwą statecznika pionowego. Jeszcze trzeba trochę poustawiać expo i dr.
marek rokowski Opublikowano 30 Marca 2015 Opublikowano 30 Marca 2015 w końcu udało mi się poskładać tutorail o folii 1
dukeroger Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 w moim migu zaczynam skladac naped; bedzie to autorskie podejscie do wektora ciagu: material 4mm plyta weglowa wycinana CNC woda i pytanko do tych co naklejali folie na plyte kadluba; rozumem ze garb i gondole silnikow kleiliscie do golego depronu nie folii? jak to praktycznie zrobic?
sławek Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 W skrócie wspomniałem o tym Piotrze w tym wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50480-mig-29-model-drukowany-na-depronie/page-2&do=findComment&comment=537860 Zaznaczone linie odcięcia folii przecinałem delikatnie nożykiem (na tyle by jak najmniej wniknąć nożem w depron) i odrywałem folie po przyłożeniu linijki w miejscach nacinania -by uniknąć naderwania/zerwania foli która ma zostać na modelu .
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Pany, latacie coś swoimi MiGami?
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Marek sie nie chwali, a swój oblot też już miał
marek rokowski Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 ale numer! byłem pewny że sie wczoraj wysłało na forum... ale dzięki Robert że czuwasz:)
RAFALR30 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 To żeś Marek wycisnął ile fabryka dała Pochwal się jaka waga RTF i jaki zestaw silnik+śmigło+regulator+Li-Pol zamontowałeś.
marek rokowski Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 waga do lotu 530gr z pakietem 1300/3s o silniku - było wczesnije;) smig ana smigle 7x6
robertus Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 U mnie projekt zakończony. W końcu dorobiłem ramki do kabinki, ech ten brak czasu.
robertus Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Trochę wygibasów. Można by i bardziej, ale jestem lepszym budowniczym niż pilotem.
dukeroger Opublikowano 2 Maja 2015 Opublikowano 2 Maja 2015 na poczatku to petle? czy ciagniesz w gore ile sie da? bo tak jakos mocy brakuje
dukeroger Opublikowano 15 Maja 2015 Opublikowano 15 Maja 2015 no to moj Mig zaczyna sie skladac; w krawedzie natarcia skrzydel schowalem okablowanie oswietlenia, dioda w skrzydle wyglada tak: potem zaczalem wymyslac nowa technologie robienia dziur w depronie czyli zatrudnilem patyczka od balonika, po dorobieniu mu zebow udalo mi sie wyciac otwor fi4mm w 6mm depronie dorobilem wzmocnienie krawedzi przykadlubowej: a na zewnetrznej nacialem weglowym plaskownikiem wneke na niego: co po przyklejeniu, pomalowaniu i zafoliowaniu dalo taki efekt: dorobilem laminatowy orczyk klejony do 2 pierscieni weglowych oraz osi: zajalem sie przyklejeniem paskow ustalajacych gondole silnikow oraz wzmocnien sklejkowo/sosnowych: krawedz paskow nacialem 2x2mm tak zeby przykleic tam bowden napedu sterow: mocowanie wektora ciagu dostalo ekstra wzmocnienie a sam koniec zostanie jeszcze oblaminowany rowingiem weglowym: dzis zrobie mocowania serw i wkleje bowdeny, kolejne relacje wkrotce 1
dukeroger Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 nikt nic nie mowi, wiec kilka fotek z dalszego postepu prac: bowdeny wklejone, mocowania serw tez, przednie do balsowych klockow ze wzmocnieniem w czesci nawiercanej (sklejka 1mm), w tyle w postaci gniazd na serwa ktore beda zamkniete od gory poszyciem depronowym kreconym 6 srubkami do koleczkow wysokosc paseczkow zostala dobrana do wykosci serw, tak ze poszycie zamknie je na ciasno, orczyki bede wystawac nad poszycie, zblizenie na tylne serwa: i przednie:
marek rokowski Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Piter cos masz skopaen z tymi fotkami..jakos nic nei udalo mi sie zobaczyc...
Rekomendowane odpowiedzi