robertus Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Kabinka wygląda rewelacyjnie. Szkoda, że sie pośpieszyłem. Dosłownie robiłem ją wczoraj i dzisiaj. Szału nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Skończyłem zabawy z SC. W moim najlepiej mi się lata gdy SC jest centymetr przed brzechwą statecznika pionowego. Jeszcze trzeba trochę poustawiać expo i dr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 30 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 w końcu udało mi się poskładać tutorail o folii 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 w moim migu zaczynam skladac naped; bedzie to autorskie podejscie do wektora ciagu: material 4mm plyta weglowa wycinana CNC woda i pytanko do tych co naklejali folie na plyte kadluba; rozumem ze garb i gondole silnikow kleiliscie do golego depronu nie folii? jak to praktycznie zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 W skrócie wspomniałem o tym Piotrze w tym wątku http://pfmrc.eu/index.php?/topic/50480-mig-29-model-drukowany-na-depronie/page-2&do=findComment&comment=537860 Zaznaczone linie odcięcia folii przecinałem delikatnie nożykiem (na tyle by jak najmniej wniknąć nożem w depron) i odrywałem folie po przyłożeniu linijki w miejscach nacinania -by uniknąć naderwania/zerwania foli która ma zostać na modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Pany, latacie coś swoimi MiGami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Marek sie nie chwali, a swój oblot też już miał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 ale numer! byłem pewny że sie wczoraj wysłało na forum... ale dzięki Robert że czuwasz:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFALR30 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 To żeś Marek wycisnął ile fabryka dała Pochwal się jaka waga RTF i jaki zestaw silnik+śmigło+regulator+Li-Pol zamontowałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2015 waga do lotu 530gr z pakietem 1300/3s o silniku - było wczesnije;) smig ana smigle 7x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 U mnie projekt zakończony. W końcu dorobiłem ramki do kabinki, ech ten brak czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 1 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2015 Trochę wygibasów. Można by i bardziej, ale jestem lepszym budowniczym niż pilotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 na poczatku to petle? czy ciagniesz w gore ile sie da? bo tak jakos mocy brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 no to moj Mig zaczyna sie skladac; w krawedzie natarcia skrzydel schowalem okablowanie oswietlenia, dioda w skrzydle wyglada tak: potem zaczalem wymyslac nowa technologie robienia dziur w depronie czyli zatrudnilem patyczka od balonika, po dorobieniu mu zebow udalo mi sie wyciac otwor fi4mm w 6mm depronie dorobilem wzmocnienie krawedzi przykadlubowej: a na zewnetrznej nacialem weglowym plaskownikiem wneke na niego: co po przyklejeniu, pomalowaniu i zafoliowaniu dalo taki efekt: dorobilem laminatowy orczyk klejony do 2 pierscieni weglowych oraz osi: zajalem sie przyklejeniem paskow ustalajacych gondole silnikow oraz wzmocnien sklejkowo/sosnowych: krawedz paskow nacialem 2x2mm tak zeby przykleic tam bowden napedu sterow: mocowanie wektora ciagu dostalo ekstra wzmocnienie a sam koniec zostanie jeszcze oblaminowany rowingiem weglowym: dzis zrobie mocowania serw i wkleje bowdeny, kolejne relacje wkrotce 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 nikt nic nie mowi, wiec kilka fotek z dalszego postepu prac: bowdeny wklejone, mocowania serw tez, przednie do balsowych klockow ze wzmocnieniem w czesci nawiercanej (sklejka 1mm), w tyle w postaci gniazd na serwa ktore beda zamkniete od gory poszyciem depronowym kreconym 6 srubkami do koleczkow wysokosc paseczkow zostala dobrana do wykosci serw, tak ze poszycie zamknie je na ciasno, orczyki bede wystawac nad poszycie, zblizenie na tylne serwa: i przednie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Piter cos masz skopaen z tymi fotkami..jakos nic nei udalo mi sie zobaczyc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ja widzę☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Marek nie ma dekodera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 robert gdzie umiesciles odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2015 W garbie za kabiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi